Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 жовтня 2020, 22:50
28360
21

ШЕВЧЕНКО: «Це не диво, а виконана робота! Билися за кожен шматок поля»

Коуч збірної дав прес-конференціію після сенсаційної перемоги над Іспанією

| Оновлено 14 жовтня 2020, 22:50
28360
21
ШЕВЧЕНКО: «Це не диво, а виконана робота! Билися за кожен шматок поля»
УАФ. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко дав прес-конференціію після сенсаційного матчу 4-го туру Ліги націй проти збірної Іспанії (1:0):

– Хотів би подякувати всім за підтримку, а особливо тим уболівальникам, які підтримували нас сьогодні на стадіоні. Також хотів би подякувати команді за самовіддачу і повне виконання установки на гру. А її, повірте, виконати було дуже непросто – для цього необхідно було виконати просто катастрофічний обсяг роботи.

Без перебільшень дуже радий за ставлення хлопців. Грати з такою командою, як збірна Іспанії, та ще в цих умовах, в які ми були поставлені, і досягти результату, – це дуже багато для нас означає.

– Коли ви вирішили міняти Зубкова на Циганкова?

– У нас були заплановані заміни. Але при цьому я дивився за грою і міняв тих футболістів, яким вже не вистачало енергії. Ми просили хлопців в середині поля грати один в один, створювати пресинг. Якби ми цього не робили, то нам було б дуже важко.

– Чи можна цю перемогу назвати найважливішою у вашій тренерській кар'єрі станом на поточний момент?

– Сподіваюся, мої найважливіші перемоги попереду. Я дивлюся вперед.

– Оцініть поточну турнірну ситуацію в групі. У Іспанії – 7 очок, у Німеччини та України – по 6.

– У нас із цими командами різні завдання. Іспанія і Німеччина боротимуться за вихід з цієї групи, а у нас завдання – залишитися в цій групі.

– Якщо не диво сьогодні відбулося, то що тоді?

– Ось ви і скажіть... Я вважаю, що це не диво. А робота, яка була виконана. Відмінна реалізація обраного на матч плану. Для нас це заслужена перемога. Вдячний хлопцям за віддачу, за бажання боротися. Ми навіть не боролися сьогодні – ми билися! За кожен шматочок поля. Щоб досягати результату, треба з таким настроєм виходити на кожну гру. І хлопці про це знають.

– Які зміни внесли в гру вашої команди в перерві матчу?

– Майже ніяких. Нам треба було витримати перший тайм – це була частина нашого плану на гру. Ми розуміли, що якщо витримаємо перший тайм, то після перерви у суперника почне закінчуватися терпіння, і у нас з'являться шанси. Одним з таких шансів ми й скористалися.

Важливо було дотерпіти і дочекатися моменту. Ми використовували шанс. Футбол – цікава з усіх боків гра. Тут не тільки тактика, а й великі емоції. Великий емоційний підйом хлопців, їхнє бажання грати, зіграло сьогодні велику роль. Інакше вони б просто не зуміли виконати такий катастрофічно великий обсяг роботи!

ВІДЕО. Гол Віктора Циганкова, 76 хв.

– Вчора на вас чинився шалений тиск, а сьогодні готові на руках носити. Як справляєтеся з такими «гойдалками»?

– Я у футболі не перший день. Ще будучи футболістом, я завжди відчував відповідальність і справлявся з тиском. Так що з цим у мене все в порядку, все це я можу контролювати. Таке наше футбольне життя, в ньому бувають і перемоги, і поразки. Я ставлюся до всього дуже виважено. Аналізую, планую, шукаю логічне пояснення кожній поразці і кожній перемозі. Це допомагає мені тримати баланс у своєму житті.

– У Мадриді ви намагалися грати з Іспанією в «іспанський» футбол і програли. Сьогодні ви зіграли в «український» футбол і виграли. Що вас змусило змінити вибір?

– Я, як тренер, повинен виходити з будь-якої ситуації. Ситуація змусила мене змінити структуру гри. Вважаю, ми з цим впоралися добре. А ідеально – це, звичайно, робити мікст. Ми не можемо конкурувати з такими командами, як Іспанія чи Німеччина. Тому ми повинні знаходити зовсім інші дії, тактичні схеми, задумки, щоб конкурувати на цьому рівні.

Найголовніше, що у хлопців було бажання зіграти добре, довести, що ця команда заслуговує на повагу. У нас не вистачало 8 осіб з того складу, який рік тому обіграв Португалію. Але ми перемогли Іспанію. Це чудова новина для мене: у нас з'являється конкуренція, молоді футболісти, у яких є дух, є майстерність. Треба працювати і підвищувати рівень.

– Сьогодні у складі збірної України було як ніколи багато футболістів «Динамо». Вони більше підходять для обраної вами моделі гри?

– Я не ділю футболістів за клубами, у нас одна команда, одна сім'я, ми працюємо як єдине ціле.

Турнірна таблиця групи 4 Ліги націй A

– Після сьогоднішнього результату чи не думаєте ви замахнутися на більше в цій групі?

– Наші завдання мінятися не будуть: ми не готові конкурувати на цьому рівні. Поки ще не готові! Ми можемо зіграти ще 4–5 матчів з Іспанією, і нам буде дуже важко добитися ще раз такого результату. Я з повагою ставлюся до українського футболу, але я реаліст. У нас немає чемпіонату, який міг би дати цю конкуренцію. При цьому ми повинні виходити зараз з екстремальних ситуацій, які не допомагають нам. Але у кожного гравця збірної України є величезне серце і величезне бажання виступати за національну команду. Сьогодні хлопці продемонстрували це.

– Що ви сказали Бущану після матчу?

– Що він нарешті-то зіграв на нуль (сміється). А якщо серйозно, то він зіграв сьогодні чудово. У кожного футболіста бувають складні ситуації. Бущан – відмінний воротар. І на цій позиції у нас теж буде конкуренція. До речі, я в будь-якому випадку планував, що Бущан буде грати. Не три матчі поспіль, але в одному з них – точно.

– Бущан тепер зможе претендувати на те, щоб стати основним голкіпером збірної України?

– Я ж сказав, що у нас з'явилася конкуренція: хто буде краще, той і буде грати. Це закон у цій команді.

– Чи не думаєте призначити капітаном збірної України Ярмоленка?

– У нас капітан – Пятов. Поки він буде грати в збірній, він буде її капітаном. Наступний за ним – Ярмоленко.

ВІДЕО. Післяматчева прес-конференція Андрія Шевченка після гри зі збірною Іспанії

 

Події матчу

76’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Циганков (Україна).
Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Николай Власов
БРАВО МОЛОДЦЫ ПОЗДРАВЛЯЮ С ИСТОРИЧЕСКОЙ ПОБЕДОЙ УКРАИНЫ УРАААААА
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
D.Lanskoy
Из того, что я видел в последнее время, такую сборную Германии можно и нужно наказывать на поле. Немцы выглядели бледными даже с ослабленной сборной Украины, прошли за счёт ошибки Бущана, а вчера их просто возили по полю швейцарцы. После игр с Испанией сейчас вполне реально бороться за очки в 2 оставшихся матчах. Может, и не за 1 место в группе, но точно не за выживание. А так, Шева молодец, что реалист. Тем лучше будут результаты.
bolela11111
Радостные чувства настолько переполняют, что сложно что-то писать. Саму игру к сожалению не мог посмотреть, но обзоры уже раз 50. Просто фантастика. Трудолюбие, самоотдача и правильный настрой всегда бъют. Мы все знаем героев матча, это вся комманда сборной Украины. И если кто-то скажет про мастерство, то я вам имею сказать, что испанцам его не хватило, что-бы реализовать свои моменты, А нам да, и это прекрассный показатель.
З.ы. Хорошего уровня нап, реализует один момент за всю игру. Это показатель.
AleksandrF
Что значит замахнуться на большее? В оставшихся играх будут выходить и играть на победу. А там как сложится. Теоретически могут и 1-е место занять, если выиграют обе встречи (у немцев выиграть реально), а немцы обыграют Испанию (мы же смогли)
SportsMan
Аппетит приходит во время еды. Главное не брать в пример Фоменко.
Alex323
Хочеться ще сенсацій.
Alex323
Шевченко браво.
ZAKARPATFAN-у за його прогноз (2-5) велике ПФУЙ.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lenares85
Не знаю сказал следил за теми у кого нет енергии и менял, но Ярмоленко уже в первом тайме еле ноги возил резких движений нет, да пас отдать может но больше пользы нет
Pavel Yakimovich
и то, греки гордятся чемпионством на евро 2004, а не игрой....
а тут - супер тренер, супер игроки... по факту - отличие между францией и испанией - бущану поперло
Pavel Yakimovich
если взять таблицы 3х матчей и закрыть забитые голы и сейвы - врядли есть возможность отличить 3 матча сборных в октябре.
все отличи в бущане. франция - мало сейвов и 1-7. германия - много сейвов, но привоз и счет 1-2. испания - много сейвов без привоза и 1-0
то есть вся работа - это настроить вратаря?
не, молодцы, выиграли, отстояли необходимый для себя счет, впервые победили испанцев, но откровенно сделали это на фарте, потому я не понимаю всех восторгов абсолютно.
в 2013 мы гараздо увереннее обыграли дома французов, вот там была победа над топ сборной по праву. правда топ сборная тогда показала, в чем наше отличие от топ, хотя и тут если взять 2 матча - картина не в нашу пользу
Василий Орєл
Смотрел на дейсвия Рамоса,.физика ветерана вызывает уважение .Когда бил нам штрафной на 20 минуте,сравнил его дыхалку с Сидорчуком на 10 минуте...........В его то возрасте должен играть 2 тайма свободно.
Сергей Щербина
А почему бы не побороться за выход из группы? Прибить немцев и швейцарцев!
Bolshoi
Пятов ещё будет играть?
BaZia
Я не розумію, якщо вони "дивом" обіграють сб. Німеччину то вийдуть далі, але ми таке завдання не ставили тому задачі виграти на матч не буде?
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил