Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2020, 16:00
3788
0

Карлос ДЕ ПЕНА: «Головне, що Луческу хоче перемогти Шахтар»

Хавбек «Динамо» – про зв'язки головного тренера з принциповим суперником

| Оновлено 26 жовтня 2020, 16:00
3788
0
Карлос ДЕ ПЕНА: «Головне, що Луческу хоче перемогти Шахтар»
ФК Динамо Київ. Карлос де Пена

Уругвайський півзахисник київського «Динамо» Карлос де Пена поділився думкою про головного тренера команди Мірчу Луческу.

– Ви – не українець і не застали часи, коли Луческу тренував «Шахтар». Розумієте, чому навколо його призначення було стільки шуму і хейту від ультрас?
– Так, я не українець, але я все розумію і знаю історію. Звичайно, я чув про Луческу до свого приходу в «Динамо». Це тренер, який багато років у футболі. Знаю, що він тренував «Шахтар» 12 років, виграв з клубом Кубок УЄФА і багато титулів. Але Луческу – топ-професіонал, який дуже любить футбол. Зараз він виконує чудову роботу в «Динамо».

У кожного клубу є активні фанати, які боротимуться за команду і за принципи, в які вони вірять. Таке трапляється всюди. В Уругваї теж була схожа ситуація – тренер суперника очолив мою команду. Ультрас «Насьоналя» протестували проти нього, але з ним команда почала перемагати і давати результат.

Кожен тренер, футболіст чи людина має своє минуле. Історія знає чимало випадків, коли гравці переходять до суперника. І так триватиме надалі. Найважливіше, що Луческу хоче перемогти «Шахтар». У Туреччині він тренував двох принципових суперників – «Бешикташ» і «Галатасарай». У Румунії працював з «Динамо» Бухарест і «Рапідом».

Тепер він тренер «Динамо» Київ, який хоче найкращого для команди і для кожного з нас. Це єдина річ, яка мене хвилює. Я бачу роботу, яку він виконує кожного дня, і дуже щасливий працювати з таким тренером. Він один з найкращих у своїй справі. 

Думаю, його запрошення – це дуже правильне рішення президента. Луческу – 75 років, але він дуже мотивований. Він багато працює і кожного дня показує, які речі ми можемо покращити, щоб стати кращими. Нам була потрібна така людина в «Динамо». Тепер нам потрібно вчитися і слухати його, адже у нього величезний досвід. 

– З боку виглядає, що Луческу – авторитет для гравців. А які в нього людські якості?
– Я дуже поважаю його кар’єру і всі команди, в яких він працював. Але найбільше поважаю те, як він поводиться кожного дня.

Він дуже ввічливий та коректний, але разом з тим амбіційний. Постійно підштовхує гравців працювати і розвиватися. Він завжди приходить вчасно на тренування, кожного дня намагається показати якісь нові речі, стоїть біля поля навіть в сильний дощ – це найкращий приклад, що він заслуговує на найбільшу повагу. Луческу не тільки фантастичний тренер, але і чудова людина.

Я навіть говорив своїй сім’ї та друзям, що хотів би в його віці бути таким же енергійним і мати стільки пристрасті. Луческу любить і живе футболом. У свої 75 років він заряджає нас своєю енергією.

Читайте також: Луческу розповів, чому хотів піти з «Динамо»

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину
Футбол | 26 квітня 2024, 20:55 5
Україна може втратити вплив в УЄФА. До чого тут Павелко? Розкрито причину

В УАФ вирішили відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.