Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 листопада 2020, 13:44
3048
5

10х10 = 0. Зоря та Ворскла не змогли забити в напруженому поєдинку

У матчі з двома вилученнями колективи Максимова і Скрипника поділили очки

| Оновлено 09 листопада 2020, 13:44
3048
5
10х10 = 0. Зоря та Ворскла не змогли забити в напруженому поєдинку
ФК Зоря

В нинішньому сезоні «Зоря» дуже невдало грає у Лізі Європи, програвши три матчі поспіль. Та й в чемпіонаті України справи йдуть далеко не кращим чином. Ось і перед грою з «Ворсклою» підопічні Віктора Скрипника розташовувалися лише в середині турнірної таблиці, маючи в своєму активі всього дві перемоги у восьми матчах. У полтавського клубу старт в Прем'єр-Лізі вийшов куди більш успішним і команда навіть деякий час йшла лідером турніру. Тож на матч у Запоріжжі гості прибули явно з наміром здобувати очки.

Суперники розпочали матч досить енергійно, намагаючись швидко проходити центральну лінію поля. Спочатку невеликою перевагою володіли господарі поля, а потім більш активними у нападі стали футболісти «Ворскли». Саме вони першими створили небезпечні моменти в грі, причому два поспіль. Так, на 11-й хвилині Кане прорвався по лівому флангу і з кута штрафного майданчика несподівано пробив у дальній кут воріт. М'яч зачепив ногу захисника і пролетів поруч зі штангою. І тут же після подачі з кута поля Сергій Яворський головою бив з близької відстані, однак Микита Шевченко вибрав правильну позицію і забрав м'яч у руки.

«Зоря» по-серйозному відповіла тільки на 20-й хвилині. Дмитро Хомченовський зважився на удар з дальньої дистанції, але м'яч влучив прямо в його тезку Дмитра Резника. На 33-й хвилині знову хороший момент для своєї команди створив Кане. З лівого флангу він виконав передачу на кут воротарського майданчика, де всіх випередив Руслан Степанюк і головою пробив зовсім близько зі стійкою воріт.

Цікавий момент виник на 35-й хвилині. Тепер вже Якубу з лівого краю виконував подачу до штрафного майданчика суперників і м'яч, двічі торкнувшись гравців луганського клубу, опускався у дальній кут. Тут вже свою високу майстерність продемонстрував Микита Шевченко, котрий зреагував блискавично і перевів м'яч на кутовий.

На 40-й хвилині нагадав про себе, як про форварда, Олександр Гладкий. Вже перебуваючи в штрафному майданчику гостей, він обіграв захисника і пробив у ближній кут. «Ворсклу» виручив Дмитро Різник. Ще раз відмінно зіграв воротар полтавчан через дві хвилини, відбивши сильний удар Дениса Фаворова в правий від себе кут воріт. І вже на 45-й хвилині Дмитро Різник парирував ще один удар з лівого флангу від Дмитра Хомченовського.       

Після перерви активніше розпочала «Зоря» і на самому початку другого тайму вона створила чотири небезпечні моменти біля воріт гостей.

Так, на 51-й хвилині здалеку спробував влучити м’ячем в ціль Владислав Кочергін, не вийшло. За три хвилини з півкола перед штрафним майданчиком гостей потужного удару завдав Владлен Юрченко. М'яч із дзвоном врізався в поперечину і вилетів у поле. Тут же Владислав Кочергін сильно пробив ще раз, але тепер вже Дмитро Різник виявився на місці. А на 55-й хвилині після передачі справа від Дениса Фаворова, повинен був забивати Олександр Гладкий, який  знаходився біля дальньої штанги. Однак він з метра не влучив вже в порожній кут воріт.

А потім господарі поля залишилися у меншості. На 58-й хвилині Дмитро Хомченовський зіграв грубо проти Кане. Арбітр матчу Євген Арановський спершу показав гравцеві «Зорі» жовту картку. Але, почувши підказку своїх колег, і, самостійно подивившись VAR, він прийняв рішення вилучити лівого захисника господарів поля.

Після цього епізоду малюнок гри ненадовго змінився. Тепер вже «Ворскла» пішла вперед великими силами, але вона так і не змогла реалізувати свою чисельну перевагу. Тим більше, що через десять хвилин склади команд вирівнялися. Тепер червоний колір побачив перед собою після двох попереджень Павло Ребенок, який вийшов на заміну у другому таймі.

І знову «Зоря» стала активніше грати в атаці. На 72-й хвилині Денис Фаворов справа виконав передачу на Олександра Гладкого, але той, перебуваючи в чудовій позиції, не бив головою по воротах, а зробив передачу на Артема Громова. Партнер не зміг як слід дотягнутися до м'яча і той вилетів за межі поля.

Далі гра проходила з перемінним успіхом. На неточний удар Олександра Скляра на 78-й хвилині, тут же відповів Аллах'яр, який щойно з'явився на полі. Ще один момент іранський легіонер луганської команди мав на 81-й хвилині, але в цьому епізоді вдало зіграв воротар «Ворскли» Дмитро Різник.

До самого фінального свистка суперники не залишали шансів забити переможний для себе гол. Але все було марно.

У підсумку нічия 0:0.   

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Зоря» – «Ворскла» - 0:0

 Юрченко, 15, Кабаєв, 24 – Ребенок, 47, Пердута, 49, Кравчук, 89

 Хомченовський, 60

«Зоря»: Шевченко – Хомченовський, Абу Ханна, Руфаті, Фаворов – Іванісеня – Кочергін, Юрченко – Кабаєв (Назарина, 64) – Громов (Сайядманеш, 77), Гладкий.

«Ворскла»: Різник – Ндіайе, Чеснаков, Яворський (Васін, 84) – Якубу, Скляр, Пуцлін, Пердута – Кане, Щербак (Ребенок, 46) – Степанюк (Кравчук, 75).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 19 (5) – 10 (3)
Кутові: 4 – 10
Оффсайди: 0 – 0.

ЗОРЯ-ВОРСКЛА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavelgorov
У Зари каждые 3 дня игры ,тяжёлый график
kum_Poltava_
Абсолютно безтолково гра Ворскли в атаці
coach85
Это уже по-лучше игра.была...но иранского нападающего надо выпускать РАНЬШЕ, а не ждать пока Громов выдохнется полностью....c Гладким должен индивидуально работать профессиональный тренер по физподготовке, не такой он и "старый", но функционально разобран,хотя и не только он.....
Sunrise
Сегодня не сказать что неправильно что-то делали, но не везло немного Заре. Момента три было где Ворсклу спасли сантиметры.