Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 листопада 2020, 22:24
4698
15

Німецькі ЗМІ: «Шахтар — улюблений суперник Боруссії»

Sport.ua представляє огляд німецької преси після поразки «гірників» у Лізі чемпіонів (0:4)

| Оновлено 26 листопада 2020, 22:24
4698
15
Німецькі ЗМІ: «Шахтар — улюблений суперник Боруссії»
ФК Боруссія Менхенгладбах

У середу, 25-го листопада, відбувся поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів, в якому «Боруссія» з Менхенгладбаха вдома розгромила донецький «Шахтар» з рахунком 4:0. Раніше в Києві «Боруссія» розбила «Шахтар» з рахунком 6:0. Німецькі ЗМІ не забули про це нагадати.

«Боруссія» продовжує переможний марш у важкій групі Ліги чемпіонів!», — радіє авторитетне видання Bild.

«Перемігши донецький «Шахтар» із рахунком 4:0, «Боруссія» зробила гігантський крок до виходу в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Після впевненої перемоги німецький клуб продовжує лідирувати в групі В, випереджаючи мадридський «Реал» на одне очко. «Вершкові» здобули перемогу над «Інтером» з рахунком 2:0 в Мілані.

Тепер все в руках «Боруссії». Вона може вийти до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з групи смерті з «Реалом» та «Інтером».

«Шахтар» — улюблений суперник «Боруссії». Перемігши в першому матчі з рахунком 6:0, менхенгладбаська команда зробила результат вже до перерви. Всього «Боруссія» забила українцям десять (!) голів за два матчі.

Голи, голи і ще раз голи. Матч в Менхенгладбасі — майже дежавю для «Шахтаря», — розповідає про поєдинок Bild.

«Боруссія» знову явно сильніша за «Шахтар», — вважає Kicker.

«Боруссія» виграла домашній матч у «Шахтаря» з рахунком 4:0 і зайняла відмінну позицію перед двома вирішальними поєдинками групового етапу Ліги чемпіонів.

Як це зазвичай і буває, головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру зробив ставку на комбінацію з українських і бразильських футболістів.

Відразу стало зрозуміло, що «Боруссія» хоче зробити сміливий крок до виходу в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Як і в попередньому матчі з «Шахтарем», тактика «Боруссії» спрацювала відмінно. Німецька команда не давала часу українцям на те, щоб вибудувати свою гру.

«Боруссії» не довелося довго чекати, щоб відкрити рахунок у матчі. Тюрам обігрався зі Штіндлем, і Кривцову залишалося тільки фолити. Штіндль на 17-й хвилині впевнено реалізував пенальті. Ельведі зробив рахунок 2:0 на 34-й хвилині.

Господарі все тримали під контролем, поступово нарощуючи темп, з яким не справлявся «Шахтар». Три тижні тому «Боруссія» пішла на перерву за рахунку 4:0. Цього разу третій гол німецька команда забила незадовго до свистка на перерву. Відзначився Емболо.

Після перерви гра втратила швидкість і видовищність. «Боруссія» перестала атакувати, але оборонялася дуже впевнено. Але атакувальним діям «Шахтаря» не вистачало впевненості. Тете і Фернандо били з далекої дистанції, тільки цього було занадто мало для результату.

«Боруссія» заспокоїла темп гри, а також дала ігрову практику Плеа і Закарії. Після замін гра стала трохи цікавіше, німецька команда навіть знову забила. М'яч після дальнього штрафного удару у виконанні Вендта відскочив від стійки і перетнув лінію воріт. Незабаром Тюрам і Штіндль могли зробити рахунок 5:0.

На останніх хвилинах «Боруссія» дозволяла «Шахтарю» провести гол престижу. Але голкіпер Ян Зоммер позбавив Матвієнка та Тете шансів забити м'яч», — пише Kicker.

«4:0 з Донецьком: Менхенгладбах зберігає курс на плей-оф», — говорить заголовок видання Reviersport.

«Атакувальна міць і гол мрії. «Боруссія» відкрила двері у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів невимушеною перемогою у матчі проти донецького «Шахтаря» (4:0). Підопічні Марко Розе несподівано впевнено виграли домашній матч проти чемпіонів України і залишилися лідерами у складній групі В.

Капітан Штіндль на 17-й (з пенальті), Ельведі на 34-й, Емболо на 45-й і Вендт на 77-й забивали в поєдинку за «Боруссію».

Через три тижні після перемоги над «Шахтарем» з рахунком 6:0 «Боруссія» знову обіграла українську команду. Гості, які виставили п'ять корінних бразильців, швидко втратили смак до гри. Штіндль впевнено вивів свою команду вперед точним ударом з пенальті після фолу Кривцова на Тюрамі.

Емболо влучив у стійку ударом метрів з 20-ти на 21-й хвилині. На 34-й хвилині Ельведі зробив рахунок 2:0. Але це був ще не кінець в першому таймі. Вже в доданий арбітром час Емболо реалізував одну зі своїх можливостей, зробивши рахунок 3:0. Як і в першому матчі, до перерви вже все було ясно. Донецькі футболісти, які в минулому сезоні були півфіналістами Ліги Європи, пішли у роздягальню з опущеними головами.

Другий тайм почався з пресингу з боку гостей, з яким «Боруссія» впоралася із труднощами. Захиснику Маттіасу Гінтеру довелося потрудитися. Коли небезпека минула, «Боруссія» продовжила контролювати хід гри. Крапку в матчі поставив захисник Вендт», — розповідає про матч Reviersport.

10:0 за сумою двох матчів — до цього важко щось додати. Німецька преса не здивована перемогою над «Шахтарем» і вірить в те, що «Боруссії» вдасться вийти до плей-оф Ліги чемпіонів з найскладнішої групи.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Стали відомі нові деталі щодо відновлення Циганкова від травми
Футбол | 23 квітня 2024, 20:43 0
Стали відомі нові деталі щодо відновлення Циганкова від травми

Віктор провів повноцінне тренування та готується зіграти у наступному матчі

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Шахта хоть бы на гол сподобилась, а то остроатакующая команда без защиты гол престижа даже не забить за 2 матча
Alex1976
Да... Звучит примерно как « ты моя любимая сучка». Дожили блин!..
Milan1990
Ну а что вы хотели, без сильного чемпионата как можно быть сильной командой? Да, в Украине Шахтер короли, потому что у них тупо бюджет в 2-3 раза больше чем у динамо и в 10-50 раз больше чем у остальных команд. Пока был Луческу, пока раскрывались таланты бразильские, а сейчас все. Фонсека еще на базе его как то выехал пару сезонов, а когда понял, что к чему, то быстренько свалил. А Каштру все, В Украине то они в любом случае будут первыми, пока Павелка будет, а вот в Европе будут любимой сучкой средненькой достаточно Боруссии.
Papuas
Слава богу, что этот позор не показывали по открытым каналам ТВ , подрастающее поколение не должно видеть как масса иностранцев портит репутацию их страны.
"Договорняк" сказали соседи по пальме.... И с горя сожрали все зеленые бананы ... Теперь кожуру готовят к отправке маркированными чемоданами господину Каштру...
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
guardian47
-10.Ужас.Аталанта выводы после первого матча сделала,Шахтёр как всегда никаких.Тренерский штаб и игровой состав одни из самых небоеспособных и дилетанских во всей истории Шахтёра.2 игры с Боруссией и 2 антирекорда в истории Шахтёра.И не надо делать скидки на Covid,все команды в одинаковых условиях.На месте руководства клуба я бы за такие игры штрафовал на очень крупные суммы.Обидно и горько.Где горняцкий характер.?Аууууууу.
Артур Смайл
Звучит как: Шахтёр любимая шл*ха Боруссии