Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2020, 20:41
20712
119

Динамо - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Шанс для «гірників» майже наздогнати конкурента, для «Динамо» - піти у відрив

| Оновлено 10 листопада 2020, 20:41
20712
119
Динамо - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У неділю на НСК «Олімпійський» відбудеться центральний матч осінньої частини чемпіонату України: «Динамо» прийматиме «Шахтар».

Вперше за останні роки саме столична команда до «класико» підходить у статусі лідера УПЛ. На даний момент віце-чемпіон України посідає перше місце в турнірній таблиці, випереджаючи «Шахтар», який йде другим, на цілих чотири очки. Тобто, навіть якщо кияни і поступляться в цьому поєдинку, вони все одно збережуть лідерство.

Недільна гра буде проходити в складних епідеміологічних умовах. І без глядачів. Власне, вона могла і зовсім не відбутися. Через спалах коронавірусу в «Динамо» керівництво віце-чемпіонів України звернулося (за неофіційною інформацією) з проханням до «Шахтарю» перенести гру на більш пізній термін, але отримало відмову. Через позитивні тести на COVID-19 команда Мірчі Луческу не дорахувалася Бущана, Бойка, Миколенка, Шапаренка, Цитаїшвілі, Дуелунда, Гармаша, Караваєва і Белуце. А за останньою інформацією - і Супряги. Додайте до цього значного списку ще й травмованих Бурду, Костевича і Тимчика. Тобто, можна стверджувати, що на гру проти «Шахтаря» динамівці не зможуть виставити, як мінімум, половину основного складу. Раніше, пам'ятається, переносилися матчі з куди меншим числом хворих, але зараз, згідно з новим медпротоколом, поєдинок повинен відбутися практично за будь-якого розкладу.

«Шахтар» масово перехворів на коронавірус раніше. Через «чуму 21 століття» Луїш Каштру був змушений грати експериментальним складом і в двох стартових поєдинках Ліги чемпіонів, і матч УПЛ проти «Ворскли». Але на даний момент хвороба відступила, і наставник чемпіонів України має відмінний кадровий вибір. Поза грою - лише травмовані Ісмаїлі і Коноплянка. Правда, коронавірус скосив гендиректора донецького клубу Сергія Палкіна.

Якщо говорити про диспозицію, настрій, з яким команди підходять до очного протистояння, то в зв'язку з цим потрібно відзначити, що «поул позишн» краще саме у «Динамо». Незважаючи на серйозні кадрові проблеми, команда Луческу серед тижня дуже гідно зіграла в Лізі чемпіонів проти «Барселони». Кияни реально могли зачепитися за очки, але в підсумку мінімально поступилися 1:2. Героєм того матчу в складі української команди однозначно назвали юного голкіпера Нещерета, на рахунку якого більше десятка сейвів. Однак і партнери Руслана за гру на «Камп Ноу» теж заслужили на свою порцію компліментів. Вбачається, що здобутий позитивний заряд динамівці обов'язково постараються перенести і на гру проти «заклятого друга». Тим більше, що у киян вже є в нинішньому сезоні успішний досвід гри проти «гірників», та й турнірне становище залишає за ними право на помилку.

А ось «Шахтар» у мід-вік був нещадно битий. У третьому турі ЛЧ команда Каштру на «Олімпійському» була загорнена в газон «Боруссією» із Менхенгладбаха - 6:0. Примітно, що в тому поєдинку у господарів поля не було ні найменшого шансу проти суперника: настільки потужно і грамотно зіграла команда Розе, і настільки безпорадним виявився колектив Каштру. Після того матчу наставник «Шахтаря» назвав дії своїх підопічних «імпотенцією». І з цим не посперечаєшся. Хоча таку ж неприємну характеристику можна адресувати і тренерському штабу нашого чемпіона.

Напевно в грі проти «Динамо» Каштру і його команда захочуть реваншуватися. «Зобов'язує» не тільки дзвінкий ляпас від гладбахців, а й турнірне становище в УПЛ: якщо «гірники» мають намір і в цьому сезоні стати чемпіонами, в даній грі їх влаштує лише перемога. У разі ж поразки про чемпіонську корону можна забути. Та й крісло під португальським тренером в такому випадку точно захитається.

А ось Луческу про стійкість свого «крісла» може не турбуватися. Румунський тренер за короткий час зумів по-справжньому реанімувати київську команду. І зараз вона, незважаючи на всі проблеми, вперше за останні чотири роки реально претендує на національне «золото».

Разом з тим потрібно розуміти, що персона нинішнього наставника «Динамо», а в недавньому минулому наставника «Шахтаря» для його колишньої команди буде справжнім подразником. Ущемлене після поразки в Суперкубку самолюбство «гірників» буде «вимагати» сатисфакції. Подейкують, що преміальні «гірників» за перемогу над «Динамо» будуть підвищені.

Щодо стартових складів. Через серйозні кадрові проблеми вибір Луческу очевидний: зіграють практично ті ж, хто грав на «Камп Ноу». Плюс Сидорчук, мінус Супряга. А ось Каштру доведеться серйозно поламати голову над стартовим складом, адже вибір кандидатів великий. Швидше за все, цього разу тренер «Шахтаря» зробить ставку на старожилів, розбавлених молоддю, а не навпаки.

Примітно, що всі чотири «класичних» в минулому чемпіонаті виграв «Шахтар». Останній раз кияни обігравали донеччан в рамках УПЛ в 2018 році. У той же час потрібно відзначити, що в минулому сезоні динамівці здолали «гірників» і в Суперкубку, і в Кубку України (в 1/8 фіналу, а потім виграли цей трофей). І в нинішньому сезоні «біло-сині» перемогли «помаранчево-чорних» у Суперкубку (3:1).

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Нещерет, Кендзьора, Забарний, Попов, Шабанов, Сидорчук, Андрієвський, Буяльcький, Циганков, Де Пена, Родрігеш

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Хочолава, Корнієнко, Степаненко, Патрік, Антоніо, Тайсон, Марлос, Мораес.

 

8 листопада, неділя

«Динамо» — «Шахтар»
Київ. НСК «Олімпійський». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО – ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:1

 

 
  • 3.46
  • 3.78
  • 1.98
Сделать ставку
 
  • 3.30
  • 3.95
  • 2.01
Сделать ставку
 
  • 3.50
  • 3.80
  • 1.99
Сделать ставку

 

Опитування

Голосів 375
Спрогнозуйте результат матчу УПЛ між командами Динамо і Шахтар, який пройде 8 листопада в Києві.

Велика перемога Динамо

52 голоса 13.87 %

Мінімальна перемога Динамо

121 голос 32.27 %

Нічия

90 голосів 24 %

Мінімальна перемога Шахтаря

77 голосів 20.53 %

Велика перемога Шахтаря

35 голосів 9.33 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Стала відома реакція Анчелотті на гольову помилку Луніна у матчі з Барсою
Футбол | 23 квітня 2024, 07:51 7
Стала відома реакція Анчелотті на гольову помилку Луніна у матчі з Барсою

Карло стурбований грою українського воротаря

Коментарі 119
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BaZia
Если завтра Ворскла набирает очки, а Шахтер потеряет то Полтава возвращается на второе место
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Turnok
Я болельщик Шахтёра и буду болеть за него. Но если рассматривать матч со стороны независимого человека, то шансы Динамо выглядят предпочтительнее. Игра в Испании это показала. Отсутствие Супряги думаю не сильно скажется, он в последнее время не блещет. Основная "армада" атакающих игроков в строю и проблем возникнуть не должно, в защите к Попову и Кендзёре видимо добавятся молодые защитники. Шахтёр в матче с Боруссией показал "дворовую" игру, если это вообще можно назвать игрой. Хоть и вернулись переболевшие игроки, но они определённое время не тренировались, и я даже не могу предположить какой состав выставит Луиш Каштру. Шахте я думаю нужно сосредоточиться на внутренних соревнованиях, потому как я не вижу где команда может взять очки в ЛЧ. Динамо задачу минимум выполнила (увезла ничью из Будапешта). Осталось подтвердить это победой в Киеве. Надеюсь что наше "класстко" будет интересным. Футбол мы и любим потому, что он не предсказуем.
Alex86 1
AdvocatusDei, о чем нынче срач тут?
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UZminaj
Був Кобін у Шахтаря і Металіста... ша Нещерет в Динамо Закарпаття рулить
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AleksDnipro87
Удачи ДК! Победа — и отрыв в 7 очков от преследователей
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ingvar8888
Буде нічія тут!...
Шахтар після такого програшу, ще не відійшли від німців!
А Динамо, половини команди не будуть грати,бо на карантині!
Тут питання: суддя,з яким настроєм вийде на гру?
У матчі буде,одна червона і зо п'ять жовтих карток як мінімум! Головне щоб не більше?
Якщо програєте у Л/Ч то хоч тут нічійку зіграйте!.
Ilya
Смотря какой будет состав, победителя до него ОБЪЕКТИВНО определить сложно.
Алексей Голяченко
4-0 победа Динамо Киев. Рознесем кротов в хлам
dimon_962
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, продаться ли билеты на этот матч?????
vados1991
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Роман Порывай
Я как болельщик ДК хочу победы своей команды, но мне кажется, что шансы 50 на 50, а Шахтёру сейчас эта победа даже нужнее, чтобы не оторваться в чемпионате и восстановить уверенность в себе. В ДК много заболевших, а выдавать стабильно хорошие игры, как с Барсой, молодёжь редко умеет постоянно. Обычно бывают перепады. К тому же Шахтёр при всех бразильцах всё-же команда украинская, особенно в обороне, а значит столько свободных зон для атак как с Барсой у ДК навряд-ли будет. Да и игроки ДК много сил отдали в игре с Барсой, а при таком раскладе сейчас многое могла бы дать ротация, а возможности для нее в ДК ограничены. Даже топ-клубы Европы, не применяя ротацию в этом "карантинном" футболе часто влетают или теряют очки. Так что есть опасения, что ДК будет очень тяжело в конкретной игре.
BaZia
Поддержим команду, верим в успех! Ди-На-Мо
Alex86 1
что-то до хрена уже в дк вирусом свалило
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил