Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 листопада 2020, 02:41
24640
60

Шахтар – Боруссія М. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Визначальна «спарка» для команди Луїша Каштру

| Оновлено 04 листопада 2020, 02:41
24640
60
Шахтар – Боруссія М. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

Перед початком нинішньої лігочемпіонської кампанії багато фахівців, аналізуючи групу «Шахтаря», резонно зазначали, мовляв, єдиний позитивний момент для чемпіонів України в цьому квартеті - «спарка» з гладбахською «Боруссією». Мовляв, ні нам, ні німцям в групі з «живими» чемпіонами Іспанії та віце-чемпіонами Італії ловити нічого, а ось четвертого зайвого потрібно визначити якраз на екваторі турніру, в очному протистоянні.

Але так вийшло, що до першого матчу проти «Боруссії» команда Каштру підходить в ролі одноосібного лідера. І може таке статися, що після четвертого туру «Шахтар» буде серйозно претендувати на вихід в плей-оф ЛЧ, а не ЛЄ. Однак з ще більшою впевненістю ми можемо говорити і про те, що майбутні поєдинки з четвертою командою минулого сезону Бундесліги будуть для «гірників» дуже складним випробуванням.

Вся справа в тому, що «Боруссія», на відміну від «Реала» і «Інтера», сильна, перш за все, своєю цілісністю, єднанням, а не тільки окремими особистостями. Проти таких - дисциплінованих, організованих і «збитих» команд грати дуже складно будь-якому супернику. Що, в принципі, і підтвердили два перші тури чемпіонської Ліги, в яких підопічні Розе не поступилися. Більш того, якби у них, окрім бажання і дисципліни, було з лишком і удачі, вони б зараз очолювали турнірну таблицю.

Проте, два очка в двох стартових турах для «Боруссії» досить непоганий результат. У всякому разі, так вважає німецька преса. Та й у самому клубі з Гладбаха теж так вважають. І будуть намагатися зробити ставку саме на матчі проти «Шахтаря»: «Боруссія», як і наша команда, плекає надію на вихід з групи.

Разом з тим в Німеччині відзначають, що наставник гладбахців Розе незабаром може покинути команду. Після двох нічиїх з грандами континентального футболу - «Реалом» і «Інтером» - нібито тренером всерйоз зацікавилися в інший «Боруссії» - з Дортмунда. Сам Розе вельми дипломатично озивається на предмет свого найближчого майбутнього, а ось спортивний директор клубу Макс Еберле запевнив, що Марко залишиться в Менхенгладбаху надовго.

Напередодні візиту до Києва опоненти «гірників» провели матч шостого туру Бундесліги - проти «Лейпцига». Гра вийшла напруженою і конкурентною. «Боруссія» зіграла напіврезервним складом: Марко Розе поберіг деяких гравців на київський матч проти «Шахтаря». Проте, гладбахцям вдалося здобути перемогу: в середині другого тайму єдиний і переможний м'яч забив Вольф. Таким чином, в активі «Боруссії» стало 11 очок, що дозволяє команді займати п'яте місце.

 Однак, віддаючи належне прагматизму і організованості «Боруссії», її вмінню брати «свої» очки, обов'язково потрібно згадати і про те, що «жеребці» досить багато пропускають. Оборона традиційно залишається ахіллесовою п'ятою команди. У шести турах чемпіонату Німеччини пропущено вже вісім м'ячів (наприклад, «Вольфсбург», що йде на 10 місці, пропустив всього чотири), а в двох турах ЛЧ - чотири.

У «Шахтаря» перед матчем з «Боруссією» суперник на внутрішній арені не був настільки серйозним. «Гірники» без особливих клопотів перемогли з великим рахунком резервний склад «Маріуполя». В тому матчі за команду Маркевича не змогли зіграти відразу 13 гравців, які належать «Шахтарю», тому гра вийшла в одні ворота.

Проти «Маріуполя» Каштру теж випустив експериментальний склад. За його словами, деякі гравці «шалено втомилися», тому у восьмому турі УПЛ він дав їм можливість відпочити. Відзначаємо, що вперше за останній час у тренера «гірників» з'явився справжній кадровий вибір, так як повернулися в стрій і ті, хто перехворів на коронавірус, і травмовані.

 Проте, стверджувати, що проти «Боруссії» знову вийде та основа, яка зіграла в двох перших турах чемпіонської Ліги, все ж навряд чи доречно. Уже в матчі проти «Інтера» було видно, що деякі молоді гравці «Шахтаря» не «тягнуть» цей рівень. Радше за все, Каштру зробить мікс з молодих і «стариків». Зокрема, «проситься» посилення в лінію захисту і атаку.

Гра повинна була відбутися з глядачами, але в неділю, за два дні до початку поєдинку, стало відомо, що вболівальники не зможуть відвідати поєдинок. У зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією в столиці України, МОЗ  відкликало свого листа, що давав донецькому клубу офіційний дозвіл проводити матч ЛЧ з глядачами. До цього часу «Шахтар» вже почав реалізовувати квитки на гру. Однак тим, хто встиг придбати пропуск на матч, панікувати не варто: в клубі пообіцяли повернути гроші за продані квитки.

«Шахтар» досить часто перетинався на євроарені з німецькими командами - 22 рази, причому баланс зустрічей позитивний (вісім перемог проти семи поразок, ще сім зустрічей завершилися внічию). Але ось з «Боруссією» з Гладбаху «гірники» в єврокубках зіграють вперше.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Додо, Бондар, Матвієнко, Корнієнко, Майкон, Антоніо, Тете, Соломон, Марлос, Мораес

«Боруссія» М: Зоммер, Гінтер, Бенсебайні, Лайнер, Ельведі, Хофман, Нойхаус, Крамер, Плеа, Тюрам, Штіндль.

 

3 листопада, вівторок

«Шахтар» – «Боруссія М»
Київ. Стадіон «НСК Олімпійський». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - БОРУССІЯ М. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua — 2:1
 
  • 3.2
  • 2.7
  • 2.3
Сделать ставку
 
  • 3.25
  • 3.65
  • 2.21
Сделать ставку
 
  • 3.15
  • 3.75
  • 2.21
Сделать ставку

Опитування

Голосів 211
Спрогнозуйте результат матчу Ліги чемпіонів між командами Шахтар та Боруссія М, який пройде 3 листопада в Києві.

Велика перемога Шахтаря

22 голоса 10.43 %

Мінімальна перемога Шахтаря

87 голосів 41.23 %

Нічия

50 голосів 23.7 %

Мінімальна перемога Боруссії М

39 голосів 18.48 %

Велика перемога Боруссії М

13 голосів 6.16 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 60
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Surkisbravo!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
Надеюсь Шахтер сегодня добудет победу, и покажет ху из ху
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Denmark1107
Не знаю, яка там буде сьогодні Боруссія, т.я. це непередбачений клуб у диапазоні від шлак до супер, але Шахтар просто зобов'язаний брати 3 бали, щоб ще більше зміцнити позицію лідера групи
І бажано, щоби в паралельному матчі Реал не програв
mayakovskiy2
Самый важный матч сезона. Победа почти гарантированная евровесна. Ничья 50 на 50 на весну, поражение - очень малые шансы. Так как в последних турах и Реал и Интер буддут сверхмотивированы
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayakovskiy2
Надо выходить и играть. Каштру видимо будет опять ставить молодняк, а с ними как попрет. Победа это на 99% евровесна. Поэтому надо сделать все возможное. Два раза андердогом мы уже брали очки, но вспоминая как разорвали Вольфсбург всего недавно, надеюсь шансы будут
Ilya
Боруссия играет и даёт это делать.
Если судить по их 2 играм в этой ЛЧ, то дисциплинированный коллектив, играющие в короткий пас , атаку проводят зачастую через фланги.
В плане обороны и прессинга , они удобные.
Верю в победу, удачи завтра!
George Abuladze
Очень нужна победа Шахтера, ставлю на 2:1
_Old_Spice_
Команды, по сути, равны по игре сейчас, но всё-таки надо выигрывать домашний матч, а в гостях уже можно на ничью...
Николай Власов
жилаю шахтеру только победы удачи вам ребята я думаю что борусия не сельнее реала
mov4uk
Подивився склад Шахтаря...хто б міг подумати до початку групового раунду ЛЧ, що основні футболісти, такі як Пятов, Матвієнко, Степаненко, Алан Патрік, Мораес сидітимуть на лаві запасних в одному з ключових матчів групового раунду. Дуже приємно, що молодь показала себе і тренер довіряє...
Артур Смайл
Ну и коеф...
ingvar8888
Шахтар і тільки Шахтар!..
Перемога і тільки перемога!....
Вдома потрібно постаратися перемогти!...
Шахтареві успіхів і везіння у цій грі!...
Trasher311987
Интересно как будут играть против Тюрама, зонально или персонально.
Каждый угловой у ворот шахтера это валидол.
Там по моему самый низкий Гинтер))).
tima fialko
Не знаєш що чекати зараз від Шахтаря-очки є,гри нема.Раніше було навпаки.Тож на всяк випадок,навіть з Боруссією треба грати другим номером
Микола Унгурян
Хочеться і віриться у перемогу. Але злий жарт може зіграти недооцінка суперника.
Але вперед, лише перемога і надіятись на нічию в іншому матчі.
Владимир Владимиров
Дентинио нет в заявке?
Милан Милан
После дикого фарта в первых двух матчах, Шахтер проигрет сегодня без вариантов!