Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 листопада 2020, 11:55
22382
37

Подарунок президенту, герой у воротах. Львів здобув довгоочікувану перемогу

Львівський колектив перервав свою безвиграшну серію, обігравши «Ворсклу»

| Оновлено 02 листопада 2020, 11:55
22382
37
Подарунок президенту, герой у воротах. Львів здобув довгоочікувану перемогу
facebook.com/fclviv2006. Орест Костик

В цьому матчі зустрічалися команди, які посідали місця на протилежних полюсах турнірної таблиці. «Ворскла» перебувала в числі лідерів, маючи в своєму активі 15 очок після 8 матчів. А «Львів» провів тільки 6 поєдинків, де лише один раз зіграв внічию, а в інших зазнав поразки. Як результат, останнє місце і дострокова відставка головного тренера Георгія Цецадзе.

На гру з полтавським клубом львів'ян вивів Віталій Шумський. Раніше він входив до тренерського штабу містян, до того ж свого часу тренував молодіжну команду. У порівнянні з попереднім матчем, в якому «Львів» програв у себе вдома «Дніпру-1» 1:3, новий наставник зробив тільки три заміни, тим самим показуючи, що поки довіряє гравцям номінальної основи. Що ж стосується «Ворскли», то вона вийшла у своєму бойовому складі, причому Юрій Максимов вже міг розраховувати на тих футболістів, які раніше перебували на лікарняному.

Як і очікувалося, гості з перших хвилин заволоділи ігровою перевагою і пішли вперед великими силами. Вже на третій хвилині вони заробили кутовий удар, хоча нічого корисного для себе після нього так і не витягли. На 9-й хвилині небезпечно вибігав до воріт господарів поля Павло Ребенок, але переграти Ореста Костика він не зумів.

На 15-й хвилині «Львів» теж відповів досить гостро. Це Назарій Нич сильно пробив з-за меж штрафного майданчика і м'яч пролетів зовсім недалеко від лівого верхнього кута воріт. Але буквально через три хвилини Павло Ребенок показав, що і він вміє здорово бити здалеку, тут Орест Костик з великими труднощами перевів м'яч на кутовий. А ще за хвилину після подачі кутового Володимир Чеснаков головою прицільно бив з центру штрафного майданчика. І знову львівський воротар зіграв надійно.

На жаль для «Ворскли», дуже рано, вже на 22-й хвилині, через травму попросив заміну один з провідних атакуючих гравців команди Владислав Кулач. А ще через п'ять хвилин гості і зовсім пропустили гол. В цьому епізоді варто відзначити форварда львів'ян Назарія Нича, який, отримавши передачу від Шини недалеко від лінії штрафного майданчика суперників, обіграв двох захисників і з-під Наджеєба Якубу лівою ногою завдав точного удару в правий від себе кут воріт.

Втрата одного з бомбардирів і пропущений гол явно негативно подіяли на полтавчан. До того ж на 36-й хвилині арбітр матчу Ігор Пасхал з Херсона не побачив порушення правил на Артемі Челядині в штрафному майданчику «Львова». Той впав в боротьбі із захисником, але суддя показав, що можна продовжувати гру. Тож, все, чого змогла досягти «Ворскла» до перерви, так це створити напругу біля воріт господарів поля на 43-й хвилині, коли після удару Руслана Степанюка захисник львів'ян Міхобі Маруан головою вибив м'яч практично з лінії воріт.

Відразу по перерві Юрій Максимов випустив на поле Дмитра Щербака і, треба ж було такому статися, що за кілька секунд після відновлення гри, цей півзахисник опинився в центрі уваги дуже спірного епізоду. Гравець «Ворскли» відштовхнув Фране Чірьяка в центрі поля, після чого Ігор Пасхал хвилини чотири переглядав на моніторі дії Щербака на предмет вилучення. Зрештою суддя показав порушнику тільки жовту картку. А незабаром такого ж кольору картку побачив перед собою за прояв надмірних емоцій і сам головний тренер гостей.

Футболісти «Ворскли» розуміли, що їм треба якомога швидше відіграватися, але, захоплюючись грою попереду, вони пропустили два небезпечних контрвипади господарів поля. Спершу на 56-й хвилині Фране Чірьяк непогано бив по воротах, але промахнувся. А потім через три хвилини Тракай Казлаускас вибігав один на один з Дмитром Різником, проте далеко відпустив від себе м'яч і голкіпер зумів вибити його в поле.

На 65-й хвилині хороший момент для взяття воріт мав вже згадуваний Дмитро Щербак. Він отримав передачу праворуч від Ігоря Пердути і в дотик бив метрів з семи, але Орест Костик опинився на місці. Потім сам Пердута бив, перебуваючи у штрафному майданчику, однак тут його удар заблокували суперники. А на 75-й хвилині після передачі Ібрахіма Кане Данило Кравчук, який тільки з'явився на полі, бив головою в боротьбі з воротарем і захисником, але у ворота не влучив.

Ось так, час минав, а гості ніяк не могли забити м'яч. Був ще момент у Івана Пешича, але і він свій шанс не використав. Більш того, під час контратак львів'яни мали можливість збільшити свою перевагу. Однак рахунок на табло не змінювався.

Арбітр матчу компенсував 7 хвилин і на останній з них після удару Ігоря Пердути м'яч влучив у руку Маруану Міхобі. Після перегляду цього епізоду Ігор Пасхал вказав на одинадцятиметрову позначку. Вже на дев'ятій доданій хвилині до м'яча підійшов Ібрахім Кане і пробив в правий від себе кут воріт. Орест Костик в стрибку відбив м'яч і відразу ж пролунав фінальний свисток.

В підсумку «Львів» несподівано для багатьох здобув свою першу перемогу в нинішньому чемпіонаті України. А, якщо говорити в цілому, то львів'яни до сьогодні востаннє  перемагали аж 23 лютого в поєдинку з донецьким «Олімпіком» з тим же рахунком 1:0.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Львів» - «Ворскла» - 1:0

Назарій Нич (27)

На 99-й хвилині Ібрагім Кане не реалізував пенальті (воротар)

Назарій Нич (6), Максим Грисьо (41), Енес Махмутович (59), Сабіно (89) - Владислав Кулач (8), Дмитро Щербак (50), Ібрагім Кане (94)

«Львів»: Орест Костик, Енес Махмутович, Маруан Міхобі, Максим Грисьо (Юрій Кравчук, 79), Єгор Клименчук, Сабіно, Шина, Айнсалу (Володимир Якимець, 70), Фран Чірьяк (Ернест Антві, 69), Тракай Казлаускас (Ігор Кошман, 91), Назарій Нич

«Ворскла»: Дмитро Різник, Володимир Чеснаков, Сергій Яворський, Наджееб Якубу, Ігор Пердута, Павло Ребенок (Данило Кравчук, 72), Артем Челядин (Дмитро Щербак, 46), Олександр Скляр, Ібрагім Кане, Владислав Кулач (Іван Пешич, 23), Руслан Степанюк (Денис Васін, 82)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ЛЬВІВ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 04:32 0
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmytro Dmytro
О д@ун синій виліз... Кл0ун)))
Istm
казка Колоса і казка Ворскли закінчились?
avtv5555
Голубой лев, наверное не ту папироску покурил.
Орест Орищишин
ФК "Львів" мрлодці, проявили характер і перемогли "Ворсклу" Так тримати
Vladislav Pohily
Вболівав за Ворсклу, тому що хочеться більше інтриги на горі таблиці, але об'єктивно сьогодні не награли навіть на нічию. Забий Львів всі свої контратаки, рахунок був би ще більшим.
SeM077
Ех шкода, що тепер Ворскла відпадає від боротьби, а так би може ще нерви попортили грандам. Вітаю Львів, дублюючим складом переграти молодці. А Ворсклу покарали її ж зброєю. І ті нічого кращого не придумали, як все у фланг і навіс, але не було ні одного небезпечного моменту після цього. НІчого їх не учить.
kum_Poltava_
В наступному турі Десне дожене, або і обійде Ворсклу
BekXan
Проиграли немного приземлит пацанов.Могли и ничью выкатать но играли паршиво.Проблемы с составом дали всё таки о себе знать.Поражение встряхнёт и до следующей игры восстановится основа.Львов с победой.
Ростик Карпа
Банальне питання , а що тут забули люди які пишуть про Шд чи Дк ??
Dmytro Dmytro
Яке ж воно тупе))) кульпар за ним шукає...
pricolist
Ой чувствую Максимов попустит игроков на землю. Один из лидеров чемпионата сливает полумертвому Львову...
Николай Власов
ПОЗДРАВЛЯЮ ТРЕЙНЕРСКИЙ ШТАБ И БОЛЕЛЬЩИКОВ ФК ЛЬВОВ С ДОЛГОЖДАННОЙ ПОБЕДОЙ
polesse2000
Ruslan, 01.11.2020 21:49
Ну Десні ще треба виграти в Миная. Я чогось впевнений що Минай не програє, хоч і в гостях------------
Вангую, що Минтай влетить по самі помідори. З В.Кобіна тренер, як із гів...а куля! Йому до Рябоконя , як до неба пішком.
avtv5555
Ну вот, как только стал Украинский тренер и сразу победа. У нас хороших специалистов гораздо больше чем полулюбительских Грузии или Армении.
Слава Чебан
вот и закончилась сказка
BaZia
Увидев 1:0 после первого тайма решил включить и посмотреть второй тайм. И товарищи не зря.. Интрига до последней минуты, куча нервов, обе команды заряжены.
А футбола то не было, ни с одной ни с другой стороны.
По поводу Ворсклы, нам такая игра в еврокубках не нужна, а вернее ее отсутствие, куча обрезок, брака в передачах. Это хорошо что воротник Ризнык успевал подстраховать, были бы форварды Львова опытней или расторопней горела бы Полтава с более крупным счётом.
Львову респект, воротник красавчик. Тренера с удачным дебютом.
p.s. Пенальти левый, сначала была игра рукой игрока Ворсклы, и ему нужно было давать желтую
Ростик Карпа
Перша перемога майже ніж за рік, дайте без ваших висерів порадіти, найдіть там якийсь собі колейний матч 2-ї ліги і там сріться )
Oxrannik.ua
Симпотная Тима в Полтаве сегодня не фарт и мастерство подвело
Trollface
Для Кане будет черное наказание в раздевалке.
Вова Писаренко
А так Львові с победой....сами виновни