Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 жовтня 2020, 01:30
6178
6

ДЕНИСОВ: «Зарубіжних телемовників такий прикол з піратством не влаштовує»

Директор телеканалів Футбол 1/2/3 назвав витрати на трансляцію матчу УПЛ

| Оновлено 31 жовтня 2020, 01:30
6178
6
ДЕНИСОВ: «Зарубіжних телемовників такий прикол з піратством не влаштовує»
ТК Футбол. Олександр Денисов

Директор телеканалів Футбол 1/2/3 Олександр Денисов у авторській програмі Денисов TIME прокоментував чутки про те, що його канали є монополістами:

«На ринку сервісів трансляції кілька. Якщо контент дробиться, глядачам доводиться докуповувати підписки. Коли ми починали, у нас була зосереджена більша кількість прав. Ми вважали, що володіння цією «валізою» принесе нам комерційний успіх. Практика показала іншу історію: є якірні продукти, які «драйвують» підписку. А є продукти, які подають як маленьку печеньку до чашки кави. Якщо ти гурман, то ти звик їсти з печивом. Але спочатку ти замовляв хороший еспресо, а дали чи не дали печеньку – це друге питання.

На сьогоднішній день на телеканалі Футбол зосереджені Ліга чемпіонів і УПЛ, які в чистому вигляді не є ексклюзивними продуктами. Такими у нас є італійський чемпіонат, нідерландський і так далі. Цього достатньо, щоб розвивати бізнес і постаратися зробити його успішним в майбутньому. На сьогодні він з точки зору рентабельності не є таким.

На ринку існує Setanta, на якій зосереджений англійський футбол. Також є сервіс MEGOGO, який надає право подивитися Ла Лігу, Бундеслігу і так далі. Щодо УПЛ – півтора роки тому відбувся тендер. Якби ми були монополістами, значить ми якимось чином повинні були усунути конкурентів. Але ми точно не закривали спортивні редакції на інших каналах і нікому не перешкоджали брати участь в тендері. Коли ми прийшли в чергу за правами на Українську Прем'єр-лігу, виявилося, що ми не тільки перші в цій черзі, а й останні.

Причин дуже багато. У країні низький рівень боротьби з піратством. Жодного зарубіжного мовника такий «прикол» з правами не влаштує. Легше придбати закордонний провідний чемпіонат. Ти отримуєш сигнал з супутника, на стільчик сідає коментатор, працює, красива картинка. Це і всі витрати. В УПЛ ти купуєш права, а потім виявляється, що частина з них тобі не дістається, тому що в самій Прем'єр-Лізі не можуть домовитися. Також питання продакшну – це 10–12 тисяч доларів на трансляцію одного матчу.

Для нас не проблема, якщо ще хтось буде транслювати УПЛ. Нам важливо, щоб ці трансляції лягали в логіку Прем'єр-ліги. Вона наполягає, що трансляції повинні бути платними. Там прекрасно розуміють, що єдиний потужний дохід для ліги – це надходження від телеправ. Другий мовник повинен бути таким же, тоді Прем'єр-ліга буде розвиватися».

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 8
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Сетанте или Мегого осталось "отжать" Серию А в футболов и Денисов будет сам смотреть футболы. Сомневаюсь, что чемпионат Нидерландов кому-то у нас интересен.
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Руденко
У країні низький рівень боротьби з піратством. Жодного зарубіжного мовника такий «прикол» з правами не влаштує.
__________________________________
«У Маріуполя в заявці 14 осіб? Правила повинні виконуватися»
__________________________________
В КУ святі команді грають відразу з полуфіналу. У когось ЛЧ і суперник має грати свою домашню гру на полі суперника, не перенесену, а саме свою домашню. І які ж тупі ті зарубіжні мовникі, мммм, слів нема такі тупі.
Barsa_che
Пришло время, закрывать телеканалы Футбол! Ничего интересного! Если не транслировать лучшие чемпионаты: Испании, Англии, Германии, то о чем можно говорить? Смотреть чемпионат Франции? Где еще перед началом чемпионата, уже можно обьявлять чемпионом ПСЖ!
SportsMan
"...На сегодня он с точки зрения рентабельности не является таким..."
Слава богу! Когда уже загнутся эти конченные каналы Футбол?
Михаил Степанов
знаю по себе....на настощий момент только ДК-Шахтер готов смотреть из матчей УПЛ...так зачем мне какой то "продукт",если я пару раз в год "откусываю" от него маленький кусочек?