Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2020, 01:27
7851
4

Вилучення та пенальті, за крок від камбеку. Олександрія втримала перемогу

«Інгулець» програвав з рахунком 0:4, але ледь не вирвав нічию

| Оновлено 19 жовтня 2020, 01:27
7851
4
Вилучення та пенальті, за крок від камбеку. Олександрія втримала перемогу
twitter.com/fco1948

У дуже непростій кадровій ситуації опинилися олександрійці перед черговим туром національного чемпіонату. Коронавірусна інфекція не обійшла стороною команду з Кіровоградської області, і хоч частина футболістів напередодні протистояння з «Інгульцем» здала негативний тест на Сovid-19, склад «містян» був далекий від оптимального. Додалася до всього дискваліфікація Євгена Банади. У підсумку, в стартовому складі господарів поля вийшли відразу чотири дебютанти - Борисенко (за статусом - четвертий воротар «Олександрії»!), Бондаренко, Мельник і Дудка. Петрівці також зіткнулися зі складнощами вибору футболістів на матч, хоч і не в такому масштабі. Встиг назбирати чотири жовті картки, які потягли за собою дискваліфікацію, Владислав Лупашко. Був відсутній на тренерській лаві через нездужання і наставник «Інгульця» Сергій Лавриненко.

Але незважаючи на всі проблеми, зустріч почалася ідеально для господарів поля. А петрівці на старті гостьового протистояння провально діяли в обороні, чим «містяни» скористалися. Спочатку розіграш ауту завершився майстерним ударом Грицука в дальній кут, а незабаром Устименко невдало прийняв м'яч у штрафному, але це не завадило форварду завдати точного удару, випередивши захисника.

Гості спробували перевести гру до штрафного «Олександрії», але зуміли потурбувати захисні побудови господарів поля тільки стандартними положеннями у виконанні Бартуловича. Олександрійці, в свою чергу, продовжували проводити гострі атаки, маючи намір вже до перерви зняти питання про переможця протистояння. І гості допомогли суперникам домогтися бажаного. Після навісу зі штрафного захисники «Інгульця» залишили без нагляду Бабогла, який зробив скидку на свого партнера по обороні Бондаренка. Так рахунок став розгромним. А кульмінацією катастрофічної гри оборони петрівців стала помилка Кринського, який вибив м'яч прямо на Дудку. 20-річний дебютант «Олександрії» своїм шансом скористався сповна, збільшивши перевагу команди Шарана.

4:0 - справу зроблено? Так, напевно, подумали і футболісти олександрійського колективу. Але проблеми у господарів поля почалися ще до перерви. Спочатку Коваленко точним ударом з центру штрафного розмочив рахунок, а потім Лучкевич вирішив з'ясувати стосунки з суперником, після чого побачив перед собою «гірчичник», який став для нього другим в матчі.

Залишившись на другий тайм в більшості, петрівці отримали шанс виправити ситуацію. Але гості не поспішали великими силами йти в атаку, та й «жовто-чорні» тримали в напрузі гостей досить гострими контрвипадами. Тільки в середині другої половини зустрічі футболісти «Інгульця» почали чинити серйозний тиск на оборону суперників. Був близький до успіху Ковальов, який після сейву голкіпера з гострого кута пробив повз ціль. Незабаром антигероєм епізоду став Грицук, який збив Бартуловича, котрий увірвався в штрафний. Арбітр вказав на 11-тиметрову позначку, і сам Бартулович реалізував пенальті.

Радість петрівців від локального успіху затьмарила необгрунтована витівка Павлова, який двома ногами в'їхав в Устименка. Гравець «Інгульця» побачив перед собою пряму червону картку, а форвард «Олександрії» отримав пошкодження і був змушений покинути поле. Невдало зіграв і Мельник, який збив у своєму штрафному Фатєєва. Другий в матчі пенальті реалізував Янаков.

Петрівці опинилися за крок від феєричного камбеку, але не змогли створити подібне футбольне диво. Гості активно атакували, але до кінця поєдинку зуміли створити лише одну по-справжньому гольову можливість. Запорожець з меж штрафного бив головою, і Борисенко виручив свою команду. Олександрійці втримали переможний результат, а матч запам'ятається уболівальникам безкомпромісною боротьбою і непередбачуваним розвитком подій.

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Олександрія» - «Інгулець» - 4:3

Василь Грицук (7), Денис Устименко (10), Валерій Бондаренко (35), Микита Дудка (41) - Ілля Коваленко (43), Младен Бартулович (67, пенальті), Денис Янаков (74, пенальті)

Валерій Лучкевич (28), Павло Пашаєв (33), Богдан Мишенко (58), Олександр Мельник (73) - Денис Янаков (24), Ілля Коваленко (45), Олександр Кучеренко (48), Денис Балан (52)

Валерій Лучкевич (45, дві жовті картки) - Віталій Павлов (70)

«Олександрія»: В'ячеслав Борисенко, Валерій Лучкевич, Владислав Бабогло, Валерій Бондаренко, Павло Пашаєв, Василь Грицук, Олександр Мельник, Микита Дудка (Каспарс Дубра, 80), Максим Третьяков (Максим Задерака, 89), Денис Устименко (Артем Сітало, 72), Богдан Мишенко

«Інгулець»: Володимир Кринський, Євген Запорожець, Младен Бартулович, Ілля Коваленко, Денис Янаков, Дмитро Фатєєв (Микола Квасний, 76), Олександр Кучеренко, Віталій Павлов, Денис Балан, Максим Ковальов, Андрій Семенко (Ніка Сітчінава, 46)

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
umnuy2
Позорище областному центу который без профессионального футбола.
Олекандрия и Петрово молодцы
fifadinamo
10 команд в чемпионате самое то, вместо львовских и миная забрать черноморец, металист и верес (заслужил по честному и на даный момент в фаворитах). Днепр жалко, но после ухода Михайленко команда никакая
Pavel Gabor
Супер матч!
Футбол в квадрате
Вот это дерби получилось!