Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 грудня 2020, 13:40
38889
13

Нічиєї в поєдинку Тайсона і Джонса не було. Ну і що?

Лев Кравців - про форму легенд і відсутність важливості результату

| Оновлено 01 грудня 2020, 13:40
38889
13
Нічиєї в поєдинку Тайсона і Джонса не було. Ну і що?
Twitter

В ніч проти неділі відбувся поєдинок легенд - Майк Тайсон проти Роя Джонса.

Коли в ринг виходять Майк Тайсон і Рой Джонс, результат важливий. Особливо він важливий, коли вони - діючі спортсмени, підсумок йде в рекорд, а на кону - чемпіонський пояс. Але чи важливий він зараз? Дуже навряд чи.

Майк був краще за Джонса

Тайсон прекрасний. Звичайно, це вже не той вибухонебезпечний американець, про поєдинок з яким було страшно навіть просто подумати. Його вік перевалив за п'ятдесят, Майк мучив себе згонкою ваги і апріорі не міг стати тим самим. Ніхто не може, а з огляду на його спосіб життя, дивно, що він зберігся так.

Проте в ринг Майк вийшов не в ігри грати. По-перше, він важив майже, як у кращі роки - 99 кілограмів. Зайвий жир практично був відсутній, загальна фізична форма в повному порядку. По-друге, у нього був план. Тайсон підійшов максимально відповідально до поєдинку, в якому нічого не вирішувалося. Ох, якби він робив так само за часів свого розквіту.

Джонс не був ідеальною машиною. Візуально Рой бував і краще, але і часу на підготовку у нього було менше. Та й американець - не машина для вбивств. Він ніколи не брав фізикою, потужністю. Його фішка - неймовірний боксерський інтелект, уміння виплутатися з будь-якої ситуації в рингу, перехитрити, а потім вдарити так, щоб останнє, що запам'ятав суперник - стелю залу.

Формат бою відмінний. Дванадцятиунцеві рукавички - в самий раз. У великих удари зовсім не відчувалися б, та й втомлювалися б бійці швидше. У менших, навпаки, могло бути занадто жорстко. Вісім раундів – саме те, як і дві, а не три хвилини. До поєдинку бійці намагалися обурюватися, що дві хвилини мало. Після - заявили, що ці дві іноді йшли точно, як всі три. Ніхто тотально не втомився і обидва проявляли активність до самого кінця. При цьому фанати встигали побачити рівно стільки, скільки 105-річна пара могла їм показати.

Звичайно, Тайсон був краще. Він активніше діяв, класно пробивав у корпус і просто був більше націлений на удар. Рой крутий. Незважаючи на вік, з ногами все досить добре, щоб не сумувати, що Джонс втратив форму. Фінти, пом'якшення удару роботою корпусом і сама робота корпусом - те, чого не позбудешся ніколи.

У Джонса було менше акценту. Не тільки в порівнянні з Тайсоном, але і з найкращою версією себе. Якщо раніше фінти були для того, щоб піти від атак суперника і контратакувати так, що бій завершувався, то зараз просто, щоб піти від атак Майка. Після двох раундів Рой сидів у кутку з лицем змученої тварини, але ближче до фінальних раундів пожвавився: зайшов у кілька махачів із Майком і навіть вибухав серіями на ближній дистанції.

Не так, як раніше, але приємно на це все дивитися.

Леннокс Льюїс говорив, що хоче подивитися на Тайсона, який пропустить і не захоче віддати. Британець прямим текстом заявляв, що таке неможливо. Майк - божевільний мисливець, якого тільки зачепи. Тут американець теж завівся. На початку і в кінці бою вдарив Роя після гонгу, постійно йшов вперед, атакував і лупив по корпусу.

Останнє особливо зацінив Джонс у післяматчевому інтерв'ю, коли сказав, що думав, що виграв, але удари по корпусу від суперника були дуже хорошими.

Навіщо взагалі був результат?

Для підігріву інтересу глядачів. Виставковий поєдинок у шоломах подивилися б у два рази менше людей. Виставковий, але без шоломів - трохи більше, але все одно недостатньо. Навіть із пенсіонерами рингу люди хочуть бачити результат і правду. Правду побачили, підсумок - ні.

Тайсон повинен був перемагати. Максимум, що він віддав - два раунди Джонсу за точність і активність. Це важливо для тих, хто прагнув побачити не бокс, а результат. Важливо для тих, хто повірив у рішення суддів і поставив гроші. І зовсім не подивився, що судді - просто екс-чемпіони.

Історія поєдинку Тайсона і Джонса - не про результат. Точніше, не про правильний результат. Насправді, в розрізі часу перемога Майка або Роя в 2020 році не потрібна нікому. Вона не йде ні в якій залік, а псувати вечір і настрій легендам - ​​навіщо? В 50+ ці хлопці пройшли тренувальні табори, скинули зайву вагу і показали класний бокс. Так, часом тягучий - рефері точно міг рознімати раніше. Так, в рингу були уповільнені версії їх самих. Але і Тайсон, і Джонс вірили в те, що все по-справжньому. І показували свій нинішній максимум. І це було пристойно.

Точно краще, ніж ми могли очікувати до цього.

Нічия - щоб не образити нікого. Так, обман всіх, хто поставив гроші на перемогу того чи іншого бійця. Але самі спортсмени ні до чого - вони в рингу робили все для перемоги. А ті, хто ставив, повинні були розуміти свої ризики.

Обидва бійці виклалися і впевнені, що повинні були перемагати. І це круто, тому що дивитися на людей, що кайфують від своєї улюбленої справи - вкрай приємне заняття. Особливо, коли ці люди - найбільші майстри.

Що тепер?

Рой до поєдинку заявляв, що хотів би провести боксерський поєдинок проти легенди ММА Андерсона Сільви. Раніше були розмови, що готовий і в клітку зайти, але це явно - не найкраща ідея. Після зустрічі з Майком Джонс тримався за живіт і говорив, що подумає і порадиться з сім'єю, що робити далі.

Здоровенний Тайсон був максимально позитивним. Сказав, що готовий зробити це ще раз із ким завгодно і взагалі він починає кар'єру заново - так Майк висловився про перерву в п'ятнадцять років, мовляв, відчуття ті ж. Швидше за все, американець вийде в ринг ще раз.

Варіантів купа: Холіфілд, хто завгодно з легенд ММА і навіть діючі боксери. Їх Майк теж закликав боксувати. Правда, у виставкових поєдинках, частка гонорару від яких піде на благодійність. У Ф'юрі, Джошуа і Вайлдера точно є інші справи, але це був би кросовер століття, не менше.

Але найвірогідніший суперник - Евандер Холіфілд. Він і готуватися почав тоді, коли і Майк. І точно готовий вийти в ринг проти «Залізного» втретє. Потрібно тільки захотіти. Тайсону, фанатам і самому Евандеру.

З останнім питань точно не виникне.

Оцініть матеріал
(207)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Президент WBC: «Перемога Усика над Ф'юрі звеличить дух українців»
Бокс | 23 квітня 2024, 14:32 1
Президент WBC: «Перемога Усика над Ф'юрі звеличить дух українців»

Маурісіо Сулейман поділився думками щодо України

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ossa8860
Железный Майк оказался лучше, чем ожидалось.
kh_ua
Майк был на голову лучше, это было видно. Рой выживал в клинчах.
Александр Купцов
Мне понравилось Не то что в расее делают выставочные бои, от которых тошнит, когда смотришь
onco-clown
У меня сотрудник с работы сказал, что один его знакомый поставил 3000грн. на поражение Тайсона, а тут ничью объявили натянутую))
От этого боя ожидал меньшего, Тайсон очень хорошо смотрелся. Появилось ощущение (возможно ложное), что он бы мог составить конкуренцию современным околотопам: Поветкину, Чисоре, Уайту. Особенно интересно его с Уайлдером бы посмотреть было.
Сергей Иванамофф
Вот кого обрадовала эта натянутая ничья? Только одного человека. Типа победила дружба и спорт и все такое. Но это не честно, раз это профессиональный бокс.
zack1976
майк красавчик, Легенда из детства!
K_Sarioglo@i.ua
И то, что если заранее запланировано что будет ничья просто свинство вообще ставить оценки.
Проведите просто выставочный бой без оф.результата. И все.
Василий Будник
На арене цирка
bullyUA
Перед боем еще раз пересмотрел лучшие бои этих выдающихся боксеров. Получил массу удовольствия. Сам бой расстроил. Возраст неумолим.
JohnNeuman
Такие бои интересны только самим боксерам и их друзьям. Так со стороны смотреть не интересно. Возможно по меркам выставочных боев это неплохо, и выставочные бои сами по себе неинтересны так как отсутствует спортивная составляющая, которая и делает зрелище для обычных болельщиков.
vizuals
А що, був якийсь ПОЕДИНОК?