Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 жовтня 2020, 07:43
4887
2

Луїш КАШТРУ: «Нам непросто. Вірус атакував величезну кількість гравців»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про нічию з «Інтером» в Лізі чемпіонів

| Оновлено 28 жовтня 2020, 07:43
4887
2
Луїш КАШТРУ: «Нам непросто. Вірус атакував величезну кількість гравців»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про виконану установку і нічию з «Інтером» (0:0) в матчі 2-го туру Ліги чемпіонів:

– В який момент ви вирішили, що з «Інтером» зіграє той же склад, що і в Мадриді?

– Відразу після матчу в Мадриді. У футболі ми повинні завжди бути справедливими, оцінювати певні дії гравців і, звичайно, заохочувати їх за це. Одна справа – поставити той же склад, інше – показати таку саму гру. Ні в якому разі це не було реально на цей матч, тому що «Реал» і «Інтер» – абсолютно різні команди з відмінним футболом. Нам потрібно було перекривати найсильніші сторони «Інтера», що, в принципі, вдавалося. Відповідаючи на ваше запитання, я знав: якщо нічого страшного не станеться до матчу, ми випустимо той же склад, можливо, з одною-двома змінами. Було дуже важливо показати знову згуртовану командну гру, як ми вже це робили в Мадриді. На щастя, нічого не довелося екстрено міняти, всі були доступні і готові до поєдинку, тому я випустив тих же гравців.

– Віктор Прокопенко говорив: «Не шукайте логіки в футболі». Я спеціально порівняв статистику програшного матчу і сьогоднішнього, і вона практично однакова – 43% володіння м'ячем тоді і зараз, удари – 13:5 тоді і 11:4 зараз. Але результат тоді був абсолютно неприйнятний для «Шахтаря», зараз – навпаки. У чому на вашу думку така схожість статистики і така розбіжність підсумкових результатів?

– Так, результати абсолютно різні. Це випливало з того, як ми діяли при нашій обороні. Можливо, в попередньому матчі з «Інтером» не так правильно захищалися. Зараз було дуже важливо закрити зв'язки з Лукаку і Мартінесом. У «Інтера» найчастіше йде пас на фланг, а звідти – передача в центр на одного з нападників, який віддає пас на півзахисників, ті забігають в штрафну і створюють небезпечні моменти. Ми намагалися відрізати будь-які лінії передач з флангів на обох форвардів. Також ми не пресингували дуже високо. Наш оборонний блок розташовувався трохи нижче, і це дозволяло нам вичікувати правильний момент, коли команда відправлялася в пресинг.

На передматчевій прес-конференції я говорив, що завжди потрібно дивитися на те, що сталося раніше, і виправляти свої помилки. Навіть якщо ми зіткнулися з такими труднощами в тому поєдинку, все одно потрібно було встати, підняти голови, зрозуміти свої помилки і виправити їх. Звичайно, в півфіналі Ліги Європи ми пережили момент великого розчарування. Але ми прекрасно знали: якщо «Інтер» попадеться нам ще раз, ми повинні будемо з ними грати краще. Звичайно, сьогодні ми не змогли провести дуже хороших атак – кілька разів добиралися до воріт суперника, але це давалося дуже складно.

Можливо, результат такий завдяки нашим правильним діям в обороні. Дуже важливо було знайти цю ієрархію, віддавати пріоритет або атаці, або захисту. Як ви розумієте, ми віддали пріоритет обороні. Не варто забувати, що «Інтер» – одна з найкращих команд у світі, у неї фантастична атака, і будь-якому супернику буде дуже важко з «нерадзуррі». Динаміка сьогодні була дуже складна, але ми принаймні намагалися її побудувати, і вона спрацювала. Я завжди кажу футболістам: якщо не виходить перемогти, важливо принаймні не програти.

– Нічия з «Інтером», перемога над «Реалом»: чи зможе «Шахтар» тримати такий темп весь груповий етап? Команда може вийти з групи у плей-оф Ліги чемпіонів?

– Насправді, «Шахтар» зараз переживає дуже непростий момент. По-перше, багато матчів поспіль з мінімальними паузами між ними, гравцям складно відновлюватися і готуватися до наступного поєдинку. Досить подивитися, що ми закінчили минулий сезон і буквально через три дні розпочали новий. Це дуже жорсткі умови. Принаймні тиждень-два потрібно було для того, щоб хлопці фізично змогли краще відновитися. Зрозуміло, що були компроміси – збірні, Суперкубок... І календар УПЛ, на жаль, не дозволив нам взяти дні для відпустки або просто відпочинку.

Так, ми розпочали цей сезон не з успішними іграми у внутрішньому чемпіонаті, але зараз «Шахтар» показує себе набагато краще. Команда більше може разом, скажімо так, футбол якісніший, і ми сподіваємося, що будемо йти тим самим правильним шляхом. Як я говорив не раз, у футболі все відбувається дуже раптово. Вірус атакував величезну кількість гравців – все це дається дуже непросто. Досить складно було наслідувати наше планування, яке було у мене в голові ще на початку цього року, тому доводилося більше реагувати, а не діяти за планом. У будь-якому випадку, зараз начебто виходить краще, і ми сподіваємося продовжувати в тому ж дусі.

– Хто у вас тепер голкіпер номер один?

– Сьогодні був Трубін.

– Хотілося б дізнатися вашу думку з центральним захисникам. Давид Хочолава і Валерій Бондар провели різні матчі – в Мадриді і сьогодні. Було багато браку в передачах і при виході з оборони.

– Як в Мадриді, так і сьогодні вони зіграли фантастично – у мене немає для них поганих слів. Вони виконали установку на гру: тримали нашу лінію оборони високо, не сідали завчасно, а це була дуже важлива установка в стратегії на матч. Це що стосується поєдинку з «Інтером». «Реал» відкривав нам більше зон, було набагато більше опцій для початку нашої атаки, і там хлопці теж діяли дуже і дуже правильно. Так, сьогодні помилялися більше, але це тому, що «Інтер» змушував нас помилятися. Якщо подивитися на таких нападників, як Лукаку і Мартінес, я можу тільки бути задоволений тим, як Хочолава і Бондар змогли їм сьогодні протистояти, не дали забити жодного м'яча в наші ворота. Так що я вітаю і їх, і абсолютно всю нашу команду з відмінною грою.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Драма останніх хвилин. Іспанія вибила Німеччину в 1/4 Євро-2024
Футбол | 05 липня 2024, 21:42 101
Драма останніх хвилин. Іспанія вибила Німеччину в 1/4 Євро-2024

Команда Нагельсманна врятувалась в основний час, але суперники все одно дотиснули

Сенсаційне рішення! Довбик визначив клуб, за який гратиме у сезон 2024/25
Футбол | 05 липня 2024, 13:33 39
Сенсаційне рішення! Довбик визначив клуб, за який гратиме у сезон 2024/25

Артем вирішив залишитися у «Жироні»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Бондарь очень понравился в этом матче, несколько раз корпусом оттирал нападающих и на скорости обходил их, а учитывая фактуру Лукаку, то Бондарь сыграл просто супер.
Empty
Надеюсь Бондаря заметит шева и подключит в основу .. Попов и Бондарь будущее сборной в центре защиты