Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 жовтня 2020, 19:58
11077
14

Луїш КАШТРУ: «Шахтар зараз живе в атмосфері страху»

Наставник «Шахтаря» прокоментував перемогу в матчі УПЛ

| Оновлено 22 жовтня 2020, 19:58
11077
14
Луїш КАШТРУ: «Шахтар зараз живе в атмосфері страху»
shakhtar.com

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував перемогу 5:1 над «Львовом» в матчі УПЛ і майбутній поєдинок Ліги чемпіонів проти «Реала».

- «Шахтар» вперше настільки серйозно зіткнувся з коронавірусом і йшов на самоізоляцію. Наскільки ця ситуація психологічно вдарила по команді?
- Дуже. Зараз ми живемо в атмосфері страху. Незважаючи на те що вживаються всі заходи обережності, це є і у нас, і в усьому світі. Вчора близько півмільйона людей інфікувалися. І ми також, на жаль, постраждали, нехай не в таких пропорціях. Але для футбольної команди раптово залишитися без десятка гравців - нічний кошмар. У той же час нам потрібно було швидко адаптуватися. Спочатку тренувалися з 6 футболістами, потім взяли деяких хлопців з дубля... Здавалося, намагалися побудувати команду, щоб грати проти «Львова». Слава Богу, у нас досить великих професіоналів, які повністю віддаються щоденній роботі. Це дозволило нам грати, - не скажу, що повністю спокійно, але з упевненістю. Ми правильно підійшли до матчу і змогли показати гідну гру. Але через відсутність багатьох футболістів зараз переживаємо не хороший момент, а нічний кошмар.
 
- Чи можна розглядати цей матч як репетицію перед зустріччю з «Реалом»?
- Репетиція? Коли у тебе є 13 гравців, ти далеко не втечеш від стартового складу і на наступний поєдинок. На щастя, я дуже довіряю своїм футболістам, дуже ціную їх за те, як вони працюють, як віддаються тренувань. Це дозволяє мені спати спокійно. Я в них вірю, хоч їх і не так багато. Ми поїдемо в Мадрид з упевненістю в тому, що постараємося віддати все найкраще. Постараємося добитися хорошого результату в старті Ліги чемпіонів.
 
- Степаненко і Пятов зможуть зіграти з «Реалом»?

- Ми говоримо про хлопців, які нічого не робили 12 днів. Сьогодні немає ніякого сенсу обговорювати футболістів, які з нами не були і не тренувалися, зможуть вони зіграти з «Реалом» чи ні. Моя увага направлена на тих, хто знаходиться з нами. Є надія, що деякі знову зможуть реінтегруватися в команду і провести хоча б кілька хвилин ігрового часу. Зараз дуже важливо відновити ось цих хлопців якомога швидше, щоб зрозуміти, що ми можемо зробити в Мадриді.
 
- Що ви скажете про Коваленка? Чи є якась інформація по ньому?
- Коваленко поки вилетів з моєї голови на гру в Мадриді. Якщо він буде готовий, це стане сюрпризом.
 
- Прокоментуйте гол «Львова». Чи не здається вам, що «Шахтар» дуже часто пропускає після подач з кутових?

- У нас завжди є проблеми, коли ми пропускаємо голи, - не тільки після подач. Футболісти знають, що для мене пропущені м'ячі - найгірше, що може статися. Навіть незважаючи на те, що ми тоді вигравали з рахунком 4:0. Ми пропускали досить багато різних голів: і звичайні атаки, і стандартні положення. Ніде правди діти, в захисті є деякі проблеми. На щастя, сьогодні наша атака була набагато-набагато краща, ніж оборона. Але коментувати зараз гол - це говорити те, що бачили все. Наш воротар перехопив м'яч, футболіст суперника пробив без опору і забив. Ми знаємо, що, коли це відбувається, є гравці, які були недостатньо ефективні при виконанні своїх завдань. Але футбол будується з цього - з помилок і їх використання противником.

Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Hemingway
В атмосфері страху живуть пенсіонери, а вам боятись немає чого, вас лікувати будуть в елітних клініках.
Vlad Boych
Беднячшки
pont0017
Вначале тренировались с 6 футболистами, затем взяли некоторых ребят из дубля…
------------------------------------------
То есть, 7 человек в составе из дубля? Да ладно, хорош гиздеть. Кто они?
Alex323
Як людина і тренер Луїш Каштру мені подобається.
Alex323
Живуть в атмосфері страху, бо 20 число близько.
zzg77
КАШТРУ: «Шахтер сейчас живет в атмосфере страха. Уровень игры Динамо нас пугает. А тут ещё все команды перестали нас боятся!!"
Alex323
21 число лякає їх.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил