Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 15 листопада 2020, 13:19
29963
167

Обставини сильніші за нас. Україна поступилася Німеччині в Лейпцигу

Незважаючи на швидкий гол, команді Шевченка не вдалося втримати переможний рахунок

| Оновлено 15 листопада 2020, 13:19
29963
167
Обставини сильніші за нас. Україна поступилася Німеччині в Лейпцигу
twitter.com/DFB_Team

Поєдинок Німеччина - Україна відбувся. І це вже добре. Головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко зумів нашкребти «по засіках» і на стартовий склад, і на заявку. Це також непогано. Такий ось він, коронавірусний футбол: непередбачуваний, а часом і безглуздий, як російський бунт.

Але грати треба було, тому в хід пішли не тільки найближчі, але і «середні» резерви. З відомих причин в стартовому складі нашої команди (та й в заявці взагалі) виявився лише один динамівець - юний Забарний, який склав пару з Матвієнком в центрі оборони. Справа в захисті - теж недосвідчений Конопля, зліва - Соболь, в півзахисті - Зубков. Якщо чесно, дуже стрьомно...

Були проблеми зі стартовим складом і у Йоахіма Льова: у німців теж знайшлися заражені коронавірусом, але ще більше було травмованих. Проте, стартовий склад Бундестім виявився досить збалансованим і потужним.

Матч почався прогнозовано: стартовим домінуванням господарів. Причому домінуванням на всіх фронтах. Німці заволоділи і територіальної, і ігровою ініціативою. І високий пресинг був в їхньому виконанні: як же без нього. Гостям залишалося лише терпіти і триматися. І постаратися не наробити дурних помилок.    

А далі сталося непередбачене: гості повели в рахунку. Десь після восьмої хвилини матчу українці зуміли не тільки перевести подих, а й організувати відразу кілька випадів на чужу територію. Один з таких випадів і став результативним. Зубков продерся крізь частокіл чужих і своїх ніг і відкотив м'яч під удар Яремчуку. Удар у Романа вийшов ідеальним, практично в мертвий кут: Нойєр навіть не ворухнувся.

Забитий м'яч явно додав гостям впевненості. Вони вже не так шанобливо дивилися на суперника. В одній з контратак Марлос міг виводити Яремчука один в один з Нойєром, але забарився. А що ж німці в ці хвилини? Дуже часто потрапляли в офсайд. І не виблискували в позиційних атаках. Але ось в контратаці зуміли відновити статус-кво. Наші захопилися атакою і проґавили відповідь. Сане хитнув Матвієнка і пробив точно в дальній кут: Пятов врятувати не зміг.

Другий гол українці пропустили знову після втрати м'яча в середині поля. Німці організували швидку доставку м'яча на чужу половину поля, Горетцка якимось незбагненним чином зумів зупинити майже втрачений м'яч і виклав його під удар Вернеру, якому залишалося лише влучити у площину воріт, з чим форвард «Челсі» без проблем впорався.

Що можна сказати про першу половину зустрічі? Німці виглядали індивідуально сильніше, однак не виглядали машиною. Українці грали і без паніки, і без «автобуса» в захисті. Непогана, я б сказав навіть якісна робота нашої команди. Все б нічого, якби не дві прикрі втрати м'яча в центрі поля, які і призвели до двох пропущених м'ячів. Що показово: німці забивали після швидких контратак, використовуючи в першу чергу наші помилки, а вже потім свої козирі.

Другий тайм почався з серйозного пресингу гостей. Так, саме так. Підопічні Шевченка затиснули господарів на їхній половині поля. Що показово: це саме гості змусили грати господарів від оборони, а не команда Льова свідомо віддала ініціативу. Наслідком стартових активностей збірної України став удар Зінченка в штангу (там був рикошет від захисника).

Десь до 60-ї хвилини німці вирівняли гру. Причому не тільки вирівняли, а й створили кілька небезпечних моментів. Нам відверто пощастило, що рахунок залишався незмінним. Але свого німці таки домоглися. Триходівка Гюндоган - Гінтер - Вернер закінчилася точним ударом останнього в правий від Пятова кут воріт. На користь господарів зіграв і рикошет від Забарного: цілком можливо, що прямий удар Тімо наш голкіпер би взяв.

Наші відповіли затяжними атаками, вінцем яких став класний удар Марлоса в штангу. Якби залетів - інтрига була б живіше живих, але рахунок не змінився, і німці могли собі дозволити не форсувати події.

Врятувала стійка Нойєра і в третій раз - після удару Мораеса. От не щастить, так не щастить. Цей момент став останнім по-справжньому небезпечним біля воріт збірної Німеччини. На жаль, зрівняти рахунок нам так і не вдалося: німці виявилися прогнозовано сильніше. Однак українці виявилися не прогнозовано наполегливими, сміливими і «зубастими». Претензій до наших хлопців бути не може, особливо в плані бажання і мотивації.

Проте, поразки уникнути не вдалося. І тепер в останньому турі потрібно вистояти в грі проти Швейцарії, щоб пролонгувати елітну прописку в Лізі націй.

Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга A. Група 4. 5-й тур.

Німеччина – Україна - 3:1

 Сане, 23, Вернер, 33, 64 – Яремчук, 12

 Рюдігер, 28 – Маліновський, 44

Німеччина: Нойер – Рюдігер, Кох, Зюле – Макс, Гюндоган, Горецка, Гинтер – Сане (Вальдшмідт, 86), Вернер (Брандт, 77), Гнабрі.

Україна: Пятов – Соболь, Матвієнко, Забарний, Конопля – Зінченко, Степаненко (Макаренко, 69), Маліновський – Зубков (Михайличенко, 75), Яремчук (Мораес, 75), Марлос.

Арбітр: Овідіу Хацеган (Арад, Румунія).

Стадіон: «Ред Булл Арена» (Лейпциг, Німеччина).

Удари (у площину): 19 (6) – 6 (1)
Кутові: 9 – 2
Оффсайди: 3 – 3.

НІМЕЧЧИНА-УКРАЇНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 167
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Трагедии нет.
Неплохо огрызались, могли забить больше.
Умеют даже немного катать мяч сквозь прессинг.
Если бы также грызли землю, как с Испанией, могли лучше сыграть в обороне.
Баттл будет с Швейцарией!
Вот, где надо будет грохнуть небо об землю!
pricolist
Зинченко лучше свой аккаунт в инстаграме закрыть, чувствую ему напишут много лестных слов)))
футфан
Якого х.. Рамос 2 пенальті не забив????
Oleksandr Taktaiev
Сьогодні фантастичний трикутник, який вважають ключовим елементом гри збірної, зіграв дуже блідо.
Але попри те гра збірної сьогодні дуже сподобалася.
Швейцарців повинні не пустити.
Sunrise
Мне понравилась игра, спасибо Сборной!
Будь удача сегодня хотя бы нейтральной, могли мы и очки увезти.
avtv5555
Зинченко антигерой. с такой игрой как сегодня какой там Манчестер, ФК Львов в лучшем случае.
uge-madrid
Обстріляли усі штанги...
Надіюсь на більший фарт з банкірами...
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mac_Gyver
Обидно. Зин-Малина сейчас не тянут.
Крот
Зина зае**ал своими черпаками перед штрафной, 3 момента запорол, Яремчук Зубков Марлос норм . Удачи в Швейцарии
Дмитрий Косьмин
Однозначно Марлос сегодня лучший.
Antar
Мне игра очень понравилась, вот честно. Все молодцы, да где-то зинченко забаранил, что-то ещё кто-то... но в целом очень зрелищно, и с оптимизмом!!!! Даже на такие поражения приятно смотреть, хоть и обидно проигрывать, Германия это не Испания... хочется выделить Зубкова, очень перспективный, ну и Соболь понравился.... Шевченко пока очень радует!
K_Sarioglo@i.ua
В целом как по мне все было норм. Ребята в основном молодцы - старались выкладывались. Кто-то на Пятова что-то говорил, но как по мне ни в одном из голов его явных ошибок нет.
Единственный кто матч провалил однозначно это Зинченко. Не провалили, но и не выручили Матвиенко и Соболь. К остальным претензий нет. Особо хочется отметить Марлоса, Яремчука и Зубкова.
euro2012_za_2012euro
Серёжа Рамос сделал Проблему не только Испании, но и нам...
mak12
Меньше облизывать надо молодых типа звёзд ,Зинченко это нечто показал как в Англии играют.
bolelschik
Зина во время игры о ком-то постоянно думает...
garik_trinity
Вот это рубка будет в Швейцарии
yuriy_kent
Не понимаю почему многие ноют? По игре наша сборная сегодня понравилась. Но между сборными пропасть. Немцы есть немцы. Зубков и Яремчук сегодня очень понравились. Какой Мораес? Он так не бьётся за каждый мяч. Не хватало Цыганкова и Ярмолы. Не самый лучший матч у Зинченко. Во вторник всё увидим. Вспомните как сборная играла до Шевы. Разница на лицо. Спасибо Шеве за поставленную игру.
ВовикЬ
Игра хорошая, результат нет. Все решается с достаточно сильной Швейцарией.