Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 жовтня 2020, 21:09
2856
0

Сергій ПАЛКІН: «У Корнієнка вийшло заграти на складній позиції»

Генеральний директор «Шахтаря» прокоментував продовження контракту з захисником

| Оновлено 29 жовтня 2020, 21:09
2856
0
Сергій ПАЛКІН: «У Корнієнка вийшло заграти на складній позиції»
shakhtar.com

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін дав коментар за підсумками підписання нового контракту із захисником Віктором Корнієнком.

– Передусім хочу привітати Віктора, адже для молодого хлопця, українця з нашої Академії потрапити до основи «Шахтаря» – досить важливий крок уперед. Я за нього дуже радію. Чому? Тому що на цій позиції в нашому клубі заграти дуже складно. Ця позиція вимагає чимало властивостей і характеристик, якими, на щастя, Корнієнко володіє. Мало того, що потрібно мати два серця, аби грати на такій позиції, ще слід володіти швидкістю, технікою, вміти оборонятись і ще атакувати. Тож ця позиція є дуже вимогливою. Звісно, щоб у тебе все виходило в таких матчах, як з «Реалом» та «Інтером», має бути ще й високий рівень психології. Це допомагає впоратися з тиском, наявним у матчах Ліги чемпіонів. Добре, що Віктор із цим справляється, в нього виходить і з психологічної точки зору, і з точки зору якості та рівня гри. Я щасливий, що ми підписали з Корнієнком п’ятирічний контракт, і хотів би йому побажати лише успіху й зростання в нашому клубі.

– Ще минулого сезону він виступав за «Маріуполь», а в першій команді «Шахтаря» лише три місяці. Ви могли собі уявити, що молодий гравець прийде, стане найкращим футболістом вересня й виявлятиме себе на такому високому рівні проти «Реала» та «Інтера»?
– Ми знали про його рівень, знали, які характеристики він має. Проте питання в тому, що ми також знали інших футболістів, яких пробували на цю позицію. У них не виходило, у Віктора – вийшло. Для нас це не те щоб прорив, нам це свідчить про те, що взагалі потрапити до основи «Шахтаря» складно. Незалежно від того, про кого ми говоримо: про вихованця Академії або бразильців, яких купуємо. Це досить складна й відповідальна позиція. І те, що в нього вийшло, відкидає для нас дуже і дуже багато питань, полегшує нам життя та підвищує якість гри. Щасливі, що так усе склалося. Він виявив себе в надскладних матчах з міцними суперниками – більшої перевірки важко собі уявити.

– На поєдинку з «Інтером» було багато скаутів. Можливо, вже надходили якісь пропозиції щодо Корнієнка?
– По-перше, мені здається, рано. Якщо «Шахтар» вийде з групи, тоді буде геть інша історія, тоді скаути й клуби бачитимуть у цьому системний підхід, системну роботу не лише всієї команди та всього клубу, а й індивідуальності на полі. Мені здається, все попереду. А що стосовно нього пропозиції будуть, я гадаю, це однозначно.

– У матчі з «Інтером» у складі було четверо вихованців «Шахтаря» – понад 30%. Наскільки для вас це важливо?
– Я прочитав інформацію, що в нас грало 7 осіб, молодших 21 року, – в історії Ліги чемпіонів це ніби вдруге. Навіть такий момент свідчить про те, що молоді, яка сьогодні є у складі, в цей період проблем основи з коронавірусом довірили і вона себе виявила якнайкраще. Я впевнений, що ми маємо досить серйозний резерв і майбутнє.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.