Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 12 жовтня 2020, 15:01
80724
6

ШОВКОВСЬКИЙ: «Майже вляпався в історію! Про таке можна тільки мріяти!»

Легендарний воротар – про включення в заявку на спаринг проти Франції

| Оновлено 12 жовтня 2020, 15:01
80724
6
ШОВКОВСЬКИЙ: «Майже вляпався в історію! Про таке можна тільки мріяти!»
УАФ. Олександр Шовковський

45-річний член тренерського штабу збірної України Олександр Шовковський розповів подробиці історії свого включення в заявку на товариський матч з Францією (1:7).

«Майже готовий сценарій до фільму. Припустити щось подібне навіть в найбільш оптимістичній фантазії було б нереально... Але життя іноді підносить нам найнесподіваніші сюрпризи! Все йшло за заздалегідь запланованим планом до того моменту, поки не прийшли перші результати тестів гравців національної збірної на коронавірус!

Тренерський штаб збірної України вже 4-го жовтня ближче до ночі знав, що точно не зможе розраховувати на двох гравців донецького Шахтаря і чекав результату рішення щодо інших гравців, які перебували в зоні ризику і, можливо, потенційно вже теж підхопили цей вірус COVID-19.

Це була перша ланка ланцюга обставин, що склалися! Друга - сталася вже в Парижі! У терміновому порядку був викликаний в збірну команду Юра Паньків. Прибувши в аеропорт в запланований для вильоту час, він разом з командою вилетів до Франції, де зустрівся з усіма іншими гравцями команди, так званими нашими легіонерами.

За планом у всіх у них відразу був зданий тест на предмет коронавірусу. І за фактом тестів, результати яких стали відомі вранці 6-го жовтня, ми зіткнулися з тим, що ще й не можемо розраховувати на Андрія Луніна і довикликаного Юрія Паньківа.

УЄФА підтвердило, що гра повинна відбутися, тому що в наявності нашої команди було більше 13 гравців, включаючи одного воротаря! У ситуації, що склалася, я просто був змушений взяти участь у передматчевому тренуванні, де була необхідною наявність двох воротарів!

Після тренування і за фактом побаченого у головного тренера Андрія Шевченка виникла думка про можливу ​​мою заявку на матч в якості резервного воротаря.

Але треба було ще зрозуміти, чи можливо це взагалі зробити з урахуванням того, що я майже чотири роки як не був чинним професійним спортсменом і не брав участі в жодних змаганнях.

Я пропущу багато моментів, але скажу, що все-таки після запитів, консультацій і багатьох інших бюрократичних моментів юридичний відділ отримав відповідь, що немає ніяких перешкод в заявці мене на матч.

Ось так я увійшов в історію. Майже вляпався. При зіткненні з такими обставинами, питання мого виходу на поле не стояло від слова взагалі по багатьох факторах. Я постараюся перерахувати їх, але не прив'язуйтеся до черговості і послідовності.

Перший - обмежена кількість замін, а саме 6. При цьому можна використовувати тільки три зупинки матчу, щоб їх зробити. З розумінням, що нам належить провести два найважливіших матчі Ліги націй, тренерський штаб хотів по максимуму використовувати заміни!

Другий - повага до гравців збірної України і Франції (тут навіть розшифровувати, думаю, не треба). Єдиний варіант, за якого був можливий мій вихід - це травма або вилучення нашого воротаря. Радий, що цього не сталося. Ось так я «вляпався» в історію.

Але, скажу чесно, я був щасливий ще раз пережити ці фантастичні передматчеві емоції від того, що ти, як гравець, у заявці на матч збірної України з діючими чемпіонами світу. Про таке можна тільки мріяти! Словами передати неможливо», - написав Шовковський.

Оцініть матеріал
(440)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
По приколу можно было и выпустить чисто на прощание как игрока, хуже уж точно не стало бы, как минимум потому что не куда
Volk
Вышел, картину точно не испортил бы
КуцТВ
На самом деле в глубине души думаю многие хотели шоу - выхода Шовковского. Но если бы Шева просто так выпустил его, то были бы вполне логичные возмущения. В таких матчах надо новых игроков наигрывать.
Ёкарный Бабай
Хорошо, что Бущан не подвел, а то не избежать походов СаШо к психологу после 7 пропущенных
Сергей Журавко
Ага,только мечтать.Бущан 7 пропустил.А Сашо вышел бы и пропустил 27.
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил