Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 жовтня 2020, 18:27
10755
2

Переходом Кавані в МЮ незадоволені. Але Еді стане для них новим Златаном

Оглядач Sport.ua - про перехід до «Манчестер Юнайтед» Едінсона Кавані

| Оновлено 13 жовтня 2020, 18:27
10755
2
Переходом Кавані в МЮ незадоволені. Але Еді стане для них новим Златаном
Eurosport

Під закриття ринку «Манчестер Юнайтед» оформив відразу дві класні угоди. Банду Сульшера поповнили Алекс Теллес і Едінсон Кавані - хлопці досить відомі і цілком здатні підсилити «МЮ» прямо тут і зараз. А якщо враховувати, що на обох було витрачено менше 30 млн євро, то апгрейд для «Юнайтед» вийшов ще і бюджетним.

З екс-захисником «Порту» все зрозуміло. З приходом Теллеса «МЮ» закрив лівий фланг оборони - тепер там ще не скоро з'явиться вічно перспективний і нестабільний Люк Шоу. А ось прихід Кавані багатьом не припав до душі. Аргументи приблизно такі: мовляв, Едінсону вже 33 і в молодій та насиченій манкуніанській атаці йому явно не місце. Далі оперують тим, що уругваєць уже давно не грає і ніяк не проявляє себе навіть у сумній Франції: що вже йому ловити в «елітній», дико конкурентній і непередбачуваній АПЛ. Апогеєм невдоволення стало опитування футбольних агентів, опубліковане в «The Athletic» - перехід Кавані був визнаний найгіршим у це трансферне вікно.

Але чому досвідченого, зіркового уругвайця списують, ще не побачивши його в справі, і вважають настільки непотрібним нинішньому «Манчестер Юнайтед»? «МЮ» дійсно було життєво необхідне посилення в лінію оборони, особливо в її центральну вісь. Однак прихід Кавані - теж досить непогано і ось чому.

Екс-форварду «ПСЖ» зараз 33 роки, а за плечима значиться ціла низка всіляких титулів, причому як командних, так і суто індивідуальних. До купі французьких медалей Кавані додав кубок Італії часів «Наполі» і став володарем кубка Америки (2011). До речі, в завоюванні свого єдиного трофею в Неаполі, молодий уругваєць прийняв безпосередню участь, ставши кращим бомбардиром того турніру (5 голів). Двічі Едінсон забивав більше за всіх у чемпіонаті Франції, а ще раз круто відбомбив у Серії А 2012/13 - 29 голів і жирний статус футболіста року в Уругваї. Кавані дико пре з титулами, і він вміє тягнути у важливих матчах в той час, як у «Юнайтед» із трофеями останнім часом не ладиться.

В Англії манкуніанці вже давно забули про великі перемоги, вони залишилися ще в епосі САФа, а якби в клубі не опинився Жозе Моурінью, то трофеї й надалі обходили б «Юнайтед» стороною. Останній більш-менш елітний статус чекав на МЮ саме з «Особливим» - Жозе забрав Лігу Європи в сезоні 16/17, але навіть це не йде ні в яке порівняння з уже «бородатими» досягненнями Фергюсона. Прихід Кавані точно додасть «МЮ» шансів на перемогу в важливих івентах: іграх з грандами Прем'єр-ліги і матчах ЛЧ. Зайва опція в атаці в таких поєдинках точно не завадить, і розгром від «шпор» - тому ще одне підтвердження. Так, головний провал МЮ в тій грі стався в обороні, але й реактивна трійка нападників була досить сумною і бідною на створення гольових шансів.

В особі 33-річного уругвайця «червоні» урвали собі приголомшливого бомбардира. З тих пір, як Кавані дебютував за «Палермо» в березні 2007 року, тільки Ліонель Мессі (432) і Кріштіану Роналду (416) забили більше голів у топ-5 лігах Європи. На рахунку уругвайця 250 відправлених банок - абсолютно позамежна цифра, до якої молодим напам «Юнайтед» поки далеко.

Кавані додасть колективу досвіду і загартування, а ще й здорово піднапружить Антоні Марсьяля, який останнім часом злегка збавив оберти. В останніх 14 поєдинках кількість червоних і голів у француза однаково мала - всього один гол скромному ЛАСКу і вилучення в грі з грізною бандою Особливого. Та й, в принципі, тому ж Марсьялю буде корисно іноді побути за спиною більш досвідченого і іменитого конкурента, який може і підказати, і вказати на певні промахи. А крім 24-річного француза, в команді ще є зовсім юний Грінвуд і дико талановитий Маркус Решфорд - досвідчений уругваєць у такій компанії точно не загубиться, так ще і класною порадою обдарує.

Дієго Форлан відмінно відзначив головну рису Едінсона, саме вона дозволить Кавані запалити на англійських полях: «Думаю, що він досягне успіху завдяки своєму професіоналізму. Інші гравці на «Олд Траффорд» можуть дивитися і вчитися».

 

 

У Лізі чемпіонів «Юнайтед» також доведеться несолодко. Група у «червоних» по-справжньому бойова, а в суперниках значаться діючий фіналіст турніру «ПСЖ» і розривний «Лейпциг», який дико біжить - абсолютно шалені опоненти, із кожним з яких буде дуже нелегко брати очки. І тут без Еді точно не обійтися. У складі парижан Кавані відзначився 30 голами в рамках ЛЧ, єдиний манкуніанець, який забив більше - легендарний Руд ван Ністелрой, у якого на рахунку 35 забитих м'ячів.

Ще недавно Кавані мріяв усе забути і кинути головне ремесло свого життя: «Я думав про відхід з футболу. Міг присвятити себе життю в селі». Останній вояж Еді на футбольне поле трапився аж у березні, в грі проти міцного «Дортмунду», але подальша відмова від футболу точно не могла забрати в уругвайця головного - інстинкту вбивці, що раз по раз відправляє голи в рамку кращих воротарів світу.

При всій суперечливості цього переходу, в ньому все-таки більше хорошого, ніж може здатися на перший погляд. Чому б Кавані справді не запалити, як зробив це свого часу Златан - місце і вік (шведу було 34) приблизно збігаються, та й валили вони обидва з безтурботного, «золотого» Парижа, заробивши кеш і купку простеньких титулів.

Ілля ПАНАЄВ     

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Яценко
У МЮ склад бомбезний. Погба Ван де Бек Фернандеш. Величезна кількість атакуючих гравців. Каванні - прекрасний форвард. І в центрі оборони у МЮ все нормас. А от якісного опорника немає. Потрібна людина, яка буде вигризати центр поля. І це глобальна проблема. Матіч вже не тягне.
Diego Armando
Я теж незадоволений переходом Кавані в МЮ.