Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 листопада 2020, 11:55
61870
32

Усик переміг Чісору. Але з ще більшими суперниками буде страшно

Лев Кравців - про якісну перемогу Усика і, можливо, проблематичне майбутнє

| Оновлено 02 листопада 2020, 11:55
61870
32
Усик переміг Чісору. Але з ще більшими суперниками буде страшно
Matchroom Boxing

Олександр Усик знову переміг. У вісімнадцятий раз в кар'єрі і вдруге в суперважкій ваговій категорії. Дерек Чісора - відмінний гейткіпер. Боксер, що дозволяє перевірити рівень боксу спортсмена. Якщо виграв - готовий битися в супертяжах. Ні - щось не так із твоїми планами.

Усик переміг, але далі все буде тільки серйозніше.

Половина поєдинку була дуже рівною

Перший раунд поєдинку проти Чісори був, напевно, найважчим у кар'єрі Олександра Усика. Чісора бив багато, тиснув багато, порушував правила теж достатньо. Рефері уваги не звертав, а робив зауваження тільки після цих самих зауважень з боку Усика.

Далі все змінювалося, а успіх перебігав з одного плеча на інше. Усик був точним і бив точно більше за Ломаченка в бою з Лопесом. Чісора насипав. По блоку, по повітрю, іноді в ціль. Але так сильно і потужно, що було страшно за Олександра кожну секунду.

Загалом, деякі раунди можна було віддавати Усику, деякі - Чісорі. До середини бою рахунок точно повинен був бути 3-3, адже Чісора, навіть пропускаючи назустріч, все одно йшов вперед, все одно бив і працював першим номером. Усик же контратакував, зміщувався, бігав, намагався знайти місце в рингу, де Чісори було б хоч трохи менше.

Британці раділи, а після бою нарікали: Чісора ж проявляв активність і перегравав Усика, куди пішла перемога? Британці скаржаться на суддівство в Великобританії. Сміх, та й годі.

Насправді ж, після середини Усик став включатися все активніше. Більше йшов за спину, більше бив зліва. Особливо класно той боковий, що звалив Белью. Чісора теж не спав, йшов вперед, намагався, але отримував назустріч так багато з того, що вилітало, що питань у тому, кому варто віддавати раунд, взагалі не повинно було виникати.

Дерек міняв зовсім сонні раунди, коли у нього нічого не виходило, він приймав удари і ходив за українцем, на активні раунди. У них британець йшов вперед із джебом, тиснув і намагався вигравати за рахунок загального враження, забираючи початок і кінець раунду. Але це сумарно часто займало двадцять секунд екранного часу. Весь інший час панував Усик.

Загалом, поєдинок вийшов конкурентним, але не рівним. Усик більше влучав, веселіше рухався і бив, менше давав влучати по собі - все дуже просто. Навіть габарити не врятували - Чісора програв одноголосним рішенням суддів.

І що тепер?

Усик залишається обов'язковим претендентом на пояс чемпіона світу за версією WBO. Крім того, українець завоював титул WBO International, але кому цікава ця формальність, яка, скоріше, була потрібна функціонерам, ніж бійцям.

Далі Джошуа. А може, і не він, але бій за титул чемпіона світу за версією WBO. Олександр покликав Ентоні після бою, той посміхнувся і поки все. Але тепер піти вже не вийде.

Справа в тому, що команда Олександра погодилася на бій Джошуа проти Пулєва лише з умовою, що після цього Усик поб'ється з британцем. Але той вже почав планувати зустріч із Ф'юрі, а Тайсон примудрився все це анонсувати. Тут же включився Едді Хірн, який бажає набити повні кишені і Боб Арум, який звинувачує Усика в тому, що той - претендент. Так, саме так. Мовляв, зараз не до претендентів, йдіть відпочивайте.

Хоча цей же Боб Арум відправив свого Кубрата Пулєва боксувати з Джошуа саме через претендентство болгарина, а не з якоїсь іншої причини.

Тепер все залежить від бажання Ентоні і поступливості команди Усика. Щось підказує, що вони не погодяться на аргументи британської сторони і наступного разу Олександр боксуватиме за пояс у новій вазі. Будь в іншому кутку Джошуа або хтось інший.

До речі, по лінії WBC - там, де Ф'юрі - Усик теж може стати першим. Через перемогу і те, що Вайлдер не збирається боксувати з Тайсоном. Зараз Олександр - другий, а Деонтей - перший.

Олександр Усик - Дерек Чісора. Відео бою

Чому можуть бути проблеми?

Все просто - габарити. І суть не тільки в зрості та розмаху рук. Той же Чісора - менше. Хей був таким же, Ділліан Вайт лише трохи вищий, як і Кубрат Пулєв. Але вони - природжені супертяжі. Здорові мужики з важким ударом.

Чісора створював забійний тиск, а удари Усика здобули лише накопичувальний ефект до сьомого раунду. Раніше це було схоже на щеплення в дитинстві.

А що буде, якщо в іншому кутку стоятиме Джошуа? З великим розмахом рук, зростом, тільки більш технічний і з найсильнішим ударом? Або Тайсон Ф'юрі - істинний гігант з нестандартним стилем? Звучить проблематично.

Ті ж Хей або Холіфілд - люди, до яких зараховують Усика, називаючи трьох кращих крузерів в історії, могли (потенційно) вигравати і у Джошуа, і у Ф'юрі за рахунок потужності. Фішка Усика - ноги і швидкість. Але коли проти тебе настільки великий суперник, цього може бути недостатньо.

Звичайно, це лише теорія і все може скластися просто чудово. А можливо, і ні. Дізнаємося вже в 2021 році, коли вирішиться, куди подінеться пояс WBO (і чи подінеться), і якими будуть наступні кроки Усика на шляху до абсолюту.

Можливо, на той час уже буде актуальна нова категорія від WBC - як варіант битися з рівними, а не гігантами-переростками. Правда, і для неї Олександру потрібно добрати ще три кілограми.

Оцініть матеріал
(331)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців
Футбол | 07 травня 2024, 18:48 1
«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Реал з Луніним не отримає титул чемпіона у наступному матчі. Що трапилось?
Футбол | 07 травня 2024, 07:21 6
Реал з Луніним не отримає титул чемпіона у наступному матчі. Що трапилось?

«Галактікос» виграли 36-й титул чемпіона Ла Ліги

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ser_nat
Путь к абсолюту, не смешите. Нет у Александра удара, который может остановить этих носорогов.
Футбол в квадрате
Джошуа на ногах тоже умеет работать, что показал во втором бою с Руисом... Плюс с физухой все в порядке, не выдохнется как Чисора после 6 раунда! А еще добавить туда мощный удар и длину рук, короче шансы не большие...
сергей богданов
По крайней мере неплохо срубит бабла, а в крузерах дрался бы за копейки
DKTheBest2
Вусік, набравши вагу, втратив швидкість і здається, що удар його став ще слабшим. В любому випадку у нього вже немає балансу. 12 раундів він бігав навкруг Чисори і просто вимотав того. Дерек витратив всю свою "швидкість" за пів-бою і останні 6 раундів ледве дотримував до гонгу і не тому, що Усік його бив, а тому, що він просто вже не мав сил рухатися.
А Вусіку з супервагової категорії треба тікати.
StrikeX
Як на мене, то по "абсолюту" шансів практично немає. Буде високим здобутком для Усика взяти хоч один якийсь пояс у цій вазі.
Lion
Знатоки бокса уже пишут что шансов никаких, это те что писали что шансов против Чисоры нету...
tima fialko
Забагато меду.Видно ж було,що рівень Усика впав і судді були надто щедрі до нього.Перемога мінімальна.Та і сам він оцінив свій бокс на "трійку".І тим не менше,він може обіграти і Уайдлера і Фьюрі.Саме обіграти,ухилитись від прямого удару справжнього важковаговика.Техніка, дух і дихалка у Усика для цього є.
S t e p a n
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
an52
До Хея Усіку ще далеко, а ставити його поруч з Холіфілдом просто смішно. Щоб далеко не ходити, подивіться бій Хея проти 28-річного Чисори і порівняйте з боєм Усіка проти 36-річного Чисори.
Сергей Иванамофф
Хотелось с Фьюри его увидеть.
RIF
Чисоре не хватило дыхания и выносливости, будь он лет на 10 моложе, Усик лёг бы уже в 3м раунде, а Джощуа и Уаелдер как раз моложе....
kh_ua
чисора был хорош во времена своего побединка с Кличко, а сейчас и скорость и выносливость уже не те. Так что если этот соперник был "проходной", то что там будет с хотя бы даже толстячком-сникерсом Энди Руисом?
Lion
Что-то садовой соплями не бросается с деркачом ....
Василий Будник
Пусть попытается! Сейчас уже отступление Усика будет разочарованием.
bullyUA
Уссик заблудился.
Igor Pavl
Я небачу тут виграшу усика тут виграш чісори або максимум нічя ну явно невиграш усика і явно не бій того хто хоче стати абсолютним чемпіоном він опозорився а виграш йому дали лише для того що зробити бій за титул де він явно програє і заробити просто грошей
Goga19041984
думаю нас ждут интересные бои и много болтовни вокруг всего этого, много статей и предположений, верю что Саша Усик сделает все правильно, он талантливый, ловкий и удар держит, хотя попасть в него не так просто, время покажет.
Dodo
Так прошел бой https://youtu.be/vCu8qj31UJk
🍔👀🥊
SEMIRAMID
То, что показал Уиск - даже боксом тяжело назвать! Первая половина боя (6 раундов) неоспоримое преимущество ветерана Чисоры! Только благодаря судье падение Усика не зафиксировали как нокдаун! Столько ударов Усик пропустил, что на три боя хватит! Бегать с угла в угол от британского старпера - это мастерство Усика?! Думаю, что бахвалу Усику надо продолжать и дальше участвовать в жюри шоу-программы пророссийского клоуна Зеленского "Лига Смеха", а по выходным петь песенки в хоре ватной церквушки в Крыму! По очкам еле-еле победил. старичка Чисору, а радости - словно побил Джошуа или Фьюри!
SEMIRAMID
То, что показал Уиск - даже боксом тяжело назвать! Первая половина боя (6 раундов) неоспоримое преимущество ветерана Чисоры! Только благодаря судье падение Усика не зафиксировали как нокдаун! Столько ударов Усик пропустил, что на три боя хватит! Бегать с угла в угол от британского старпера - это мастерство Усика?! Думаю, что бахвалу Усику надо продолжать и дальше участвовать в жюри шоу-программы пророссийского клоуна Зеленского "Лига Смеха", а по выходным петь песенки в хоре ватной церквушки в Крыму! По очкам еле-еле победил. старичка Чисору, а радости - словно побил Джошуа или Фьюри!