Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 21 жовтня 2020, 16:15
2566
0

Аякс – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Перший тур може зумовити весь подальший характер боротьби

| Оновлено 21 жовтня 2020, 16:15
2566
0
Аякс – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Уже незабаром черга увійти до розіграшу групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА настане і для колективів з груп, що належать до першої половини глобальної сітки цього раунду. До їхнього числа належать учасники квартету під латинською літерою D, серед яких уже в першому турі календарем була складена вкрай цікава пара для протистояння на полі «Йохан Кройфф Арени». Амстердамський «Аякс» виконає свою мрію зразка весни минулого року, зігравши з «Ліверпулем», однак зробить це не в рамках фіналу головного клубного змагання Європи, а лише в рамках групи.

«Божі сини» були позбавлені можливості стати чемпіонами в минулому сезоні через суворе рішення місцевої федерації футболу про дострокове завершення сезону через коронавірус COVID-19. Однак місця в єврокубках усе одно були розподілені між командами, тому «Аякс» відправився безпосередньо на груповий етап Ліги чемпіонів, хоча і мав лише статистичну перевагу над «АЗ Алкмаар», який також набрав 56 очок. У новому розіграші Ередивізі амстердамський колектив за п'ять зіграних турів уже поступається один бал «ПСВ», але підходить до гри в рамках єврокубків на тлі розгромної перемоги на вихідних над «Херенвеном» (5:1).

«Ліверпуль» таким похвалитися, на превеликий жаль фанатів колективу Юргена Клоппа, не може. Власне, а коли «червоні» взагалі останній раз перемагали? І тут саме час би поглянути на останні результати команди з міста на березі річки Мерсі, ось тільки за жовтень 2020-го року у неї там тільки один набраний бал за підсумком нічиї в дербі з «Евертоном» (2:2) майже що чотириденної давності. І це на тлі болючого розгрому від бірмінгемської «Астон Вілли» (2:7). Не найкраще психологічне тло для чинного володаря трофея перед стартом у новому розіграші.

Окрім усього іншого, лазарет команди Юргена Клоппа перед відповідальним матчем переповнений. Найбільші втрати торкнулися центру оборони «червоних», де на невизначений термін вилетіли Вірджіл ван Дейк і Жоель Матіп. До того ж, до цих пір відновлюються основний голкіпер Аліссон Беккер і Алекс Окслейд-Чемберлен, до яких нещодавно приєднався з травмою коліна Тіаго Алькантара, а Набі Кейта продовжує набирати фізичні кондиції в тренувальному процесі. У «Аякса» втрата всього лише одна, нехай і досить серйозна: Антоні Матеус був основою атакувальної лінії команди на старті сезону, але отримав пошкодження ще до паузи на матчі національних збірних.

Рефері з Мюнхена – Фелікс Брих – стане головним арбітром майбутньої зустрічі. Для нього це буде вже 24-й матч у рамках головного турніру Старого Світу. З «Ліверпулем» його доля перетиналася вже чотири рази (2 перемоги, 1 нічия, 1 поразка для «червоних»), а з «Аяксом» – тричі (2 перемоги і поразка лондонському «Тоттенхему» навесні минулого року (2:3), яка увійшла до історії). Єврокубкова манера суддівства Бриха досить стримана (4,96 попереджень), проте червоні картки дістаються з його кишені, згідно статистики, у кожному другому поєдинку. Імовірність отримати пенальті у чиїсь ворота за ходом поєдинку від цього рефері дорівнює 26%.

Орієнтовні склади:

«Аякс»: Онана – Тальяфіко, Блінд, Альварес, Мазрауі – Классен, Промес, Клайбер – Нерес, Лабьяд, Тадич.

«Ліверпуль»: Адріан – Робертсон, Мілнер, Гомес, Александер-Арнольд – Хендерсон, Фабіньо, Вейналдум – Мане, Фірміно, Салах.

 
  • 4.84
  • 4.18
  • 1.76
Сделать ставку
 
  • 4.45
  • 4.20
  • 1.76
Сделать ставку
 
  • 4.70
  • 4.20
  • 1.71
Сделать ставку

21 жовтня, середа

«Аякс» — «Ліверпуль»
Амстердам. «Йохан Кройфф Арена». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
 Арбитр: Фелікс Брих (Мюнхен, Німеччина)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.