Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 листопада 2020, 09:19
49326
282

Круте піке. Менхенгладбахська Боруссія в Києві знищила оборону Шахтаря

Команда Луїша Каштру зазнала нищівного фіаско на НСК «Олімпійський»

| Оновлено 04 листопада 2020, 09:19
49326
282
Круте піке. Менхенгладбахська Боруссія в Києві знищила оборону Шахтаря
twitter.com/borussia

Проти «Реала» Каштру зіграв напіврезервним складом не від добра. Ну, ви прекрасно пам'ятаєте. Проти «Інтера» Каштру зіграв тим же складом на удачу. Хоча вже були варіанти. Ну, ви знаєте. І проти «Боруссії» португальський наставник «гірників» знову виставив практично той же склад - за винятком травмованого Дентіньо, якого на вістрі атаки замінив Тайсон. Як сказав би класик ворожої пропаганди - «Збіг? Не думаю».

Чесно кажучи, перед початком гри все-таки здавалося, що наставник чемпіонів України «розбавить» молодіжний склад більш досвідченими гравцями, адже посилення в особі Матвієнка або Степаненка точно б не завадило, адже вже в грі проти команди Конте було видно, що деякі шахтарські пацани вже «не тягнуть». Але Луїш Каштру вирішив і втретє поспіль шукати щастя швидше всупереч, ніж завдяки. Краще би він цього не робив…

А ось візаві Каштру - Марко Розе - виставив досить прогнозований склад. «Лігочемпіонський». В останньому матчі перед візитом до Києва - в чемпіонаті Німеччини проти «Лейпцига», німецький фахівець випустив суміш основи і резерву, давши відпочити провідним футболістам. А ось проти «Шахтаря» Розе поставив всю свою основу в «рушницю». В принципі, все зрозуміло і логічно: тренер «жеребців» ще напередодні гри недвозначно дав зрозуміти, що буде битися з «гірниками» за перше місце в групі.

І слова тренера дуже швидко на ділі підтвердили його підопічні. Гості відразу ж заволоділи ініціативою - якось просто, по-хазяйськи. Високий пресинг у виконанні німецької команди був дуже неприємним, болючим для нашого чемпіона. «Гірники» не мали особливих шансів перейти навіть за центр поля. Ні «Інтер», ні тим більше «Реал» не грали зі стартових хвилин так щільно з донеччанами.

Стартове домінування команди Розе дуже швидко втілилося в перевагу і в рахунку. Звичайна, на перший погляд, триходівка - пас з центру поля на правий фланг атаки, а звідти простріл в центр штрафного майданчика - увінчалася успіхом. У тому епізоді не допрацювали всі: від Майкона до Бондаря. А ось звинувачувати Трубіна навряд чи потрібно: удар у Плеа вийшов точним і сильним.

«Боруссія» і далі продовжила грати по-хазяйськи. «Шахтар» виявився без м'яча, і як його повернути - не знав. Гості продовжували плести свої високі «мережива». І дуже швидко забили і другий гол. У цьому епізоді знову головним антигероєм став Бондар. Власне, атака «жеребців» почалася після елементарної втрати Валерієм м'яча, а закінчилася ударом Крамера і фатальним рикошетом від Бондаря. І це тільки перша третина першого тайму. Що буде далі?

А далі був третій пропущений м'яч. Плеа «плюнув» здалеку по воротах, і Трубін не зміг зреагувати. Удар вийшов хорошим, але, все ж, потрібно визнати, що наш голкіпер не врятував свою команду.

Лише на 29-й хвилині господарі створили небезпеку біля воріт Зоммера: Тете вибігав практично один в один з голкіпером, тільки під кутом, але пробив якось нехитро. Підсумок - лише кутовий удар.

Більшого господарі в першому таймі не створили. А ось гості - ще як створили. Вони продовжили гнути свою лінію, до якої «Шахтар» виявився геть не готовий. Під завісу першої половини зустрічі «Боруссія» забила і четвертий гол. Ну, в цьому епізоді «гірники» взагалі розсипалися, і Бенсебаіні просто розстріляв Трубіна в ближньому бою, використавши подачу від кутового прапорця.

Що можна сказати про перший тайм у виконанні «Шахтаря»? Лише дві речі: Каштру не вгадав ні зі складом, ні з тактикою. Чемпіон України в грі проти четвертої команди Німеччини виявився хлопчиком для биття. І справа тут не стільки в середньому віці «Шахтаря», скільки в грі команди: явно нижче середнього.

На другий тайм Каштру, як і слід було очікувати, вирішив освіжати гру, випустивши відразу трьох нових гравців - Коваленка, Патріка і Мораеса (заміни строго по позиціях). Але належної свіжості ці пертурбації не принесли. «Боруссія», як ні в чому не бувало, продовжувала грати в свою гру, проти якої у «Шахтаря» протиотрути просто не було. Особливо під час розіграшу стандартів.

На 65-й хвилині за Каштру стало страшно: він так несамовито звернув свій погляд до неба, що здавалося, ніби тренер «Шахтаря» чекає чарівника з блакитним вертольотом, який прилетить і забере його з цього бедламу. Але ані чарівник, ані хто-небудь ще не прилетів, і Каштру довелося випити свою чашу до дна. Штіндль в «стилі» першого тайму забив п'ятий гол, і чомусь здалося, що на цьому «Боруссія» не зупиниться. Тому що «Шахтар» вже практично зупинився.

Коли Плеа «завдяки» нозі Хочолави, яка не «встигла» залишити форварда гостей поза грою, забив шостий гол, подумалося, що «Шахтар» може повторити свій антирекорд в єврокубках - 0:7 від «Баварії».

Не повторив. І на тому спасибі. Вибачте, але по цьому конкретному матчі говорити спасибі «гірникам» більше нема за що. Наскільки ми всі захоплювалися донецькою командою після двох перших турів, і як бездарно зіграли «гірники» в турі номер три.

Як добре, що далі буде перерва на матчі збірних. Потрібно весь цей ганебний дурдом хоча б забути.

Ліга чемпіонів. Група В. 3-й тур.

«Шахтар» - «Боруссія» М - 0:6

Алассан Плеа (8, 26, 79), Валерій Бондар (17, автогол), Рамі Бенсебаіні (44), Ларс Штіндль (65)

Давид Хочолава (46), Манор Соломон (63) - Міхаель Ланг (89)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Віктор Корнієнко, Давид Хочолава, Валерій Бондар, Додо, Маркос Антоніо (Алан Патрік, 46), Майкон (Тарас Степаненко, 69), Манор Соломон, Ромеро Марлос (Віктор Коваленко, 46), Тете, Тайсон (Жуніор Мораєс, 46)

«Боруссія» М: Ян Соммер, Маттіас Гінтер, Штефан Ляйнер (Міхаель Ланг, 82), Рамі Бенсебаіні, Ніко Ельведі (Тоні Янчке, 87), Флоріан Нойхаус, Крістоф Крамер, Ларс Штіндль (Ханнес Вольф, 69), Йонас Хофман (Валентино Лазаро, 75), Маркус Тюрам, Алассан Плеа (Ібраїма Траоре, 87)

Арбітр: Сердар Гьозюбююк (Нідерланди)

НСК «Олімпійський» (Київ, Україна)

ШАХТАР - БОРУССІЯ М. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(122)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 282
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Вот, к чему товарняки с Мариуполем приводят...
remontnik
після такого навіть Маріуполь не захоче Трубіна
Pavel Yakimovich
это мягко говоря позор, такой безнадеги и в матчах с мансити не помню
eu music Top
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
Позор конечно, что тут сказать.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Поражение вполне ожидаемое но не с таким счетом. Дальше скорее всего шахтер проиграет оставшиеся 3 матча. Но игра это полный ужас малейший прессинг и цент поля обсирается и пас на два метра отдать не может . Атака сильнейшая линия шахтера но за два матча против интера и боруссии по суть без голевых моментов.На лч заявлен один форвард это что вообще такое? Экономия или провал менеджеров? Не смотря на супер старт в лч скорее всего Каштру пора на выход . Как таковой игры нет. И матч против динамо может стать последним. Так как по сути чемпионат в случаи поражения будет проигран а в лч даже 3 место не светит!
Maks23
Жопа..хоть какое-то время динамо обсерать не будут.. удачи в ответном матче шахтеру!
Вова Бойко
Згвалтування по німецькі))
Vipfishman2
Никогда ещё за долгие годы своего существования Киевский Олимпийский ( он же Центральный, он же Республиканский ) не видывал такого позора ... И стоило на нем появиться бамбасянскому дерьму , как тут же самое крупное поражение для благословенного стадиона ... все к чему прикасаются бамбасяне , превращается в то , чем они является испокон веков 🤮🤮🤮
wladimir_skidan
Да уж. Слов нет. Погром. Но лучше проиграть один матч 0-6 чем шесть матчей 0-1. Верим в команду
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
eu music Top
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Вот и сказочке кинець и кротам пришло Пи... Без обид кроты просто Крутое пике уже заняли редакторы. Мужайтесь
Милан Милан
Что произошло??? Забыли взять у Динамо в аренду автобус, который с Интером брали????
Sukiyaki
"Трубин привлек внимание Челси, Арсенала и Байера"
----------------------------------
dyryavo_s_dnepra.
0-6 просто чудесный вечер )))
UKRAINE FAN
Такого позора еще не было. даже 7-0 от Баварии не такие позорные там хотя бы в 10-х играли весь матч. Толи еще будит....
Trasher311987
Пожалуйста прекратите писать о интересе наших игроков в топ клубы.
Это смешно.
Насчёт матча, как может выиграть команда если из 23 игроков только Степаненко может борьбу навязать.
Команда даже не фолит против соперника.
Победа реала это недооценка
Ничья с Интером везение.
Bolshoi
Трубин, это чисто кротовая фамилия. Погудеть, для них это всё.