Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 грудня 2020, 10:19
20642
19

Іспанські ЗМІ: «На краю катастрофи. Реал не заслуговує на плей-оф»

Sport.ua представляє огляд іспанської преси після перемоги «Шахтаря» над «вершковими» у ЛЧ (2:0)

| Оновлено 02 грудня 2020, 10:19
20642
19
Іспанські ЗМІ: «На краю катастрофи. Реал не заслуговує на плей-оф»
ФК Реал Мадрид

У поєдинку 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» у Києві обіграв «Реал» (2:0), поставивши під сумнів вихід «вершкових» до 1/8 фіналу змагань. Іспанські ЗМІ неабияк збентежені другою поразкою мадридців від «гірників» у поточному розіграші турніру.

«На краю катастрофи», — застерігає заголовок авторитетного видання AS.

«Кожна гра «Реала» викликає тривогу. Команді не вистачає мети. «Інтер» (який в паралельному матчі обіграв «Боруссію» з Менхенгладбаха із рахунком 3:2 — прим. ред.) дав «Реалу» додатковий шанс. Все залежить тільки від мадридського клубу. Якщо він обіграє «Боруссію», то потрапить до плей-оф Ліги чемпіонів. «Реалу» незвично балансувати на грані вильоту з цього турніру.

Робота Зінедіна Зідана з виведення команди з кризи поки не принесла успіху. Всі нещодавні промахи «вершкових» вказують на прорахунки головного тренера. У сучасному футболі є команди трьох типів: хороші, дуже хороші і виняткові. «Реал» помилково вважав, що є клуби нижче цього порога. На цей раз він з повагою поставився до «Шахтаря», який далеко не блакитних кровей, але цього виявилося недостатньо. Зідану варто міцно замислитися про те, на кого з гравців йому варто розраховувати в майбутньому.

«Реал» вийшов на матч сповненим рішучості. Мадридці продемонстрували хороший натиск, багато атакували з флангів, чого не було в останньому матчі проти «Алавеса» (який «Реал» програв із рахунком 1:2 — прим. ред.). «Шахтарю», який поступився ініціативою, не залишалося нічого іншого, крім оборони воріт Трубіна. Асенсіо влучив у стійку, трохи пізніше невірно вибрав позицію Бензема. Що стосується Родріго, то склалося відчуття, що він грає нижче своїх можливостей через брак сміливості.

Після фолу Варана на Мораесі, який отримав травму, динаміка матчу змінилася. Команда Зідана втратила ведення гри, дозволивши «Шахтарю» вдихнути на повні груди. «Гірникам» некомфортно грати без м'яча.

«Реал» здатний грати і добре, і погано в одному матчі. До і після перерви виділявся Асенсіо, який продемонстрував найкращу гру за кілька місяців. Навряд чи Зідан радий, що в Азара з'явився такий конкурент. Через півгодини гри Трубін дивом відбив удар іспанця, який завершував комбінацію за участю Едегора. Проте перший тайм «Реал» завершив без забитих голів.

Другий тайм почався з домінування мадридців і запам'ятався п'ятьма божевільними хвилинами, в які спочатку Начо головою пробив повз ворота, де Трубін вже підняв білий прапор, потім Куртуа не дав відзначитися Тайсону, який був найкращим у складі українців, а забив Дентіньо, який скористався жахливою помилкою Менді .

Після голу стало очевидно, що «Реал» не тільки не вміє забивати, але і не вміє тримати удар. Несподіваний гол змусив мадридців майже знепритомніти. Вони втратили концентрацію, ігровий малюнок і навіть надію. Слабо виглядав центр поля, де грали Кроос і Модрич. Далі були заміни, на полі з'явилися три гравці лінії атаки, Каземіро залишився на лаві запасних. Пан або пропав. Але нічого не допомогло, тому що Соломон, який ледь вийшов на поле, знайшов діру в обороні гостей, куди без докорів совісті встромив свою шпагу.

До останнього туру групового етапу Ліги чемпіонів «Реал» підходить з можливістю посісти перше місце... або останнє. Два роки поспіль «вершкові» зупинялися на етапі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, і це вважалося драмою. Невдача на груповому етапі турніру буде сприйнята як справжня катастрофа», — розповідає про минулий матч AS.

«Мадрид тоне і буде страждати до самого кінця», — нещадна до «Реалу» Marca.

«Після пристойного першого тайму «Реал» розвалився в Києві, на стадіоні, де він завоював свій останній європейський трофей. Ніщо не нагадувало ту згуртовану команду, здатну подолати будь-які негаразди. Українці, які не забили жодного гола в Лізі чемпіонів з моменту попереднього матчу з «Реалом» (тоді «гірники» перемогли з рахунком 3:2 — прим. ред.), добилися впевненої перемоги.

До слова, подібний результат не можна було передбачити до перерви. Незважаючи на те, що «Реал» не забив, виглядав він цілком по-чемпіонськи. Тріо Кроос — Модрич — Едегор перешкоджало будь-яким спробам «гірників» втекти у контратаку. «Реал» високо пресингував і активно використовував тактику дрібного фолу. За відсутності Азара Асенсіо грав на своїй улюбленій позиції зліва. І в першій половині матчу Асенсіо виглядав дуже добре. Він міг і забити першим, але влучив у стійку. На 30-й хвилині з його ударом ледь впорався Трубін.

Луїш Каштру використав менше бразильських футболістів, ніж в останньому поєдинку з «Реалом», призначивши відповідальними за креатив Тайсона, Марлоса, Тете і Мораеса. Щоправда, останній недовго пробув на полі. Після жорсткої гри з боку Варана, Мораес отримав травму і поступився місцем на полі для Дентіньо. І це стало поганою новиною для Мадрида.

Куртуа провів весь перший тайм в якості глядача. Він ледь торкнувся м'яча на 36-й хвилині, забравши м'який простріл Дентіньо. Вже у другому таймі Куртуа врятував після удару Тайсона. Але воротар був безсилий після чергової атаки української команди. Менді невпевнено зіграв, а найспритнішим виявився Дентіньо, який ударом з близької відстані відкрив рахунок у матчі.

Намалювалася дуже неприємна картина для «Реала». Від голу на 57-й хвилині до замін пройшло 19 хвилин, протягом яких у «Шахтаря» був шанс закінчити гру. Варан заблокував удар Марлоса впритул, а Куртуа парирував постріл Тете. На полі з'явилися Маріано, Іско та Вінісіус. Але великої користі їхня поява не принесла, за винятком дальнього удару Асенсіо. У складі «Шахтаря» вийшов ізраїльтянин Соломон, який відзначився в Мадриді. Цього вистачило, щоб закінчити жахливий матч. Соломон, отримавши м'яч від Дентіньо, йшов і йшов, поки не досяг межі штрафної, звідки відправив м'яч у ближній кут воріт «Реала», поховавши надії «вершкових».

«Реал» повернувся з небес на землю. У Києві, який бачив найкращу версію «вершкових» у ранзі чемпіонів Європи, «Реал» написав зовсім іншу сторінку своєї історії. І «Реал» буде страждати до останнього туру, щоб потрапити до плей-оф Ліги чемпіонів... в найкращому випадку», — розчарована Marca.

«Ще один кумедний «Реал» буде мучитися до останнього», — вважає Mundo Deportivo.

«Команда з бюджетом і потенціалом «Реала», яка програє шість очок на груповому етапі донецькому «Шахтарю», безумовно, не заслуговує потрапляння до плей-оф Ліги чемпіонів. «Вершкові» знову програли українській команді після поразки в першому матчі (2:3). «Реал» програв супернику, змученому втратами, з недосвідченим 19-річним голкіпером Анатолієм Трубіним. При цьому підопічні Зінедіна Зідана не змогли забити жодного голу в Києві.

Поразка від «Шахтаря» — сильний удар для команди Зідана. Це тривожний сигнал про те, що французький тренер не знає, що робити з цією командою. У «вершкових» занадто багато поразок, від яких вони не можуть оговтатися.

За відсутності Рамоса Варан продемонстрував всю свою слабкість. «Реал» знову поступився «Шахтарю», який виграв лише 3 зі своїх останніх 17-ти матчів у Лізі чемпіонів (7 нічиїх і 7 поразок). Перед матчем із «Боруссією» з Менхенгладбаха «Реал» знаходиться на краю катастрофи», — пише Mundo Deportivo.

В «Реалі» криза, а Зінедін Зідан, схоже, не знає, що робити з командою. Приблизно так вважають іспанські ЗМІ, які звинувачують в поразці не стільки ефективну гру «Шахтаря», скільки слабкість мадридців.

У матеріалі використані фото ФК «Реал» Мадрид.

Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами
Футбол | 11 травня 2024, 01:30 0
Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами

10 травня «червоно-білі» втратили перемогу в поєдинку 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Реал не заслуживает плей-офф, Но пройдет.
Слава Чебан
плохо что интер выиграл конечно, играть с интером куда сложнее чем с реалом
didin87
Думал над необходимостью выхода Шахтера в евровесну.
Кроме престижа команды и дополнительных очков в копилку Украины это ничего не дает.
Игроки Шахтера измучены сплошными играми и болезнями. Фактически у них нет времени на нормальный отдых и восстановлении. Так играют все? Но успешно играют так только те, у кого по 2-3 состава и есть серьезная ротация - даже Зина играет в ротационном режиме.
А впереди у Украины чемп Европы. Шахтер - одна из основных базовых команд. Ему надо до весны зализать раны, отдохнуть и восстановиться.
А выход в евровесну будет означать начало серьезных сборов уже в январе.
До июня - чемпа Европы, все основные игроки Шахтера сдохнут.
А шорох, сенсации, удовольствие, эмоции, рейтинг - всего этого Шахтер с полна доставил в группе смерти. Жаль не разу Боруссию не обидел, но бывает как не пойдет с какой-то командой, хоть плач
euro2012_za_2012euro
Реал на краю пропасти...
Желаю ему сделать широкий шаг вперёд !
И выиграть ЛЕ в этом году (победы в КУЕФА 1985, 1986 , а участие последнее было в 1995)
А Интеру вообще отдохнуть от еврокубков и сосредоточиться на чемпионате!!!
bzzzzz
думаю Реал все таки обыграет Боруссию и пройдет, для них это будет матч сезона как не крути
Богдан Саженко
Хто заслуговує ,той і пройде.Просто треба все порахувати і не дивитися вузько на все.Справедливість завжди є
odiniznashih
Я думаю, Каштру наконец понял, что нельзя играть постоянно первым номером и надо приспосабливаться к сопернику.
Контроль мяча не главное, временами надо отдать мяч и ловить свой момент.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
guardian47
Нужно задуматься над тем,как нейтрализовать Лукаку.Очень сильно задуматься.Этот игрок может из полумомента забить гол."Шахтёру"удачи!!!!.
vovast
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lenares85
Интер выиграл у боруссии которая шансов не оставила шахтеры , смешно надеятся что там будут какие то шансы, а вот если Реал приложит весь свой характер то Борусию может обыграть
Артур Смайл
ничего не помогло, потому что едва вышедший на поле Соломон нашел дыру в обороне гостей, куда без зазрения совести воткнул свою шпагу.
-----------
Звучит то как!
MasterSith_2013 Кысельов
Думаю в останьому матчі все буде наоборот інтер виграє в шахти а реал в борусії і все получеться як збірною 4 місце це вже буде традиція виграти в іспанців програти все німцям і закінчити в кінці на дні!
vitek-kherson
Мнение -
Боруссия нахлобучит Реал.
Шахта проиграет Интеру, возможно даже крупно. Уж сильно не стабильны((
mavast
Пропозиція Реалу! Гірник спорт - вільні агенти. Беріть швидше!!! Буде краще, ніж ваші ... недоаси
Рома Кол
Шахтер выиграл у Реала но проиграл Боруссии так что последнее место скорее всего будет у Шахтера