Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Трансфери
| Оновлено 01 лютого 2022, 13:52
10399
3

Топ-10 трансферів літа-2020: багато німців, барселонські осколки і Бейл

Sport.ua підсумовує закриття трансферного вікна

| Оновлено 01 лютого 2022, 13:52
10399
3
Топ-10 трансферів літа-2020: багато німців, барселонські осколки і Бейл
twitter.com/SpursOfficial

Коронавірус підкоригував не тільки терміни закінчення минулого сезону практично у всіх європейських лігах, але і терміни початку нового сезону. Паралельно з цими термінами змінилися і «параметри» літнього трансферного вікна.

Раніше всіх з європейської топ-п'ятірки трансферне вікно відкрилося в чемпіонаті Франції - 8 липня. Через тиждень, 15 липня, відчинилося воно і в Бундеслізі. В АПЛ старт реєстрації «прийшли/пішли» - 25 липня, в Ла Лізі - 4 серпня. Пізніше всіх офіційно почала провертати угоди по переходах серія А - з першого вересня. Тільки ось крайній термін, коли це вікно закривається, у всіх (чи то пак серед топ-п'ятірки) був спільний - п'ятого жовтня.

Ще один загальний нюанс для всіх футбольних «товстосумів» - вони «завдяки» пандемії таки навчилися економити гроші. У всякому разі, божевільних закупівель майже не було. Як і позамежних (за прізвищами) переходів (Мессі залишився в «Барсі»). Але все одно «міграційний» період літа-2020 вийшов цікавим. До вашої уваги - топ-десять переходів, які відбулися, останнього за ліком трансферного періоду. У нашому «переліку» зібрані не тільки найдорожчі трансфери, а й, на наш погляд, найрезонансніші.

10. Тімо ВЕРНЕР

Звідки:
«Лейпциг»
Куди: «Челсі»
Сума: 53 млн євро

Забивний форвард «Лейпцига» і збірної Німеччини Тімо Вернер явно переріс рівень свого вже колишнього клубу. Більш імениті і грошові німецькі колективи не поспішали ангажувати Вернера, а ось за кордоном, зокрема, на Туманному Альбіоні, на нього був серйозний попит. Головним претендентом на Тімо довгий час називали «Ліверпуль». Подейкували, що головний тренер мерсисайдців Юрген Клопп нібито був особисто зацікавлений в цьому трансфері, про що повідомив форварда в телефонній розмові. Але тренер «Челсі» Френк Лемпард пішов далі: він особисто полетів в Лейпциг, де зустрівся з Вернером. І Тімо «розтанув».

9. Миралем П'ЯНІЧ

Звідки:
«Ювентус»
Куди: «Барселона»
Сума: 60 ​​млн євро

Один з безлічі дивних трансферів нинішньої «Барселони». Те, що «блаугранас» потребують нової крові - ні для кого не секрет. Особливо в лінію оборони і опорну зону. Але навіщо міняти 24-річного перспективного Артура на 30-річного П'яніча? Хоча, як сказав би і з цього приводу теж Лео Мессі, «я вже нічому не дивуюся». До речі, сага з обміном Артура на П'яніча була затіяна ще при колишньому тренерові каталонців Сетьєні. А от нинішній наставник команди Куман своєю увагою поки що не надто шанує боснійця. Може, далі буде краще?

8. Віктор ОСІМХЕН

Звідки:
«Лілль»
Куди: «Наполі»
Сума: 70 млн євро

Історія з переходом одного з кращих на даний момент африканських футболістів в «Наполі» каламутна, але цікава. Довгий час атакуючий півзахисник/форвард «Лілля», на рахунку якого в минулому сезоні 13 забитих м'ячів, начебто як відмовлявся переходити на Апенніни. З чуток, Осімхен дуже хотів продовжити свою кар'єру або в АПЛ, або в чемпіонаті Іспанії. Однак конкретних пропозицій «звідти» нігерієць так і не отримав. А ось «Наполі» був напрочуд наполегливим. Навіть дуже. «Партенопеї» не збентежила навіть захмарна на даний момент сума - 70 мільйонів євро (це рекорд для клубу). У підсумку клуб з Неаполя отримав те, що хотів. Але ось чи отримав те, що хотів, сам футболіст, велике питання.

7. АРТУР

Звідки:
«Барселона»
Куди: «Ювентус»
Сума: 72 млн євро

Продовжуючи тему «Барселони». Бразильський універсал виявився чомусь не потрібен каталонському клубу, хоча в майбутньому міг би скласти відмінний дует в центрі поля з де Йонгом. Тепер буде цементувати опорну зону в «Ювентусі». Такий гравець, як Артур, був дуже потрібен Туріну, тому що в середині поля «стара синьйора» дійсно дуже стара. Артур напевно прийдеться в Турині до двору. У всякому разі, він більш різноплановий, ніж П'яніч. Та й набагато молодше Миралема.

6. Кай ХАВЕРТЦ

Звідки:
«Байєр»
Куди: «Челсі»
Сума: 80 млн євро

Ще одна трансферна сага, що завершилася на користь «Челсі». Куди тільки не сватали провідного півзахисника «Байєра»: і в «Баварію», і в ПСЖ, і в італійські клуби, і в іспанські. Але в підсумку Кай опинився в «Челсі». Як і у випадку з переходом до «пенсіонерів» Вернера, істотну, якщо не вирішальну роль в цьому трансфері зіграв наставник «синіх» Лемпард. Френк особисто зустрічався з Хавертцом, щоб переконати футболіста перебратися в Лондон. І таки переконав. Для «Челсі» перехід цього німецького універсала став другим за дорожнечею в клубній історії (після Аррісабалаги). Але в клубі сподіваються, що трансфер Кая буде більш успішний, ніж трансфер Кепи.

5. Тьяго АЛЬКАНТАРА

Звідки:
«Баварія»
Куди: «Ліверпуль»
Сума: 30 млн євро

Баварська історія колишнього півзахисника «Барселони» Алькантари підійшла до кінця. За час своєї кар'єри в найкращому німецькому клубі Тьяго встиг виграти абсолютно все. І Лігу чемпіонів в тому числі. Головною причиною його відходу в «Ліверпуль» називають бажання змінити обстановку, пограти «на старості» в найсильнішій лізі світу. Хоча, як на старості? Зараз півзахиснику 29 років, але контракт з командою Юргена Клоппа він підписав на цілих п'ять років. Значить, збирається залишити свій слід і в історії «Ліверпуля».

4. Лерой САНЕ

Звідки:
«Манчестер Сіті»
Куди: «Баварія»
Сума: 60 ​​млн євро

Шалено талановитий німецький вінгер так і не зміг стати по-справжньому своїм в «МанСіті», так і не зміг по-справжньому розкритися навіть у такого метра, як Хосеп Гвардіола. Правда, відносини між Лероєм і каталонцем складно назвати безхмарними: час від часу між цими двома пробігала чорна кішка. Справедливості заради потрібно відзначити, що кар'єру Сане на «Етихаді» зіпсували і травми: через них вінгер довгий час був поза грою. Сане ніколи не приховував свого бажання перейти саме в «Баварію». Такий варіант був ще тоді, коли він грав за «Шальке». Але тоді німець вибрав «МанСіті» і Гвардіолу. Зараз він з легким серцем попрощався з Англією і повернувся в клуб своєї мрії. А «Сіті» і Гвардіола, вочевидь, не довго сумували з цього приводу: на позицію Сане «городяни» купили у «Валенсії» Феррана Торреса.

3. Едінсон КАВАНІ

Звідки:
ПСЖ
Куди: «Манчестер Юнайтед»
Сума: вільний агент

Те, що найкращий в історії «Парі Сен-Жермен» нападник (на рахунку Кавані за паризький клуб - 200 м'ячів у всіх турнірах і шість чемпіонських титулів) піде після закінчення минулого сезону, знали всі. У тому числі і сам Едінсон. Контракт уругвайського форварда з паризьким клубом підійшов до кінця, і ПСЖ не став його продовжувати, про що офіційно повідомив футболіста. Однак де саме продовжить кар'єру знаменитий форвард, довгий час залишалося загадкою. Найчастіше його сватали в МЛС. Але в підсумку Кавані в останній день трансферного вікна перейшов в «Манчестер Юнайтед». Британському клубу уругваєць дістався абсолютно безкоштовно - в якості вільного агента. Контракт з нападником підписаний за схемою 1+1.

2. Луїс СУАРЕС

Звідки:
«Барселона»
Куди: «Атлетіко»
Сума: 6 млн євро (в якості бонусів)

Відхід Луїса Суареса з «Барси», багаторічного партнера по атаці Лео Мессі, майже всюди обставлявся, як вигнання. Дійсно, «Барселона» практично змусила уругвайського форварда піти, хоча його контракт з клубом був розрахований ще на один рік. Так, з боку вся ця ситуація виглядає негарно, адже Луісіто дійсно не заслуговував подібного «бана». Але будемо відверті: 33-річний Суарес для нинішньої «Барселони» вже не помічник. Безумовно, він ще може забивати голи середнякам і аутсайдерам, але проти топових суперників він вже не тягне. Рішення відмовитися від послуг Суареса в «Барселоні» було правильним по суті, але от за формою - звичайно ж, ні. На уругвайця претендував «Ювентус», і Суарес нібито навіть здав іспит з італійської мови. Але щось там у підсумку не зрослося. І один з кращих форвардів світу (у всякому разі, він недавно був таким) перейшов в «Атлетіко». Абсолютно безкоштовно, хоча в якості бонусів «матрацники» можуть виплатити каталонцям шість млн євро.

1. Гарет БЕЙЛ

Звідки:
«Реал»
Куди: «Тоттенхем»
Сума: оренда

Нарешті це сталося: Бейл і Зідан більше не будуть псувати один одному нерви. Валлійський півзахисник, який прийшов на «Сантьяго Бернабеу» з «Тоттенхема» в 2013-му, в 2020-му повернувся на круги своя. Поки що - в оренду до кінця нинішнього сезону, тобто, до літа 2021 року, але чомусь здається, що в зворотному напрямку колись провідний гравець «королівського клубу» вже не піде (термін його угоди з «вершковими» закінчується влітку 2022 року ). Все, що він міг дати «Мадриду», Бейл вже віддав. Втім, і «Реал» дав валлійцю багато: «хоча б» чотири Кубка чемпіонів. Під кінець його каденції в «Реалі» відносини з Зіданом вщент зіпсувалися, та і травми Гарета замучили. Можливо, в своїй колишній команді Бейл знайде і нову мотивацію, і другу молодість.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 31
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 72
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Hemingway
Як на мене цей рік дуже скромний на трансферні переходи. Не дивно що ШД і ДК нікого не купили.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил