Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 22 жовтня 2020, 14:02
8383
13

10 клубів з найгіршим трансферним балансом за підсумками літнього вікна

Цифри підказують, що коронавірусну кризу найпростіше переживають представники АПЛ

| Оновлено 22 жовтня 2020, 14:02
8383
13
10 клубів з найгіршим трансферним балансом за підсумками літнього вікна
Твіттер Челсі

Здавалося б, через пандемію коронавірусу переважна більшість клубів в літнє трансферне вікно відмовиться від дорогих спроб посилити склад, але насправді знайшлося чимало «сміливців», які ризикнули розщедритися вже зараз, щоб в майбутньому, ймовірно, повернути витрачене сторицею.

Про них сьогодні і піде мова в другій частині нашого аналізу трансферної роботи клубів на ринку в минуле вікно, в рамках якої ми виявимо десять клубів з найгіршим балансом.

10 клубів з найкращим трансферним балансом за підсумками літнього вікна 

10. ШЕФФІЛД ЮНАЙТЕД (Англія)

Баланс: -62,7 млн ​​євро (тут і далі - дані Transfermarkt)
Доходи: 0
Витрати: 62,7 млн ​​євро

У минулому розіграші англійської Прем'єр-ліги «клинки» проявили себе досить непогано, і фактично до останнього билися за отримання путівки в Лігу Європи. Не вистачило зовсім трохи, а тому керівництво «Шеффілд Юнайтед» резонно вирішило вкластися в посилення складу, щоб зробити ще один впевнений крок у бік таких омріяних єврокубків. Для цього «клинки» витратили 62,7 мільйони євро на придбання шести новобранців, найбільш дорогими з яких стали 20-річний форвард «Ліверпуля» Райан Брюстер, що добре проявив себе в оренді в «Суонсі», а також перспективний 22-річний воротар «Борнмута» Ерон Рамздейл. За першого «Шеффілд Юнайтед» віддав 26 мільйонів євро, за другого - 20,5. Виручити гроші від продажу футболістів «клинкам» не вдалося, а тому в «мінус» вони пішли пристойно. Ускладнює ситуацію ще й той факт, що стартував «Шеффілд Юнайтед» в АПЛ вкрай невдало - 4 поразки в 4 матчах із загальним рахунком 1:6.

9. АРСЕНАЛ (Англія)

Баланс: -67,35 млн євро
Доходи: 18,65 млн євро
Витрати: 86 млн євро

«Канонірам» за підсумками минулого сезону вдалося фінішувати лише на восьмому місці в АПЛ, а тому керівництво клубу вирішило влітку істотно вкластися в посилення команди, незважаючи на всі негативні наслідки від не найкращих виступів, а також пандемії коронавірусу. Для цього Мікелю Артеті підігнали дві нові серйозні бойові одиниці в особі 27-річного опорника Томаса Партея, викупленого в «Атлетіко» за 50 мільйонів євро, а також 22-річного перспективного центрбека «Лілля» Габріела Магальяйнса, який обійшовся бюджету лондонців в 26 мільйонів євро.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@mikelarteta 🤝 @thomaspartey5 ⁠ ⁠ #Arsenal #Partey #NoThomasNoPartey #AFC #Gunners

A post shared by Arsenal Official (@arsenal) on

З вихідними трансферами за гроші в «Арсенала» якось теж не особливо склалося. По суті, серйозні кошти вдалось вторгувати лише від відходу в «Астон Віллу» 28-річного воротаря Еміліано Мартінеса, за якого банківський рахунок лондонців був поповнений покупцем на 17,4 мільйонів євро.

8. МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД (Англія)

Баланс: -68,5 млн євро
Доходи: 15 млн євро
Витрати: 83,5 млн євро

Звично в когорті головних розтратників за підсумками трансферного вікна опинився «Манчестер Юнайтед». На цей раз «червоні дияволи», які після відходу від справ Алекса Фергюсона ніяк не можуть завоювати жаданий титул чемпіона Англії, по великому вклалися відразу в трьох новачків. За 39 мільйонів євро в «Аякса» був викуплений центральний хавбек Донні ван де Бек, а буквально під закриття вікна манкуніанці домовилися про придбання за 21 мільйон євро 18-річного вінгера «Аталанти» Амада Діалло, який залишився в Бергамо до січня, та 27- річного лівого фулбека «Порту» Алекса Теллеса, який обійшовся в 15 мільйонів.


Твіттер МЮ. Донні ван де Бек

Навряд чи Уле-Гуннар Сульшер залишився повністю задоволений цією кампанією, навіть незважаючи на підписання Едінсона Кавані в якості вільного агента, але норвежцю діватися нікуди - треба добувати результат і в таких умовах. До слова, заробити «червоні дияволи» змогли лише на продажу Кріса Смоллінга в «Рому» за 15 мільйонів.

Переходом Кавані в МЮ незадоволені. Але Еді стане для них новим Златаном 

7. ЕВЕРТОН (Англія)

Баланс: -70,45 млн євро
Доходи: 4,43 млн євро
Витрати: 74,88 млн євро

Одним з найбільш сенсаційних гравців на ринку в минуле трансферне вікно став «Евертон». «Іриски», які в сезоні-2019/20 фінішували лише на 12-му рядку, продемонстрували серйозні амбіції. Керівництво «Евертона» придбало для Карло Анчелотті відразу трьох досить дорогих новачків: Бена Годфрі з «Норвіча» (27,5 млн євро), Аллана з «Наполі» (25 млн євро) та Абдулая Дукура з «Вотфорда» (22,1 млн євро). Однак ключовим трансфером «ірисок» став, звичайно ж, приїзд на «Гудісон Парк» 29-річного колумбійця Хамеса Родрігеса з «Реала». Спочатку повідомлялося, що за нього «іриски» віддали близько 20 мільйонів, але ця інформація носила неофіційний характер. Нині ж Transfermarkt стверджує, що Хамес дістався «Евертону» на правах вільного агента. Що стосується заробітку (якщо таким можна назвати суму, яка не перевищує 4,5 мільйони євро) «ірисок», то він утворився від продажів Моргана Шнедерлена в «Ніццу» за 2,23 мільйони, а також Кірана Дауелла в «Норвіч» за 2,2 мільйони.

6. ПАРМА (Італія)

Баланс: -76,11 млн євро
Доходи: 4,3 млн євро
Витрати: 80,41 млн євро

Несподівано для багатьох особливу активність на ринку проявила італійська «Парма», яка підписала відразу 11 нових футболістів, а ще двох отримала в свої ряди на умовах платної оренди. На це новий власник клубу американець Кайл Краузе виділив понад 80 мільйонів євро - суттєві гроші для італійського ринку, де в літнє вікно-2020 витрачали більше тільки «Ювентус» (110,2 млн євро) та «Інтер» (97 млн ​​євро). В основному новачки обійшлися «хрестоносцям» за досить прийнятними сумами, але на їхньому фоні осібно стоїть трансфер 28-річного форварда «Наполі» Роберто Інглезе за 18 мільйонів євро. А от продати «Пармі» вдалося тільки Хосе Мачина за 4 мільйони, та Луку Дзампаро за 300 тисяч в євровалюті.

5. АСТОН ВІЛЛА (Англія)

Баланс: -82,35 млн євро
Доходи: 0
Витрати: 82,35 млн євро

Бірмінгемський клуб, що якимось дивом залишився в Прем'єр-лізі за підсумками минулого сезону, в черговий раз істотно витратився на трансферному ринку. Якщо в минулому році «Астон Вілла» придбала новачків за два вікна майже на 160 мільйонів євро, то в цей раз діяла трохи більше скромно, але все одно з розмахом. За Оллі Воткінса, Бертрана Траоре, Еміліано Мартінеса та Метті Кеша бірмінгемцям довелося віддати «кешу» на загальну суму 82,35 мільйони євро. З урахуванням того, що виручити грошей від продажів своїх футболістів «левам» не вдалося, всі витрати знову знайдуть своє важливе відображення в клубному бюджеті, який колись може і не витримати подібних розтрат, особливо якщо спортивні результати знову підкачають.

4. ТОТТЕНХЕМ (Англія)

Баланс: -85,1 млн євро
Доходи: 13,3 млн євро
Витрати: 98,4 млн євро

«Шпори», ведені нині Жозе Моуріньо, також досить амбітно попрацювали на ринку (а хіба з «Особливим» може бути інакше?), витративши майже 100 мільйонів євро на підписання чотирьох повноправних новачків і одного орендованого. Найдорожчою покупкою «Тоттенхема» став 24-річний аргентинець Джовані Ло Чельсо, який був викуплений у «Бетіса» після річної оренди за 32 мільйони євро.


Твіттер Тоттенхема. Джованні Ло Чельсо

Втім, не набагато відстав від південноамериканця в сумі трансферу і 23-річний лівий іспанський фулбек Серхіо Регілон, за якого «шпори» віддали «Реалу» 30 мільйонів євро. Не можна не згадати і про орендованого у тих же «бланкос» вінгера Гарета Бейла, який після семи років відсутності повернувся до лав «Тоттенхема». За даними Transfermarkt, ця угода додатково не коштувала скарбниці «шпор» нічого, але питання про те, хто і в яких частинах з клубів буде платити Гарету зарплату, мабуть, в даній ситуації є первинним. Що ж стосується безпосередньо доходів від продажів, то тут «Тоттенхем» може похвалитися тільки отриманими від «Саутгемптона» 13,3 мільйонами євро, які були заплачені «святими» за викуп Кайла Вокера-Пітерса.

Топ-10 трансферів літа-2020: багато німців, барселонські осколки і Бейл 

3. МАНЧЕСТЕР СІТІ (Англія)

Баланс: -101,65 млн євро
Доходи: 61,65 млн євро
Витрати: 163,3 млн євро

«Манчестер Сіті» в літнє трансферне вікно став другим клубом в світі за витратами на ринку. Для Хосепа Гвардіоли, який не зміг виграти в минулому сезоні ні чемпіонат Англії, ні Лігу чемпіонів, боси «городян» придбали відразу сім нових футболістів на загальну суму 163,3 мільйони євро. Ключові три угоди «Манчестер Сіті» - це покупки Рубена Діаша в «Бенфіки» за 68 мільйонів євро, Натана Аке в «Борнмута» за 45,3 мільйонів, а також Феррана Торреса у «Валенсії» за 23 мільйони. З продажами, напевно, було б зовсім сумно, якби не наполегливе бажання Лероя Сане перебратися в «Баварію» (угода принесла «городянам» 45 мільйонів євро)...

2. ЛІДС (Англія)

Баланс: -106,78 млн євро
Доходи: 0
Витрати: 106,78 млн євро

За масштабом трансферних витрат нинішній «Лідс» в чомусь схожий з «Астон Віллою» зразка минулого сезону. Втім, на відміну від «левів», підопічні Б'єлси вельми непогано почали поточний сезон, а тому у їхніх вболівальників є надії, що «Лідс» повернувся в АПЛ всерйоз і надовго. Для цього керівництву клубу довелося віддати понад 100 мільйонів євро на ринку, щоб підписати для вимогливого коуча сім нових гравців. Найдорожчим з них став 29-річний форвард Родріго з «Валенсії», трансфер якого обійшовся «павичам» в 30 мільйонів євро. Чимало пішло і на підписання Дієго Льоренте з «Реал Сосьєдаду» (20 млн євро), Рафіньї з «Ренна» (18,58 млн євро), а також Елдера Кошти з «Вулверхемптона» (17,7 млн ​​євро). Ніякого доходу від продажу своїх футболістів «Лідс» не отримав, але ключовою вигодою «павичів» в даній ситуації, безумовно, є сам вихід в АПЛ, рівень доходів в якій помітно перевищує аналогічні показники в Чемпіоншипі.

1. ЧЕЛСІ (Англія)

Баланс: -171,1 млн євро
Доходи: 76 млн євро
Витрати: 247,1 млн євро

Нарешті, лідером нашої «гонки» став клуб, який здійснив найбільш дорогий трансфер літнього вікна-2020 - «Челсі». Всього на п'ятьох новобранців «сині» витратили майже 250 мільйонів євро: 80 мільйонів - на Кая Хаверца з «Байєра», 53 - на Тімо Вернера з «Лейпцига», 50,2 - на Бена Чілуелла з «Лестера», 40 - на Хакіма Зієша з «Аякса» та 24 - на Едуара Менді з «Ренна».


Твіттер Челсі. Кай Хаверц

Поки лондонська команда, яку за серйозні гроші в минуле вікно покинули тільки Альваро Мората («Атлетіко» викупив його контракт за 56 млн євро) і Маріо Пашаліч (був викуплений «Аталантою» за 15 млн євро), під керівництвом Френка Лемпарда не може на старті сезону похвалитися топ-результатами: у стартових чотирьох турах АПЛ «сині» здобули лише 7 очок, і вже програють 5 пунктів лідируючому «Евертону», хоча це сущі дрібниці, з огляду на те, наскільки складним і драматичним виглядає майбутня частина сезону-2020/21, в якому командам доведеться боротися не тільки з собою і суперниками, але й з непереможним поки для людства коронавірусом...

Олексій Сливченко
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бій Тайсона з блогером можуть скасувати, якщо Майк не пройде дивний тест
Бокс | 29 березня 2024, 05:09 0
Бій Тайсона з блогером можуть скасувати, якщо Майк не пройде дивний тест

Поєдинок заплановано на 20 липня у штаті Техас (США)

Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ
Футбол | 29 березня 2024, 11:38 7
Джерело: Баранка сьогодні покине УАФ

Контракт з італійцем закінчується і не буде продовжений

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Дмитрий Сороченко
«Канонирам» по итогам минувшего сезона не удалось пробиться в еврокубки
А то что они сегодня с Рапидом играют автора не как не смущает)))
slafko
Парма..что..как..зачем..и? На данный момент оправдывает такие растраты только Эвертон, тот же Тоттенхэм обыграли в личной встрече. При этом еврокубками они не нагружены, даже ничью с Ливерпулем можно в актив занести, остальные игры просто ровно выиграны.
Saar
Почти все англиские клубы)) жесть.. менеджмент нулячий))))) так и до банкротства докотиться легко.
Vbolivalnyk-Peter
Ось де все бабло у футболі крутиться - усі 10 клубів з АПЛ