Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 листопада 2020, 12:56
33101
359

Переконлива реабілітація. Шахтар на НСК Олімпійський розгромив Динамо

Кияни весь другий тайм провели в меншості й не зуміли вчинити опір «гірникам»

| Оновлено 09 листопада 2020, 12:56
33101
359
Переконлива реабілітація. Шахтар на НСК Олімпійський розгромив Динамо
ФК Шахтар

Цей матч очікувався з великим інтересом з багатьох причин. Адже знову в нашому чемпіонаті з'явилася інтрига в боротьбі за перше місце, якої, відверто, вже не було кілька років. Але несподівано в суперечку двох кращих команд країни втрутилася ситуація з коронавірусом, причому серйозно від неї постраждали обидва клуби. «Шахтар» зіткнувся з цією проблемою трохи раніше за своїх опонентів, однак, навіть після того, як основні футболісти повернулися до строю, останні ігри показали, що й вони ще далекі від своїх кращих кондицій. А молодь, яка їх підміняла, виступає нестабільно. Щодо «Динамо», то його лазарет, на жаль, поки не порожніє, а, навпаки, продовжує поповнюватися новими хворими на COVID-19. Ось і напередодні гри в ньому ще опинилися Володимир Шепелєв, Владислав Супряга та Богдан Леднєв.

Отже, довелося обом наставникам Мірчі Луческу і Луїшу Каштру багато думати і ламати голову над тим, кого випустити на поле. В результаті у динамівців з урахуванням запасних набралося всього 16 гравців, а «Шахтар» зі старту випустив на поле практично свій бойовий склад, в якому не було хіба що Сергія Кривцова, а Андрій Пятов вже вкотре залишився на лаві запасних. Але, ще раз повторюсь, було незрозуміло в якому стані перебувають гірники, особливо після важкої поразки в Лізі чемпіонів від «Боруссії».

Перші хвилини матчу вийшли досить спокійними. Обидві команди подовгу тримали м'яч у себе і не особливо прагнули загострювати гру. Лише під кінець 10-ї хвилини Жуніор Мораєс завдав удар по воротах киян, але він був несильним і Руслан Нещерет легко з ним впорався. За три хвилини вже Віталій Буяльський пробив з гострого кута з меж штрафного майданчика, проте м'яч влучив у сітку із зовнішнього боку.

А ось на 18-й хвилині в матчі виник перший по-справжньому гольовий момент. Штрафний удар був призначений прямо по центру, хоча дистанція до воріт «Динамо» була понад тридцять метрів. Пробити вирішив Віктор Корнієнко, який сильно направив м'яч у правий нижній кут воріт. Тут довелося демонструвати свою майстерність голкіперу киян.

Наступного небезпечного моменту вболівальникам довелося чекати аж п'ятнадцять хвилин, коли після розіграшу кутового Віталій Буяльський по лицьовій лінії проскочив до штрафного майданчика гостей і віддав передачу відкритому Сергію Сидорчуку. Капітан динамівців бив сильно із середньої дистанції, але у ворота не влучив.

А вже наступної, 34-ї хвилині, «Шахтар» відкрив рахунок. Під час швидкої контратаки пішла передача справа від Додо в район лінії воротарського майданчика, Руслан Нещерет помилився при виході з воріт, промахнувшись по м'ячу, і Жуніор Мораес спокійно головою пробив у ціль.

За дві хвилини «Динамо» було близько до того, щоб відновити рівновагу. І знову спрацював швидкий контрвипад, але вже на протилежні ворота. Віктор Циганков вивів до воріт «Шахтаря» Віталія Буяльського, але той з вигідної позиції пробив несильно і прямо в руки Анатолію Трубіну.

На цьому можна було б поставити крапку в першому таймі, але вже на першій компенсованій хвилині Сергій Сидорчук грубо збив швидкого Віктора Корнієнка, після чого арбітр матчу Катерина Монзуль спершу показала киянину жовту картку. Але після перегляду VAR, вона скасувала попередження, вилучивши порушника з поля.

На жаль, травма, яку Сидорчук завдав Корнієнку, не дозволила останньому продовжити гру. Він, хоч і вийшов на другий тайм, але вже на 48-й хвилині попросив заміну. Замість нього на полі з'явився Сіпріано. І буквально тут характерний жест свому тренеру, який означав заміну, зробив Тайсон. На його місце вийшов Манор Соломон.

Хороший момент для того, щоб збільшити свою перевагу, був у «Шахтаря» на 58-й хвилині. Додо увірвався справа в штрафний майданчик господарів поля і викотив м'яч під удар Маркосу Антоніо. Той пробив сильно в правий кут, але Руслан Нещерет у стрибку парирував м'яч. На 64-й хвилині здалеку пробив вже Манор Соломон і знову голкіпер киян зіграв надійно. Але ще за дві хвилини і він вже був безсилий допомогти своїй команді. Це Тарас Степаненко наважився на дальній удар, м'яч зачепив ногу Маркоса Антоніо, змінив напрямок і влетів у правий від Нещерета кут воріт.

Наставник гірників Луїш Каштру тут же зробив ще три заміни, причому двоє з тих футболістів, які вийшли на поле, майже відразу ж на 72-й хвилині спорудили третій гол у ворота динамівців. Віктор Коваленко віддав передачу Алану Патріку і той точно пробив з-за меж штрафного майданчика у правий кут воріт.

Граючи у меншості, кияни в другому таймі атакували рідко. Одна з таких атак на 76-й хвилині завершилася несильним ударом Віктора Циганкова і Анатолій Трубін без особливих проблем заволодів м'ячем.

Кінцівку матчу обидві команди відверто догравали. «Шахтар» багато часу контролював м'яч, але рідко загострюючи ситуацію. А «Динамо» всіма футболістами оборонялось, практично не переходячи центр поля.

В підсумку перемога з великим рахунком гірників 3:0. Це перша поразка киян в нинішньому чемпіонаті країни і тепер в турнірній таблиці суперників розділяє всього лише одне очко.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Динамо» - «Шахтар» - 0:3

Жуніор Мораес (34), Маркос Антоніо (66), Алан Патрік (73)

Олександр Андрієвський (17), Беньямін Вербич (37), Маркос Антоніо (51) - Тете (14), Ромеро Марлос (44)

Сергій Сидорчук (45+2, груба гра)

«Динамо»: Руслан Нещерет, Артем Шабанов, Ілля Забарний, Денис Попов, Томаш Кендзьора, Сергій Сидорчук, Олександр Андрієвський, Віталій Буяльський, Жерсон Родрігес (Назарій Русин, 70), Беньямін Вербич (Карлос Де Пена, 62), Віктор Циганков

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Додо, Микола Матвієнко, Давид Хочолава, Віктор Корнієнко (Маркіньос Сіпріано, 50), Тарас Степаненко, Маркос Антоніо (Алан Патрік, 70), Ромеро Марлос (Віктор Коваленко, 70), Тете, Тайсон (Манор Соломон, 52), Жуніор Мораес (Фернандо, 70)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Кепа чи Лунін? В Іспанії шокували іменем воротаря Реала на наступну гру
Футбол | 25 квітня 2024, 22:27 0
Кепа чи Лунін? В Іспанії шокували іменем воротаря Реала на наступну гру

Видання Marca повідомило, що зіграє Кепа

Коментарі 359
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Darkness1984
Адекватных болельщиков ШД с победой!
Сидорчуку мозгов!
Динамо терпения и скорейшего выздоровления основным игрокам!
serge_kr
Сидор гнида, сломал молодого парня
ya_3
Счёт по игре - у ДИНАМО просто не оказалось сил играть вдесятером против ШАХТЁРА в полном составе. Но кто Сидорчуку доктор?
Степаненко чётко показал насколько он важен для команды: когда он на поле - совсем другая игра. Тайсона пора сплавлять куда подальше - толку от него всё меньше и меньше. Понравился Корниенко - растёт парень, надеюсь его травма не слишком серьёзная.
В общем, всех болельщиков ШАХТЁРА с заслуженной победой, а ДИНАМО - не унывать, а готовиться к новым играм
Alex Anatoliuov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Не сказать что Шахтер прям очень сильно играл. Скорее Динамо провалило игру. Плюс удаление(по делу) сыграло в пользу Шахтера. Очень жаль что сломали Корниенко. Сидор во всей красе. Но победа есть победа и это здорово.
Ilya
Игра скучная.
Одни играли без какого-либо удовольствия, пешком ходили.
А вторые ничего вообще не могут.
Красная по делу, хотя судейство могло быть лучше.
Лучший клуб с победой!
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Игра имени одной ошибки, мужики ДК, врага нужно уважать. Поздравляю болельщиков Шахтера с победой и с очередными очками над принципиальными соперниками. Молодцы, сегодня праздник на вашей улице. Макс777, я поздравляю тебя с победой твоей любимой команды, я уверен что ты верил в победу до последнего как и я в Динамо, Поздравляю Макс. Но скажу что "Проиграна битва но не война".Удачи нашим родным клубам в евро-кубках и надеемся на евро-весну. Очки для Украины сейчас важны. А теперь ждем побед от сборной.
Alex Anatoliuov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sergey Kovaleff
Тот случай, когда одни не хотели (берегли силы) - другие не могли. Хотя счёт не малый.
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
Досить скиглити!!! Програли - значить наразі Шахтар сильніший. І не важливо коронавірусом, дні відпочинку... Сидорчук - свіжак, однак знову червоне світло. А без нього в опорній зоні гірники робили що хотіли, як наслідок 2-3 голи - повністю провина опорників - що дали вільно пробити...
Oxrannik.ua
Где все эти Александр Шевченко делись полупокеры даже бояться заходить на сайт шлюхи
axylinam
У Динамо не было ни одного голевого момента,вот что печально
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Фортуна - Дама не постоянная, пару месяцев она благоволила относительно средненькой по своей сути команде, но теперь как говорили в армейской учебке сержанты салагам - " сладкая жизнь закончилась, наступают суровые армейские будни". А Шахтер показал, кто на футбольных полях Украины хозяин и в футбольном, и в финансовом, и в организационном плане.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Павел Рева
Как поет Земфира: "Без шансов, без вариантов"
Brian
И ещё хотел бы в очередной раз добавить что в Динамо очень много случайных пассажиров которые ничего клубу дать не смогут в силу своей очень низкой квалификации. Надеюсь Луческу это понимает и зимой мы увидим новое ДИнамо.