Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 листопада 2020, 16:37
718
3

Едуард ЦИХМЕЙСТРУК: «Хотілося, щоб Мессі зіграв з Динамо»

Відомий експерт - про майбутні матчі українських клубів в єврокубках

| Оновлено 24 листопада 2020, 16:37
718
3
Едуард ЦИХМЕЙСТРУК: «Хотілося, щоб Мессі зіграв з Динамо»
Твіттер Барселони

Колишній півзахисник збірної України Едуард Цихмейструк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua дав прогнози на матчі українських клубів в єврокубках, а також висловив думку щодо ситуації навколо поєдинку Швейцарія - Україна.

— Едуарде, чого очікуєте від матчу Ліги чемпіонів «Динамо» - «Барселона», з огляду на те, що Мессі і Де Йонг не зіграють у Києві?
— Якщо чесно, в цьому році взагалі не знаєш, чого очікувати. Те, що такі зірки не прилетять до Києва, це - мінус для уболівальників. Звичайно, хотілося подивитися на їхню гру. Це класні футболісти. Зрозуміло, що глядачів не буде на стадіоні, але все одно хотілося, щоб Мессі і Де Йонг прилетіли до Києва. Може, якийсь плюс для «Динамо» в цьому є. «Барселона» зараз не в найкращих кондиціях і морально, і фізично. Взагалі, я так розумію, в каталонській команді велика перебудова йде. Тому шанс у киян є. Але наскільки «Динамо» готове цим шансом скористатися? У чемпіонаті України, в принципі, динамівці виграли у «Інгульця» (2: 0), але я б не сказав, що вони дуже добре виглядали в цьому поєдинку.

— Як прокоментуєте гол Гармаша в ворота «Інгульця»? Денис повертається до обойми?
— По одному матчу судити складно. У цьому забитому м'ячі, напевно, було 80 відсотків заслуги Буяльського. Віталій зробив класний підкат, який в результаті вийшов гольовою передачею. Денис - молодець, зорієнтувався, забив, але говорити про те, що він прямо там зараз буде утворюючим гравцем «Динамо», я б не став. Думаю, для нього це плюс у моральному плані. Будь-якому футболістові приємно забивати, тим більше, коли довго не виходило це зробити. Кожен забитий м'яч - це плюс.

— У матчі з «Барселоною» може бути на руку киянам недооцінка з боку каталонців? Чи можливий варіант, що вони недооцінили «Динамо»?
— Я не знаю, чи існує такий варіант на груповому етапі Ліги чемпіонів. Там великі гроші, великі можливості. Не думаю, що з боку «Барселони» буде недооцінка. Якщо «Барселона» навіть в ослабленому складі, це завжди «Барселона». Може, на етапі кваліфікації Ліги чемпіонів думки у кого-то такі є. Але на груповій стадії думок про недооцінку, думаю, ні у кого бути не може.

— Може статися такий варіант, що без Ліонеля Мессі «Барселона» зіграє навіть краще? Або такий варіант виключається?
— Такий варіант не виключається. Все одно завжди команди шукають лідерів, все одно підсвідомо все думають, що лідер візьме на себе відповідальність. А в такій ситуації себе може проявити будь-який футболіст. А у каталонців усі футболісти високого рівня. І, можливо, відсутність Мессі в «Барселоні» - це не дуже добре для «Динамо».

— А чого очікувати від поєдинку «Боруссія» Менхенгладбах - «Шахтар»?
— Я очікую, що той програш з великим рахунком повинен налаштувати «Шахтар» на цю зустріч у Німеччині з подвійною-потрійною мотивацією. Але знову ж таки, судячи з того, що було в матчі УПЛ з «Олександрією» (1: 1), нехай «гірники» і вдесятьох грали майже півтора тайми, можна сказати, що це не той «Шахтар», який літає по полю. Коронавірус дуже вибиває футболістів з колії. І взагалі такого сезону не було ніколи. Про щось говорити і щось прогнозувати практично неможливо.

— «Боруссія» М у Бундеслізі також зіграла внічию 1:1 з «Аугсбургом», тільки гладбахці грали в більшості. Ці результати якось впливатимуть на майбутній матч?
— Є така класична фраза: це зовсім інший турнір. Головне, щоб всі були здорові. В першу чергу, ті, на кого розраховує тренер. Щоб тести не внесли знову якісь корективи. Ліга чемпіонів - є Ліга чемпіонів. Це після неї можна в чемпіонаті очікувати якихось несподіванок. А після чемпіонату на Лігу чемпіонів все одно настрій окремий.

— Як думаєте, Луїш Каштру довірить знову місце в рамці молодому Анатолію Трубіну після тих шести пропущених м'ячів від «Боруссії» в Києві?
— Не знаю. Він, начебто, продовжує Трубіну довіряти. Це внутрішня кухня і ці відносини складно з боку коментувати. Я думаю, Каштру йому довіряє. Будь-воротар повинен свій кошик голів отримати, перш ніж він виросте і досягне певного рівня. Думаю, у всіх воротарів були матчі, коли вони багато пропускали і помилялися. Це вже внутрішня справа команди. Думаю, Каштру Трубіну довіряє, а вже кого він поставить в рамку, подивимося.

— Що думаєте з матчу АЕК - «Зоря»? Чи луганчани зможуть реабілітуватися в Греції?
— Якщо чесно, я дуже на це сподіваюся. Мені подобався футбол, в який грав Скрипник і його команда в минулому сезоні. Я сподівався, що «Зоря» буде цікавіше виглядати. Зараз у луганчан поки що не складається в Лізі Європи. Але дуже хочеться, щоб ці невдалі матчі перервалися. Наскільки я розумію, для «Зорі» набирати очки важливо і з фінансової точки зору. І «Зоря» - це команда, яка намагається грати в футбол. Особисто мені завжди подобаються такі команди. Я бажаю, щоб у них все вийшло. А вийде чи ні, подивимося.

— «Зоря» на цих вихідних у чемпіонаті України не грала, а АЕК у внутрішньому чемпіонаті розгромив «Ларису» з рахунком 4:1. Це якось може вплинути на результат?
— АЕК виграв 4:1 і зрозуміло, що у них такий хороший моральний фон. На матч може вплинути той факт, що «Зоря» не грала. Це завжди не дуже добре. Все-таки ігровий тонус дуже важливий. Те, що не грали цей тур, з одного боку добре, що відпочили. А з іншого боку, як на мене, краще грати регулярно, стабільно і постійно. Тоді ти відчуваєш цей ігровий ритм. Навіть складно прогнозувати, як це вплине на матч. Може, після відпочинку у «Зорі» буде більше сил, а може, навпаки, буде якась нестача ігрового тонусу.

— Що можете сказати по матчу Швейцарія - Україна? Який вердикт буде справедливим?
— Справедливий вердикт: все повинно вирішуватися на полі. Це, по-моєму, завжди справедливо. Це спортивний принцип. Його ніхто не відміняв. Але як воно буде? Я навіть не знаю. Зрозуміло, якби в такій ситуації замість України опинилася Німеччина або Іспанія, не думаю, що ми говорили б про якісь інші варіанти. Але, на жаль, як є, так є. У середу буде розглядатися справа про матч. Вважаю, справедливе рішення в такій ситуації - це спортивний принцип. Чесним рішенням буде - все вирішити на полі. У ситуації форс-мажору можна внести корективи, можна молодь викликати, дати їй шанс зіграти. Я думаю, завжди можна знайти це рішення і придумати для поєдинку будь-яку дату, коли намічені товариські матчі. Ці спаринги можна замінити на офіційний матч, який відкладений.

— Думаєте, може бути варіант з технічною поразкою для України?
— Це найгірший для збірної України варіант. Мені здається, швейцарці не починали б усю цю затію, якби не були впевнені, що не зможуть її реалізувати, так скажемо. Але будемо сподіватися на хороший для нашої збірної сценарій! 

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 02:10 1
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Вот скажите честно, откуда берут этих сраных и тупых икспердов? "Жаль, что Месси не прилетел". Чего? Барса не привезла лучшего игрока, при этом у Динамо появится больше шансов сыграть хотя бы вничью. Через 2 года никто не вспомнит о том, играл Месси или нет, а вот счет останется. Болельщики за игрой Месси лучше посмотрят против условного Реала, а не против Динамо, которое будет защищаться и стараться Месси нейтрализовать.
Я глубоко уважаю и боюсь Месси, но когда Цихмейструк пишет: "Жаль он не приедет" или Мыколенко говорит: "Я хотел сыграть против Месси". Вам там всем мозги мячом отбили? Да он бы Мыколенко размотал бы и выставил посмешищем. Зачем оно тебе, мальчик?
Вова Чертрогатый
Странно такое слышать... ладно от Цихмейструка, но от футболистов Динамо тем более - у вас официальная игра, вам на руку идет то что Месси не приехал, а для них это не игра за 3 очка, а просто повод увидеть и прикоснуться к Месси...
Муґунот Уух
а чего это минус для болельщиков?
понимаю, пускали бы зрителей на трибуны. тогда да, шли бы, чтобы вживую посмотреть на легенду, на его игру. а тут засада - звезду не привезли. да, обидно. да, жалко
а по телевизору? так один буй, что на жк-матрице отображается: что Месси против Динамо, что в матче с условной Валенсией, что в ролике на ютюбе