Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 листопада 2020, 02:14
1213
0

5 молодих українських зірок, які «запалив» коронавірус

Хто знає, де були б ці хлопці, якби не пандемія

| Оновлено 18 листопада 2020, 02:14
1213
0
5 молодих українських зірок, які «запалив» коронавірус
ФК Динамо

Навіть у найбільших невдачах можна знайти щось позитивне, що в подальшому здатне принести величезні плоди. І змусити запитати себе: чи була невдача - такою? Або це був необхідний крок до успіху?

Отже, епідемія коронавірусу змусила ще більше затягнути паски українські клуби: мінімум покупок («Шахтар» влітку витратив нуль (!) млн євро на посилення складу), позбавлення від баласту (Соль, Кадірі, Піваріч у «Динамо»), оренди та вільні агенти - наше все, а «Зоря» з «Десною» навіть продавати своїх футболістів за кордон примудряються (Михайличенко, Чеберко, Філіппов)! Важливим є те, що дефіцит кадрів команд УПЛ став заповнюватися молоддю з академії. І ця молодь почала отримувати свій шанс грати через інфікування футболістів основи. Хто заграв, як, де і наскільки? Розбираємося!

Руслан НЕЩЕРЕТ, «Динамо»

Дебют - УПЛ, ЛЧ; причина - коронавірус у Бойка і Бущана; статус місяць тому - гравець U-21, який сфотографований на постері з основною командою.

«Чесно, я ніби до казки потрапив. Приємно, такий стадіон, перший раз вийшов у Лізі чемпіонів. Мені здається, це мрія будь-якого футболіста, включно зі мною», - поділився своєю радістю нинішній перший номер Динамо - наймолодший голкіпер наших клубів в основному турнірі Ліги чемпіонів».

Після впевненого старту сезону і, особливо, матчів збірної України, здавалося, Георгій Бущан надовго закріпить за собою статус найсильнішого воротаря «Динамо» (а може, і всієї країни). Але тут втрутилася епідемія і... поставила Нещерета в один ряд з Боатенгом, Кімміхом, Мане і героєм матчу з «Шахтарем» - Альассаном Плеа. Руслан - найкращий воротар третього туру в Лізі чемпіонів.

Ще трохи цифр. Відомий портал Whoscored оцінив гру нашого воротаря найвищим балом серед футболістів обох команд - 9.1. Для порівняння, у Циганкова (автор голу) - 7.5, а у Мессі - 8.5 балів. Руслан 12 разів врятував ворота команди, витягуючи м'ячі з-під поперечини і відбиваючи удари впритул.

«Якби на «Камп Ноу» були глядачі, Руслан Нещерет залишав би поле під оплески», - іспанське видання AS. Невже мадридські журналісти знають про мрії нашого воротаря: «У мене є дитяча мрія - зіграти за мадридський «Реал».

Так само іспанська преса відзначила маловідомість нашого футболіста, який навіть і не сподівався зіграти за «Динамо» в найближчі роки (хлопцеві всього 18 років). У якого багато недоліків у грі на виходах і керівництві своїми захисниками при стандартах.

Анатолій ТРУБІН, «Шахтар»

Дебют - УПЛ, ЛЧ; причина - коронавірус у Пятова; статус місяць тому - той хлопець з Донецька, який повинен бути в команді з Донецька.

Насправді, Луїш Каштру бачив у молодому Анатолії Трубіні першого змінника Андрія Пятова. Навіть випускав його на матчі чемпіонату України в серпні/вересні: з «Колосом» (3:1), «Зорею» (2:2) і «Рухом» (1:1). Так, минули ті часи, коли під Пятовим сиділи наші «збірники» Худжамов, Шевченко або Шуст. Зараз головний конкурент основного воротаря Шахтаря і збірної України - Трубін - футболіст, яким цікавляться Челсі, Арсенал і Байєр. А його потенціал серед українських воротарів у відомому симуляторі FIFA 21 - другий після Луніна!

Зараз же, Анатолій провів усі три матчі «Шахтаря» в Лізі чемпіонів! І якщо «Реал» був усіма думками в майбутньому матчі Ла Ліги з «Барселоною» і грав «спустивши рукава», а наш воротар дебютував у Лізі чемпіонів: «За весь матч поставив би собі 6, тому що були помилки на виході в кінці» , то за матч з «Інтером» Трубін був удостоєний звання гравця матчу (за версією Whoscored).

«Бажаю занадто не зачаровуватися перемогами, але завжди їх цінувати», - мотивував молодого воротаря Андрій Пятов. Мабуть, не дарма. Провал у грі з «Боруссією» здатний надломити молодого футболіста.

Що чекає на Анатолія далі?

«Трубін - майбутнє українського футболу. Він має прекрасні воротарські дані від природи. Повинен щоденною роботою вдосконалюватися і прогресувати далі. Йому потрібно пройти послідовно шлях від успіху в клубі до запрошення в національну команду», - каже тренер воротарів збірної України Педро Хара.

Побажаємо Анатолію роботи над помилками та прогресу в уміннях. І йдемо далі!

Ілля ЗАБАРНИЙ, «Динамо»

Дебют - збірна України; причина - коронавірус у основних захисників збірної; статус місяць тому - «на олівці» у тренерів національної команди.

У «Динамо» Іллю Забарного почав підпускати до тренувань з основою ще Олексій Михайличенко на початку цього року. Мірча Луческу зробив його основним у команді. А тут - гри збірної України і... коронавірус у гравців «Шахтаря». Що робити? Викликати динамівську молодь. Як зіграв Забарний? Тримав середній рівень інших захисників команди.

Згадаймо, що ми говоримо про 18-річного хлопця, який робить тільки свої перші кроки в професійному футболі, а вже протистояв збірним Іспанії та Німеччини в дивізіоні А Ліги націй: «Кожному футболісту приємно грати з такими командами. У матчі з Німеччиною складно було з Дракслером і Гнабрі. Вони грали в моїй зоні, дуже грамотно відкривалися. Важко з ними».

Варто додати, що трансферна вартість молодого захисника збірної України збільшилася з 0 до 1 млн євро. Хороший прогрес за настільки короткий час, чи не так?

Георгій БУЩАН, «Динамо»

Дебют - збірна України; причина - коронавірус у трьох основних воротарів національної команди; статус місяць тому - в збірній є Пятов. Навіть Лунін рідко грає. Бущан? Не чули про такого.

Одного разу довелося почути коментар: «Чому тренери збірної України не звертають уваги на Георгія»? Футболіст регулярно заграв у «Динамо», витіснивши Бойка. Оборона команди Луческу - найкраща в УПЛ. Та й до групового етапу Ліги чемпіонів «біло-сині» пройшли завдяки впевненій грі свого воротаря в тому числі. Але в національній команді є Андрій Пятов, а кожна гра - на вагу золота, адже озвучена мета - залишитися в дивізіоні А на наступний сезон. У коронавірусу були інші плани щодо цього. Дебют Бущана - з Францією і 1:7. А далі - проста логіка: двічі поспіль відхопити сім м'ячів неможливо. А якщо серйозно, Георгій двічі був найкращим у складі нашої збірної в матчах з Іспанією та Німеччиною.
Варто відзначити, що наш футболіст став найкращим воротарем 4-го туру в Лізі націй.

А найсильніший голкіпер України #прямозараз, Андрій Пятов, висловився просто і ясно: «Перемога над Іспанією - заслуга Жори Бущана. Він став опорою».

Олександр ЗУБКОВ, «Ференцварош»

Дебют - збірна України; причина - коронавірус у атакуючих гравців «Шахтаря»; статус місяць тому - поїхав до чемпіонату Угорщини, оскільки не проходив до основи... «Шахтаря».

Після успішного сезону 2018/19 в «Маріуполі» (22 гри, 8 голів, 4 асисти) Олександр Зубков вирішив переїхати в Європу і вибрав «Ференцварош» Сергія Реброва. І не дарма вибрав. У сезоні 2019/20 нашому футболістові вдалося забити 9 голів у чемпіонаті Угорщини. Зараз же Олександр грає в старті кожного матчу групового етапу Ліги чемпіонів. З умінь варто виділити швидкість і здатність обіграти один в один.

«Збулася дитяча мрія. Тепер буду працювати над тим, щоб закріпитися в збірній», - радів футболіст запрошенню в команду України. Набираючи не найвищі оцінки за свою гру, Зубков по повній відпрацьовував на обох кінцях площадки, розривав фланг швидкісними проходами (особливо, в матчі з Іспанією) і сміливо йшов в обводку, в одному епізоді ледь не заробивши пенальті: «Андрій Шевченко дав установку, щоб я сідав трохи нижче і допомагав Соболю, тому що у них на правому фланзі два дуже швидких гравці».

В’ячеслав ШЕВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 23 квітня 2024, 20:55 26
Арсенал – Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок в АПЛ

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.