Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2020, 11:31
5842
20

Зоря здобула першу домашню перемогу, розгромивши Рух

Команда Скрипника дотиснула львів'ян, які другий тайм провели удев'ятьох

| Оновлено 26 жовтня 2020, 11:31
5842
20
Зоря здобула першу домашню перемогу, розгромивши Рух

Головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник порівняно з минулим туром чемпіонату зробив певні кадрові зміни. Вперше з початку нинішнього сезону у стартовому складі луганського клубу вийшли на поле Василь та Луньов, повернулися в основу Хомченовський та Іванісеня. Керманич «Руху» Іван Федик також зробив суттєві кадрові ротації у складі. Замість Копини, Климчука, Кондракова та Брікнера з перших хвилин матчу на поле вийшли Федорчук, Мисик, Кухаревич та Гагун. Щодо Гагуна, то черговий новачок «жовто-чорних» та УПЛ нинішній сезон розпочинав у Першій лізі у складі «Агробізнесу».

Господарі поля активніше розпочали звітну гру і в дебюті матчу міг відзначитися Луньов, дальній удар якого у кидку парирував Бандура. Гості майже всією командою зустрічали розвиток атакувальних дій «Зорі» і пройти оборонні редути «Руха» підопічним Віктора Скрипника було досить складно. Гравці луганського клубу застосовували дальні удари, проте їм бракувало влучності, зокрема Кабаєву.

В середині тайму контратака «Руху» могла завершитися взяттям воріт, але Василь у кидку перевів м’яч на кутовий після удару Бойчука. Тут же надійно зіграв і Бандура, приборкавши м'яч після удару сходу Кочергіна. Ударом зльоту намагався завершити атаку Кабаєв, котрий пробив поруч зі штангою.

Гра і далі в основному проходила на половині поля «Руху», проте небезпечних моментів біля воріт Бандури не виникало. Наприкінці першого тайму зіткнення Вернидуба та Гагуна завершились тим, що арбітр показав захиснику «Руха» жовту картку, проте після перегляду моменту з допомогою системи VAR арбітр вирішив вилучити гравця з поля.

Ледь розпочався другий тайм, як арбітру знову довелося вилучати з поля гравця «Руха». Цього разу достроково залишив поле досвідчений Мартинюк, для якого це була вже друга жовта картка у цій грі. Для Мартинюка це було перше вилучення в УПЛ  - у 69-й грі. Господарі поля швидко матеріалізували свою чисельну перевагу у гол. Після флангової передачі Хомченовського досвідчений Гладкий чітко пробив головою у дальній кут воріт.

І навіть удев'ятьох гравці «Руху» мали шанс зрівняти рахунок. Після штрафного удару у виконанні Гліги м'яч потрапив до захисника Дуця, удар якого зумів приборкати воротар «Зорі». Натомість господарі поля зуміли закріпити свою перевагу, забивши другий гол. Після удару Перовича м’яч влучив у дальню стійку, відскочив в поле і першим при добиванні був кращий бомбардир луганського клубу у цьому чемпіонаті Кочергін.

Подіями матчу стали і виходи на поле чергових дебютантів УПЛ – іранця Аллах'яра із «Зорі» та Литвиненка із «Руху». Тим часом «Зоря» забила ще один гол, коли Іванісеня ударом сходу замкнув передачу від Руфаті. Згодом на полі з’явився і 16-річний дебютант УПЛ Герета, якому теж довелося пропустити гол – після індивідуальних дій та удару Аллах'яра.

У підсумку «Зоря» здобула 190-ту перемогу в чемпіонатах України. При цьому луганський клуб перервав свою безвиграшну домашню серію, яка з 13 червня тривала в чемпіонаті 6 матчів поспіль: 4 нічиї та 2 поразки. А «Рух» зазнав своєї найбільшої поразки від часу дебюту в УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Зоря» – «Рух» – 4:0

 Гладкий (52), Кочергін (76), Іванисеня (88), Аллах'яр (90+2).

 Гагун (45+1, ПК), Мартинюк (48, 2ЖК).

 Хомченовський (6), Цвек (62), Іванисеня (84) - Мартинюк (44), Мисик (54), Стаменкович (86).

«Зоря»: Василь — Фаворов (Руфаті, 74), Вернидуб, Цвек, Хомченовський (Циганікс, 82) - Іванисеня - Луньов (Перович, 74), Кочергін (Чайковський, 85) — Назарина — Кабаєв, Гладкий (Аллах'яр, 81).

«Рух»: Бандура (Герета, 90) — Гагун, Дуць, Стаменкович, Гліха - Мартинюк - Б. Бойчук (Притула, 86), Федорчук (Литвиненко, 82), Р. Русин (Климчук, 46), Мисик — Кухаревич (Кондраков, 82).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Слабоватые в этом году новички. Но им повезло, что вылетает только последнее место. И это на 90% будет ФК Львов.
Istm
Воно так, але в першому таймі при повних складах Зоря виглядала непереконливо.
Тривожно за матч з Брагою.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wicker
Харош. Карма. Не рий яму іншим. бо......
Алексей Голяченко
Как-то крупнинько . Не плохо Зорька. Так бы дальше в ЛЕ
vishu
Ворскла, до речі, поки в цьому чемпіонаті радує, так би і далі
dudigo78
Порадувала Зорька
BaZia
Попривыкали в пердиве ломать щитки, ноги.. Тут так не будет
DidOk
Який там гол в УПЛ забив Гладкий ?
Vadim-77
https://t.me /fczarya/5665 интервью В.Скрипника после матча с "Рухом"
vishu
Шлюхту вже великий клюб Рух возить мордою по газону, а також Десна, Ворскла
Ще трошки і Арендуполь обнагліє і почне вам ноги роздвігати
vishu
Цікава турнірка.
17
15
13
Мегеклюб із Донецька третій, так би і далі.
Дайош Полтаву в Лігу Чемпіонів
Віталій Ткачук
Ніколи не думав що таке напишу, але Рух мені сьогодні сподобався більше. Дуже непоганий був Кухаревич і Федорчук. В Зорі лише Хомченовський був на рівні, решта так собі.