Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 листопада 2020, 23:05
7925
12

Телевізор знову в центрі уваги. Колос і Десна зіграли внічию

Команди обмінялися голами з пенальті

| Оновлено 29 листопада 2020, 23:05
7925
12
Телевізор знову в центрі уваги. Колос і Десна зіграли внічию
ФК Колос

В цьому матчі зустрічалися команди, у яких є багато спільного. Судіть самі. В минулому сезоні вони посіли місця поруч нагорі турнірної таблиці української Прем'єр-Ліги, що дозволило їм вже на початку нинішньої осені представляти нашу країну в кваліфікації до Ліги Європи. Там вони теж синхронно виступили невдало, так і не діставшись до групового етапу. І перед очною зустріччю суперники перебували недалеко один від одного на відстані всього лише одного очка. Що ще цікаво, і «Колос», і «Десна» в попередньому турі зазнали досить неприємні поразки. Перші з великим рахунком поступилися «Ворсклі» 0:3, а чернігівські футболісти на своєму полі програли одному з аутсайдерів турніру «Львову» 0:1.

З різних причин обидва наставники мали деякі проблеми із заявками гравців на цей поєдинок. Наприклад, у господарів поля в ній були відсутні Віталій Гавриш, Микита Кравченко, Євген Морозко, а у гостей Андрій Тотовицький, Владислав Калітвінцев, Єгор Картушов. Проте, склади були досить бойовими і вже на 5-й хвилині Андрій Богданов завдав першого прицільного удару по воротах, але Євген Паст зіграв надійно, забравши м'яч в руки.

А незабаром «Колос» повів у рахунку. На 11-й хвилині в простій ситуації м'яч влучив у руку Андрію Мостовому, який перебував у своєму штрафному майданчику. Арбітр матчу Віталій Романов відразу ж показав на одинадцятиметрову позначку і після консультації з помічниками, які відповідають за VAR, свого рішення не змінив. Пенальті чітко реалізував Володимир Лисенко, точно пробивши у правий нижній кут воріт. М'яч вдарився у штангу і влетів в сітку.

Минуло зовсім небагато часу і ситуація майже повторилася на протилежному боці поля. На 25-й хвилині Євген Волинець, вибиваючи м'яч, влучив їм в руку Олександра Чорноморця. Цього разу Віталій Романов не тільки вислухав думки своїх помічників VAR, а й сам пішов дивитися монітор. В результаті був призначений ще один в цьому матчі одинадцятиметровий удар, який також впевнено реалізував Пилип Будківський, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах.

І до, і після другого пенальті гра в цілому була рівною. Обидві команди намагалися атакувати великими силами і по черзі створювали небезпечні моменти. У «Колоса» виділялися Денис Антюх, Володимир Лисенко та Євген Задоя, а у «Десни» активними були Леван Арвеладзе, Михайло Мудрик та Олексій Гуцуляк. Але їхні удари мети не досягли. Тож, якщо говорити в цілому, то нічийний результат був цілком закономірний за підсумками першого тайму.

Майже відразу по перерві знову в центрі уваги опинилися арбітр матчу Віталій Романов і його помічники з VAR. Сталося це після того, як Юхим Конопля, скориставшись довгою передачею зі своєї половини поля від Владислава Огирі, з гострого кута справа точно пробив в дальній кут. Гол, здалося, був забитий за всіма правилами. Однак судді визначили, що ще до Огирі захисник «Десни» Максим Імереков підіграв собі м'яч рукою. В результаті, гол відмінили, а Імереков отримав ще й жовту картку.

Гості, звичайно ж, були засмучені таким рішенням, проте продовжили шукати щастя біля воріт суперників. Так, на 61-й хвилині Андрій Мостовий цілився обвідним ударом у дальній верхній кут воріт, але відмінно в цьому епізоді зіграв Євген Волинець, який у стрибку відбив м'яч. На 76-й хвилині Леван Арвеладзе після того, як отримав передачу з ауту, увірвався до штрафного майданчика господарів поля і пробив під поперечину. Однак знову на місці опинився голкіпер ковалівського клубу, перевівши м'яч на кутовий. А ще за дві хвилини Євген Волинець просто врятував свою команду від пропущеного м'яча після того, як небезпечно пробив з меж штрафного майданчика Юхим Конопля.

Були атаки у другому таймі і у «Колоса», але, на відміну від суперників, вони майже не мали логічного завершення. І тільки зі стандартів вже в самому кінці зустрічі господарі поля могли розраховувати на успіх. Однак на 89-й хвилині Олександр Чорноморець зі штрафного пробив далеко від воріт, а на першій компенсованій арбітром хвилині після навісу від Андрія Богданова головою вище воріт пробив Павло Оріховський. Цікаво, що і в цьому епізоді суддя Віталій Романов вдався до допомоги VAR, порахувавши, що Йоонас Тамм притримував Євгена Селезньова. Але йому підказали, що все було за правилами.

А вже на останній компенсованій хвилині гості залишилися в меншості. Червону картку за друге попередження отримав Максим Імереков.

Ось таким, можна сказати «VARістим» вийшов цей матч, що завершився внічию 1:1. І запам'яється глядачам він, швидше за все, не самою грою, а рішеннями арбітрів.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Колос» - «Десна» - 1:1

Володимир Лисенко (12, пенальті) - Пилип Будківський (27, пенальті)

Євген Смирний (24), Андрій Богданов (67) - Максим Імереков (55), Юхим Конопля (67), Андрій Мостовий (88), Йоонас Тамм (93)

Максим Імереков (95, дві жовті картки)

«Колос»: Євген Волинець, Олексій Зозуля, Кирило Петров, Євген Новак, Олександр Чорноморець, Владислав Ємець, Андрій Богданов, Євген Задоя (Олег Ільїн, 75), Євген Смирний (Євген Ісаєнко, 87), Денис Антюх (Павло Оріховський, 74), Володимир Лисенко (Євген Селезньов, 53)

«Десна»: Євген Паст, Максим Імереков, Йоонас Тамм, Владислав Огиря, Андрій Домбровський, Леван Арвеладзе (Сергій Старенький, 94), Михайло Мудрик (Ілля Шевцов, 94), Андрій Мостовий, Олексій Гуцуляк (Максим Дегтярьов, 85), Юхим Конопля, Пилип Будківський

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон «Колос» (Ковалівка)

КОЛОС - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
stopor2016
Селезню можно было уже не выходить - пеналь уже был ...
Sviatoslav Kudelych
ЦИРК !!!
stopor2016
Надо установить определённые рамки для ВАР : если нарушение перед голом было больше , чем неделя назад , то его (нарушения) , - во внимание не принимать. Противно уже смотреть наши матчи ...
Александр Купцов
Украли победу у Десны( ВАР не имел права рассматривать этот эпизод..
Trasher311987
Та нормально это только начало)))). ВАРАвой футбол
Виктор Андрущик
Таким "игрокам"(даже фамилию писать не буду) 11-у "Колоса",сопль,боже какая стыдоба,даже к футбольному полю не подходи,ничтожество,ужас, как такое держать в команде????Колос тебя позорят такие существа,как оно.
zelia73
мафия попала--если по их мнению забарного катька облигация удалила правильно--не заметивши метровый офсайд у степанюка--то сегоднгя отмотали на час назад и увидели игру рукой--когда чистый гол забил сепар конопля
Сергей Иванамофф
Вар хорошо отработал. Другое дело, как им воспользовался судья. Рука была, как показал ВАР, но почему дал играть столько времени и не остановил сразу игру?! Тут к судье есть вопросы.
bullyUA
ВАР в наших условиях это пopнуxa. За такое сажать надо как распространение пopнуxи.
zelia73
варит мафия--вчера катька аблигация--сегодня романов--вчера не заслуженно удалили забарного--сегодня чистый гол сепара конопли отменили