Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 29 жовтня 2020, 15:28
56433
36

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. З такими втратами очок Австрію не наздоженемо

Київське «Динамо» втратило перемогу в матчі Ліги чемпіонів в Угорщині

| Оновлено 29 жовтня 2020, 15:28
56433
36
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. З такими втратами очок Австрію не наздоженемо
ФК Динамо Київ

27 і 28 жовтня відбулися матчі 2-го туру Ліги чемпіонів, і Sport.ua вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Нічиї «Шахтаря» проти «Інтера» (0:0) і «Динамо» проти «Ференцвароша» (2:2) принесли Україні за два дні 0.400 бала (2 набраних очки ділиться на 5 команд, що стартували). У поточній єврокампанії українські клуби набрали 3.600 бала, і це 10-й показник у сезоні.

«Динамо» за рахунок вдалої кваліфікації ЛЧ взагалі поки знаходиться на другому місці в Європі по набору очок (8.5) після «Ференцвароша» (10.5). Не пропусти кияни в кінцівці, були б на рівних (по 9.5).

Вкрай прикро, що на останній хвилині гол підопічних Сергія Реброва відкусив від українського пирога ще 0.200 бала. Такі втрати очок дуже неприємні, адже Австрію наздогнати цілком реально при хорошому виступі наших команд (зараз суперник на відстані 1.925 бала).

Україна в 5-річному рейтингу УЄФА залишилася на 11-му місці. Відрив від Шотландії, що йде слідом, збільшився до 0.525 бала.

Туреччина, що знаходиться на 13-му місці, не змогла набрати очки в середу, оскільки «Істанбул Башакшехір» зазнав поразки від «ПСЖ» (0:2). Відставання Туреччини від України складає рівно 1.000.

Звертає на себе увагу, як дружно програли три російські клуби в Лізі чемпіонів. «Локомотив», «Краснодар» і «Зеніт» не змогли набрати жодного очка за мід-вік. У Росії в поточному сезоні лише 20-те місце (3.000), і якщо вивчати таблицю за останні 3 сезони, то Україна випереджає східних сусідів.

У четвер, 29 жовтня, луганська «Зоря» прийматиме португальську «Брагу» в рамках 2-го туру Ліги Європи. У конкурентів на поле вийдуть по 2–3 команди. Будемо уважно стежити за Австрією (ЛАСК, «Рапід», «Вольфсберг»), Шотландією («Селтік», «Рейнджерс») і Туреччиною («Сівасспор»).

Нагадаємо, що федерація, яка опиниться на 11-му місці, втратить пряму путівку в груповий раунд ЛЧ для свого чемпіона (крім особливого випадку, коли виникне вакансія, залишена для переможця попереднього сезону ЛЧ). Тому поборотися за 10-й рядок рейтинга критично важливо.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Джерело даних: Bert Kassies

Микола Степанюк
Оцініть матеріал
(124)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Збірна України U-19 почала збори перед іграми еліт-раунду Євро-2024
Футбол | 18 березня 2024, 22:10 0
ВІДЕО. Збірна України U-19 почала збори перед іграми еліт-раунду Євро-2024

Міні-турнір за вихід до фінального раунду ЧЄ пройде 20–26 березня у Скоп'є

Анчелотті може прийняти рішення, яке переконає Луніна покинути Реал
Футбол | 19 березня 2024, 07:05 4
Анчелотті може прийняти рішення, яке переконає Луніна покинути Реал

Уже найближчим часом зірковий воротар «Реала» Тібо Куртуа повернеться у склад команди

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Следующие два тура динамо отдыхает от очков, шахтер может за что то побороться с немцами, ну и заря с греками должна что то взять (хотя это не точно) . От и помашем австрийцам в след да скорее всего и шотландцы нас обойдут.Как умеем так и играем. Как говорится" Не стреляйте в пианиста – он играет, как умеет"
Український Крим
Шахті пртрібно вигравити Лігу Чемпіонів, щоб наздогнати Австрію
umnuy2
Сидорчук критин-ему дали мяч для развития контры -слева было два человека----но он думал наверное что он скоростной месси на 85 минуте начинает бежать своими кривыми ногами сам и не понимая своим скудным умом что к ниму прилипнут сразу.Потеря....и что дальше,конечно же сумадшедший прыжок потому что мозгов нет и не было.........................луческу тоже валенок перед стандартом поменять двух игроков-посмотрите повтор они даже не знали кто с кем играет-мохали друг другу руками и перебегали с фланга на фланг перед розыграшем
Hemingway
Поборотись за 10у сходинку нереально, в ДК попереду 2 матчі з Барсою і один з Юве. В ШД всі матчі складні. Зоря показує нестабільну гру.
Аа Бб
11е место, как правило, дает место чемпиону страны в группе ЛЧ. Так что тут главное за шотландцами следить, 10е место анриал...
mayakovskiy2
Следующие 2 тура Динамо вероятно без очков. Шахте нужна хотя бы 1 победа кровь из носу, а Зорька обязана брать и с Брагой и тем более с Аеком
Владимир Копяк
При такой тотальной коррупции в стране и в футболе, пора забыть о каком-то росте рейтинга команд а таблице УЕФА. Наши команды отвыкли играть по-настоящему, ведь в нашем чемпионате и Кубке, сплошные договорняки, сдачи игр, игра на контору, отдача долгов за предыдущие сезоны и т.д. Трудно, вот сразу, перестроиться на международные матчи, где почти невозможно перегнать деньги на карточку арбитру, чтобы он устроил сплав леса на поле.... Шубы и ключи от новых БМВ уже не канают... Еще годик-другой, и будет Шахтер пробиваться в групповой турнир через отбор в квалификации..
Fangold
По великому рахунку більше 0,4 бали я й не очікував за останні два дні, тільки от думав шо Шахтар програє, а Динамо виграє, але 2 нічиї навіть краще, бо тепер Шахтар має шанси на вихід в плей-офф лч, а це додатково 0,8 балів
B0N1K
У нас є шанс не пропустити шотладців і можливо підібратись до австрійців, лише якщо буде євровесна у 2 команд, які дійдуть хоча б до 1/4 відповідного єврокубка, проте ми не знаємо, в якому темпі набиратимуть бали ті ж австрійці та шотландці, в яких не сказати б, що дуже вже прохідні групи.
Алекс Морган
Получается, Шахте надо добывать очки с Интером и Реалом, пока остальная хренотень будет разбазаривать с Риекой, Вольфсбургом, Ференцварошем и Лестером Просто подонки
Артур Смайл
По большому счёту, нам нужно забыть о таблице коеффициентов и просто постраться набрать как можно больше очков, при этом сохранив и Динамо, и Шахтёр на весеннюю стадию. После группового этапа можно будет и посчитать очки и посмотреть на расклады. Но пока что радует то, что в следущих сезонах конкуренты сверху будут терять большие коеффициенты и мы так или иначе вернёмся в ТОП10, если не будем тупить.
ZloyDeda
С таким чемпионатом не догоним, нужно ясно подмечать очевидное! До тех пор пока будет "теплая ванна" для одной команды - будут такие результаты!
Robert Monroe
Так было изначально ясно, что обойти Австрию у нас минимальные шансы. Разве что Заря в ЛЕ выстрелит и выйдет в плей-офф, но в это как-то совсем не верится, учитывая уровень соперников.
Denmark1107
Вкотре хочу запитати. А чому ці інформатори НІКОЛИ не згадують про відвал очок за останній з 5-ти річний цикл??? Там -БЛДь- і таблиця Є. Сезон 16/17 у Австрії, Бельгії, Нідерландів в півтора - два рази більше за НАШ. Про турків можна на сезон ЗАБУТИ. На зараз нашій ТРІЙЦІ потрібно потрапити до плей-офф, а там подивимось. Тут може так скластися, що і Бельгія з кацапами менше за Україну в кінці сезону наберуть, а МИ про Австрію з Шотландію переживаємо. П'ятирічний цикл загалом потрібно враховувати
B0N1K
Якщо говорити про набір очок шоьладцями та австрійцями, то тут варто сказати, що букмекери бачать 2 австрійські команди в 1/16 ЛЄ (Зальцбург і ЛАСК) й лише Рейнджерс у шотландців, тобто їх урожай також не буде надто великим, проблема з шотландцями лише в тому, що в них ділиться на 4
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Кроты, не ссыкуйте, подумаешь, через сезон квалифай в ЛЧ начнете, а может уже и со следующего, учитывая что вы Ворсклы и Рухи не можете обыграть в чукре.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vo-One8
За недобір цих кількох очок "щире дякую мудакам динамівським" за вчорашню втрату. Бовдури колгоспні!