Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 06 листопада 2020, 13:54
17456
95

Чому Динамо заслуговувало більшого в Барселоні

Валерій Василенко - про втрачений шанс на «Камп Ноу»

| Оновлено 06 листопада 2020, 13:54
17456
95
Чому Динамо заслуговувало більшого в Барселоні
ФК Динамо

Після матчу з «Барселоною» (1:2) динамівці лише математично можуть розраховувати на вихід до плей-оф Ліги чемпіонів. Власне, ми всі розуміємо, хто там буде з цієї групи. Втім, як розуміли й відразу після жеребкування. Але блін, якби взяли своє в Будапешті (плюс два очки) і своє в Барселоні (плюс як мінімум одне), кияни б уже зараз, після екватора турніру, гарантували собі євровесну. І претендували - нехай і з застереженнями - на друге місце в групі.

Так-так, саме так. Тому що «Барселона» виявилася тим суперником, обіграти якого зараз не завдання із зірочкою. «Блауграна» зараз дуже непереконлива; її можна було брати в полон. Але вийшло лише налякати. Нижче я скажу, чому. Як і про те, чому у «Динамо» не вдалося більшого. З цього і почнемо.

1. Провалений старт. Перші хвилин сім-десять - вирвані роки. Потрібно визнати, що експериментальний склад «Динамо» в дебюті поєдинку аж надто злякався імені суперника, особливо його сонцеликого ватажка. Так і хотілося крикнути сплюндрованою цитатою Олександра Зінченка: «поменше поваги, будь ласка»! Фактично можна стверджувати, що в перші десять хвилин гри «Барселона» заклала фундамент своєї перемоги. Далі кияни вже грали сміливіше і правильно, але гол Мессі (знову з пенальті) виявився визначальним.

2. Запізніла реакція Луческу. Радше за все, початковий план на гру у «Динамо» був наступним: всі в захисті, відстояти свої ворота в найскладніші стартові хвилини, а там як карта ляже. Розумію, що динамівський тренер відштовхувався, перш за все, від свого складу, своєї гри і своїх проблем. Напевно, це логічно. Але якби наш тренерський штаб більш досконально вивчив гру «Барселони» в останніх матчах, швидше за все, був би обраний більш гнучкий план, більш складна тактика. Луческу в дебюті зустрічі не вистачило куражу і нахабства: того інструментарію, яким порадував Каштру в Мадриді. В середині першого тайму Містер зрозумів, що можна розраховувати не тільки на випадок. Але дорогоцінний час було втрачено.

3. Індивідуальна майстерність. За цим показником кияни теж програли супернику. Це не дивно, адже навіть в практично «стоячій» команді Кумана є ті, хто може вирішувати момент на свою користь. Гол Піке - зайве тому підтвердження. У пропущеному м'ячі навряд чи можна звинувачувати обох наших центрбеків і тим більше, воротаря. Просто Жерар все ще пам'ятає, що зовсім недавно він був одним з кращих атакуючих захисників в світі.

4. Тер Штеген. Ну, тут взагалі без варіантів. На нашого Нещерета знайшовся Тер Штеген. Дуже своєчасно німецький кіпер повернувся в стрій. Якби був на його місці якийсь, вибачте, Нету, напевно було б все інакше. Але Марк-Андре вкотре довів, що є одним з найкращих кіперів у світі.


Твіттер Барселони
 

5. Нещерет. Відзначаючи дії на останньому рубежі Тер Штегена не можна не відзначити дебют у Лізі чемпіонів у складі «Динамо» Руслана Нещерета. 18-річний голкіпер зробив 12 сейвів і був чудовий. Саме його впевненість передалася польовим гравцям, які після проваленого старту стали грати більш сміливо, а після перерви і зовсім розривали оборону господарів. Ну а сейв Нещерета після удару зі штрафного у виконанні Мессі можна дивитися багато разів і з усіх ракурсів.

6. Супряга. В даному випадку це ім'я загальне. У матчі четвертого листопада динамівська атака настворювала моментів на кілька поєдинків вперед. Причому моментів не випадкових, а справжніх футбольних «булітів». Але чи то боязкість, чи невміння вичавлювати максимум з максимуму змушують думати, що з психологічної точки зору, та і з функціональної у Влада і компанії не все в порядку.

7. Стандарти. Подача кутових у виконанні «Динамо» - привід не тільки задуматися, а й для мемів. Чому кілька разів поспіль м'яч в повітрі виходив за лицьову лінію? Чому з завзятістю та впертістю продовжували танцювати на граблях? Загалом, не зуміли по живому виправити.

8. Рональд Куман. Ну, а тепер про слабкість «Барси», яку потрібно було використовувати, але на жаль, не зрослося. Інакше, ніж похміллям, обрану тактику на гру від тренера «Барселони» я не назву. Вибачте за такий безпардонний стиль, але особисто я завжди вважав Кумана дуже прогресивним і розумним тренером. Те, як він змінив на краще, переробив і виправив збірну Нідерландів, заслуговує самих утішних епітетів.


Twitter

Але зараз в «Барселоні» колишня легенда клубу робить явно не те, що потрібно. Склад Рональд виставив, начебто, оптимальний. Але ось у що грали його підопічні - за великим рахунком, так і залишилося загадкою.

9. Чи були у «Барси» правий і лівий захисники? Кажуть, що Дест - реінкарнація молодого Алвеса. Не впевнений. У всякому разі, зараз. Або американський нідерландець настільки заточений на атаку, що геть-чисто забуває про оборону, або він просто всім на зло хоче грати правого форварда. Його гра - повний провал. На фланзі Деста утворювалися - причому постійно - майже «кілометрові» розриви, в які раз по раз вривався Родрігеш. Щось подібне можна адресувати і Альбі. Так, у нього швидкість все ще залишається головною чеснотою, але підчищати за Фаті Жорді явно не збирався.


ФК Динамо

10. Центр захисту: що це було? До повільного Піке в пару був відряджений не повільний, але незрозумілий де Йонг. Виникає цілком логічне запитання: навіщо? Навіщо ставити на такий відповідальний рубіж гравця, для якого гра в центрі захисту вже давно пройдений і забутий етап? Знову-таки, в цьому матчі Френкі грав кого завгодно, тільки не центрбека. «Я за п'ять років в УПЛ не мав стільки виходів сам на сам» - це привіт від Циганкова явно де Йонгу. Ну, і всім укупі іспанським ЗМІ: запам'ятайте, убогі, як пишеться це прізвище. Ще не один раз доведеться його артикулювати.

11. Грізманн. Хороший футболіст. Дуже хороший. Але не для цієї команди. І не для цього тренера. Коли-небудь, може бути, француз знову голосно нагадає про себе. Але поки що «Маленький принц» просто маленький.

12. Мессі. Богом бути важко. Це правда. Тим більше, якщо Бог всерйоз зібрався поміняти парафію. Але все одно дивитися без гіркої посмішки на дії найкращого гравця «всіх країн і народів» не виходить. Невже все це - тільки щоб насолити за невдалий відхід? «Ангел пішов в запій і полетів чудити»...

13. Другого шансу на жаль, не буде. «Барселона» залишається незрівнянно вищою за рівнем і класом. Просто зараз вона розібрана, як дорогий автомобіль на дешевій СТО. Над цим авто за станом на вчора можна приколюватися і навіть дряпати цвяхом дурниці на капоті. Але вже завтра авто зберуть, і воно швидко поїде. З Куманом чи без нього, з Мессі чи без оного - але поїде. Швидше за все, «Барса» в кінці листопада, коли приїде на «відповідь» до Києва, буде вже іншою. Більш зібраною і живою. А на «Камп Ноу» вона була жахливою. Потрібно було скористатися моментом.         

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Коментарі 95
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Это скорее не "почему Динамо заслуживало большего", а "почему Динамо имело шансы на большее". Так-то как раз получился более-менее заслуженный результат - у Барсы в 3 раза больше ударов и вдвое больше ударов в створ, а Динамо выступило гораздо лучше ожидаемого, но все равно по моментам Барсе несколько уступило.
Но могли. А это уже очень немало. За таким Динамо было гораздо приятнее наблюдать чем за прошлогодним Динамо Михайличенко в ЛЕ.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Кроты, не ипите мозг, вы гавно, доказано - Боруссией, которую мы в свое время 3-1 раскатывали. А, так готовьте свои жопы, будете свои мокрые трусики раза три снимать в воскресенье, когда динамовцы вас будут иметь. Интересно, только какую тактику выберет сеньор кастру? Судя по тому, как играло вчера ДК на контрах, по ходу впервые за долгое время уже и против ДК мы от шлака увидим автобус, уж очень стремные кроты в защите, всяким Бондарям, Трубинам и Хочолавам нужен низкий блок в помощь.
Алексей Голяченко
Макс, ты же мне говорил что ты защищаешь Шахтер от злых языков болельщиков Динамо. Но тема о Динамо и о игре этого клуба, что ты здесь делаешь? Ты мне вчера наврал ? Ты просто троль ?
dd dent
Федорчук: «Поражение «Динамо» от «Барселоны» выглядело лучше победы «Шахтера» над «Реалом»
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alassane Pléa 0-6
Максулька пососулька, ты хоть спишь когда нибудь? Ты на сайте сидишь сутками, а нормальный человек должен хоть иногда отдыхать. А может ты рептилоид какой то с планеты Нибиру??
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kum_Poltava_
Народ, не чіпайте лайно, смердіти не буде! Мінус в репу, скаргу адмінам і йдемо далі. Не давайте ботам на собі заробляти. Вони ж для цього тут і тусуються.
Folmer
З дитинства вболіваю за Динамо, покійні батько і дід також за них вболівали, за вчорашній матч, не встидно, грали достойно, на жаль залікових балів не здобули, але це ж футбол, у тому його краса, що як би ти не грав, у суперника завжди може бути Мессі
dedpixto
вот странно: то ли вратарь Динамо совершил 17 сейвов, то ли Динамо упустило победу? решительно не понимаю!
Алексей Голяченко
Кторы импотенты, хайпуем Макс, ваш коучь сказал не я придумал. Теперь ты импотент, с командой до конца. Я прав?
Vlad SM
Такую Барсу нужно было обыгрывать. Она не то, чтобы недооценила Динамо, она просто решила не напрягаться. Уверен, что если бы Динамо сравняло счет, то Барса снова включила бы аля Месси и Фати и забило парочку еще. НО я считаю, что Динамо вчера должно было брать очки
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bolelschik
Почему автора статьи никто не берет тренером?
Trasher311987
Не согласен по поводу угловых Витя левой ногой остро подавал от вратаря.
Я ещё раз скажу, проиграли грандам вроде по делу, но реализация моментов допустим с барсой это ужас.
В целом в лиге чемпионов видна тренерская работа.
Тренер проиграл в этом сезоне только грандам.
Это о многом говорит.
Ну и конечно фарт.
Поставь не так ногу тер штеген мог пропустить от Супряги.
И т.д
Это футбол.
Динамо никто не ругает.
Идёт формирование опыта в команде.
sv_2000
Автор с таким апломбом живопишет чушь откровенную)))
"По всей видимости, изначальный план на игру у «Динамо» был следующим: все в защите, отстоять свои ворота в самые сложные стартовые минуты, а там как карта ляжет."
Вот, прям, Луч вот такое вот сообразил?))
"Но если бы наш тренерский штаб более досконально изучил игру «Барселоны» в последних матчах, скорее всего, был бы выбран более гибкий план, более сложная тактика."
Вот после этого я уже было приготовился почитать мудрые умозаключения продвинутого эксперта о том какая же это тактика должна быть.... Но ему, наверное, некогда было))
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил