Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 жовтня 2020, 08:29
8323
36

Розминка перед Реалом. Шахтар без зусиль розібрався зі Львовом

Ще в першому таймі «гірники» чотири рази вразили ворота суперників

| Оновлено 18 жовтня 2020, 08:29
8323
36
Розминка перед Реалом. Шахтар без зусиль розібрався зі Львовом
ФК Шахтар Донецьк

Коронавірус COVID-19, майже двотижнева пауза на матчі збірних, пошкодження у важливих футболістів і невдала серія виступів – у Луїша Каштру та його донецького «Шахтаря» перед стартом на груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА гостьовим матчем проти мадридського «Реала» зібралося досить багато питань. На щастя для «гірників», проведення гри проти ПФК «Львів» на НСК «Олімпійський» нічого не могло перешкодити, на відміну від вересневої зустрічі з львівським «Рухом», тому чинний чемпіон розраховував набрати форму саме в звітній зустрічі.

Тренерському штабу донеччан довелося вдатися до незначної ротації в рядах своїх підопічних. Місце в стартовому складі отримали Віктор Коваленко і Валерій Бондар, а відсутніх Тайсона і Мораеса замінювали Тете і Дентіньо відповідно. Для того, щоб зігратися, такій комбінації гравців «гірників» не знадобилося багато часу. Уже на четвертій хвилині «Шахтар» вийшов вперед після точного удару Коваленко по порожніх воротах, які для нього в такому стані залишив голкіпер Костик своєю невдалою спробою перевести вбік простріл від Тете з лівого флангу.

Минуло всього п'ять хвилин, а перевага господарів у контролі почала виглядати дуже лячно. Колектив Каштру легко скористався високою лінією оборони суперників і позиційними помилками окремих гравців у її складі, та зумів піймати львів'ян на трьох контратаках. Низькорослий Маркос Антоніо зумів забити головою після навісу Додо з правого флангу в контратаці, після чого для Дентіньо був створений момент під час швидкої комбінації в лівому фланзі штрафного між Коваленко, Антоніо і Тете, і вже після цього Коваленко втік під довге переведення від Хочолави зі своєї половини з завершальним перебросом над голкіпером. Вклалися в 18 хвилин «гірники» – гру можна було завершувати достроково.

Єдиним, що могло засмутити Каштру в такій ситуації було м'язове ушкодження у Віктора Коваленко, яке було отримано під час другого голу. Втратити футболіста, який набрав форму, перед відповідальною грою було занадто дорогою ціною за ситуативний успіх на внутрішній арені. Тим паче, що гра у суперників так і не налагодилася. ПФК «Львів» зумів створити тільки одну серйозну можливість для забитого м'яча, а Трубін допоміг їм її реалізувати невдалою спробою перехоплення подачі кутового з правого флангу. М'яч дістався Шині на підступах до штрафного, а голкіпер «Шахтаря» після цього отримав ефектне перекидання собі за комір.

Час поєдинку спливав у в'язкому контролі м'яча від господарів поля, яким не особливо заважали суперники. «Львів» пропустив і п'ятий м'яч, але вже після перерви, коли в контратаку втік Маркос Антоніо, після чого віддав пас під підкручений удар з лівого флангу штрафний для Манора Соломона, який змінив травмованого Коваленко. Після цього Каштру займався виключно тим, що намагався вберегти основних своїх виконавців від непотрібних травм. У такій ситуації ініціативи в атаці від «Шахтаря» практично не надходило, а суперники виявилися здатні завдати лише кілька дальніх ударів, з якими Трубін впорався без особливих проблем.

Після матчу в рамках Ліги чемпіонів УЄФА, донецький «Шахтар» відправиться на виїзну гру з полтавською «Ворсклою». ПФК «Львів» буде очікувати домашня гра з дніпровським «Дніпро-1».

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Шахтар» – ПФК «Львів» - 5:1

 Коваленко, 4, 18, Маркос Антоніо, 9, Дентіньо, 16, Соломон, 50  – Шина, 25

 Вакула, 80 – Шина, 17, Кошман, 47, Казлаускас, 57, Богунов, 62, Борзенко, 89, Сабіно, 90

«Шахтар»: Трубін – Корнієнко (Сіпріано, 58), Хочолава, Бондарь, Додо – Маркос Антоніо (Болбат, 58), Майкон – Тете, Коваленко (Соломон, 25), Марлос – Дентіньо (Вакула, 75).

ПФК «Львів»: Костик – Міхоубі, Кравчук, Борзенко – Клименчук, Шина (Сабіно, 63), Айнсалу, Богунов – Кошман – Філіпе (Нич, 54), Казлаускас (Чир’як, 74).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «НСК  Олімпійський» (Київ).

Удари (у площину): 12 (7) – 12 (5)
Кутові: 3 – 5
Оффсайди: 6 – 3.

ШАХТАР-ПФК ЛЬВІВ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Кепа пропустив у ближній кут, але гол скасували. У Реала забив Гюлер
Футбол | 26 квітня 2024, 22:56 0
ВІДЕО. Кепа пропустив у ближній кут, але гол скасували. У Реала забив Гюлер

Після першого тайму королівський клуб обігрує «Реал Сосьєдад» 1:0 у 33-му турі

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
A.V.
Поздоровляю теж, не кращу команду, не те що східної Європи, але й не нашої країни, з прогнозованою перемогою над фармою. Сподіваюся, у середу вони разом отримуватимуть задоволення від коїтусу.
Don Sergio
А Реал разомнет Шахтеру .... Извините, не смог удержатся)) Болею за шахтер, но чувствую нашим в ЛЧ хорошо разомнут в этом году
Муґунот Уух
не ПФК Львів, а ЗФК... "З" - зґвалтований...
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
И о судействе, я после "электронного" гола Динамо в 90 - х, такого ещё не видел, защитник Руха дважды после ударов Корниенко рукой выбивает мяч с линии ворот, рефери делает вид, что ничего не произошло, это абзац. Ну и конечно лайцмены с их " вне игры " в обе стороны, тоже нечто, где их находят для обслуживания матчей.
AdvocatusDei.
Либерти, вылазы )))))
Игорь Петров
Я понял в чем проблема Каштру, он хороший тренер, но слабый мотиватор. Забили 4 мяча и остановились, стали по полю ходить пешком, но это антитфутбол, за такие вещи надо нещадно наказывать, тренер должен на лавке " рвать и метать", подстегивать игроков, гнать их в атаку, а он спокоен "как танк". Поэтому команда забив 2-3 мяча, либо пропустив такое же кол-во, просто перестаёт играть, отсюда и 0:5 от Интера. Футболисты должны отрабатывать свои немаленькие зарплаты, а не валять дурака и заставлять их должен тренер. На память приходит сэр Фергюсон, запустивший в раздевалке бутсой в Бэкхема, вот это тренер-мотиватор.
AdvocatusDei.
вернее Реал на клоунов посмотрел))
helmsman
Очередной позорный договорняк с последней командой чемпионата, честно выиграть не смогли.
nicksaf
Какая разминка? Львов отдал очки, он же одноклассник ШД.
romprest
Дербі для двох сонячних хлопчиків-фанатиків!
helmsman
Кроты, срочно скриньте таблицу, вы на втором место. Потому что это не на долго.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SerjMakovey
"Пабеда" штольни приурочена пагибшему ровно 25 лет назад Алику Греку, бывшему президенту...
Пачему молчат, подзабыли, чтоль...
Андрій Стадник
Найкращий клуб України визначити легко -вистачить подивитись на коментарі після матчів. Копанка в пердє.
Oleg Savchuk
Фекалиюк сегодня вечером тебя ждут 10 негритят из Шлюхтьора,они выиграли твое очко
movkli
Вот зачем я плачу 2 доллара в месяц за каналы Ф1/2/3? третий, правда, то показывает, то нет... чтобы Ф1 показывал 15 минут Беликов, которые рассказывают как надо играть против Львова, и включить Миланское дерби на 17 минуте при счете 0-2
Oleg Savchuk
Розминку очка пусть Шлюхьар делает перед реалом ахаха и ты Фекалиюк тоже готовь вазелин собака
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил