Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Художня гімнастика
| Оновлено 24 листопада 2020, 02:22
650
1

Домашнє Євро з худ. гімнастики: всупереч пандемії і заради світового спорту

У столичному Палаці спорту з 26 по 29 листопада

| Оновлено 24 листопада 2020, 02:22
650
1
Домашнє Євро з худ. гімнастики: всупереч пандемії і заради світового спорту

Менше двох тижнів залишається до старту Чемпіонату Європи з художньої гімнастики – головної спортивної події 2020 року. Незважаючи на низку обмежень, турнір, як і планувалося, відбудеться в Києві. У столичному Палаці спорту протягом чотирьох днів, з 26 по 29 листопада, 132 гімнастки з 24 країн-учасниць будуть боротися за 8 комплектів медалей. Чому ця подія так важлива для України і для всієї європейської гімнастики?

Пандемія коронавірусу внесла суттєві корективи в календар великих спортивних замагань цього року. На наступний рік були перенесені такі значущі змагання, як Євро-2020 по футболу, Олімпіада в Токіо, а деякі турніри і зовсім були скасовані за прикладом Чемпіонату Світу з хокею, повідомляє Главком.

Однак континентальну першість з художньої гімнастики вдалося врятувати. Спочатку турнір мав відбутися в кінці травня, але через локдаун в усьому світі старт був перенесений на півроку, а саме на кінець листопада. Тепер же можна констатувати беззаперечний факт – домашнє Євро з художньої гімнастики – це найбільші змагання 2020 року, які забезпечать необхідною змагальною практикою сотні гімнасток. Додамо, що титульним партнером Чемпіонату Європи з художньої гімнастики 2020 є Parimatch.

Останній раз наша країна приймала найбільші змагання зі світу гімнастики вже досить давно. Світова першість відбулася в Києві в 2013 році, а європейську першість Україна не проводила з 2004 року. Тоді наша збірна, на юбілейному 20-му Євро, змогла завоювати срібні нагороди в індивідуальних і групових вправах.

Влада Нікольченко

Через 16 років Чемпіонат Європи знову повертається до Києва, і на нову плеяду українських гімнасток покладаються великі надії. Зовсім недарма: наприклад, в минулому році блиснула юна Влада Нікольченко, яка зуміла завоювати бронзові нагороди відразу на трьох великих турнірах – чемпіонаті світу, Чемпіонаті Європи (обидва проходили в Баку), а також на Європейських іграх в Мінську.

Особлива увага приділяється протиепідеміологічним заходам, які покликані убезпечити всіх учасників змагань від можливого інфікування COVID-19. Європейський гімнастичний союз розробив окремий протокол проведення турніру в умовах пандемії. Згідно з ним, змагання пройдуть без глядачів, всі причетні до проведення турніру повинні будуть мати негативні результати ПЛР-тесту. У свою чергу, дезінфекцію пройде все – навіть медалі.

Проте, завдяки спільним зусиллям Європейського гімнастичного союзу, Федерації гімнастики України, а також уряду, 36-й чемпіонат Європи, титульним партнером якого є компанія Parimatch, відбудеться. І це вже можна вважати великою перемогою для всього спортивного світу.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
shevsen
Состоится без зрителей. Деньги некуда девать?