Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

11 жовтня 2020, 15:10
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Айфеля 2020. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 12 жовтня 2020, 14:34
4027
0

Хемілтон виграв Гран-прі Німеччини, Боттас зійшов, Ріккардо на подіумі

Чемпіонська інтрига померла, а Ріккардо повернувся на подіум вперше з 2018 року

| Оновлено 12 жовтня 2020, 14:34
4027
0
Хемілтон виграв Гран-прі Німеччини, Боттас зійшов, Ріккардо на подіумі
Skysports.com

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Ріккардо, Перес, Сайнс, Гаслі, Леклер, Хюлькенберг, Грожан, Джовінацці

Очко за найшвидше коло: Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Перед стартом гонки Гран-прі Німеччини у команд і пілотів було багато питань, в тому числі до погоди. Низька температура (близько +9 при рекорді проведення гонки Ф-1 при +5) впливала і на шини, які зазвичай не тестують в таких умовах, і на стратегію. У п'ятницю через дощ практик не було, тому команди не знали, як себе поведуть боліди і гума з повним паливним завантаженням.

Втім, найважливіше - це старт. І володар поула Валттері Боттас зумів зберегти лідерство. Спершу здалося, що Льюїс Хемілтон обігнав напарника, але в першому повороті Валттері не посоромився в жорсткій боротьбі посунути британця і залишитися першим. Топ-3 замикав Макс Ферстаппен, а Шарль Леклер був 4-м, відставав від лідерів і стримував ряд пілотів позаду себе. Саме битва Ріккардо, який застряг на 5-й позиції, проти Леклера була найцікавішою на старті. У підсумку Даніель все-таки красиво пройшов Леклера, але відставання від Ферстаппена вже становило 16 секунд. Занадто довго Шарль утримував суперників позаду.

Відзначимо, що Ферстаппен тримався в темпі лідерів і навіть показував найшвидше коло, не дозволяючи Хемілтону зосередитися на боротьбі з Боттасом.

Здавалося, ситуація серед лідерів стабілізувалася, проте Хемілтон несподівано обігнав Боттаса і вийшов в лідери! У всьому винен сам Боттас, який сильно перегальмував у першому повороті, зіпсував гуму і поїхав в бокси. Валттері тут сам винен. Мав усі шанси відіграти ще 7-8 очок мінімум, але допустив помилку і випустив Хемілтона до перемоги. А відразу після пита на боліді Боттаса виникли проблеми з мотором і він зійшов з гонки. Клас. З чемпіонською інтригою можна попрощатися.

Зате сход Боттаса відкрив дорогу до боротьби за подіум цілого ряду пілотів, які рідко заїжджають в топ-3 - Переса, Норріса, Сайнса, Ріккардо і інших.

На жаль, з боротьби за подіум вибув Норріс, у якого виникли проблеми з мотором. Через зупинку пілота Макларена випустили сейфіті-кар, який скоротив всі розриви до мінімуму. Більшість гонщиків встигли заїхати за новою гумою, що оновило боротьбу між Хемілтоном і Ферстаппеном, а також битву за третє місце між Ріккардо і Пересом.

На рестарт Хемілтон легко утримав лідерство і здобув перемогу. Це 91-а перемога для британця, який повторив рекорд Міхаеля Шумахера за кількістю вікторій. І заодно вбив чемпіонську інтригу.

Другим фінішував Ферстаппен, а останнє місце на подіумі дісталося Даніелю Ріккардо. Австралієць повертається на подіум вперше з 2018 року, а Рено заїхала в топ-3 вперше з 2011 року. Бос Рено Сіріль Абітбуль проспорив Ріккардо і буде робити татуювання.

Відзначимо Ніко Хюлькенберга. Пілот на заміні, який ще в суботу вранці не знав, що буде брати участь у гонці, стартував 20-м і фінішував 8-м.

Крім того, в топ-10 несподівано заїхали Грожан і Джовінацці.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 230
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 161
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 147

4. Даніель Ріккардо (Рено) - 78
5. Серхіо Перес (Рейсінг Поінт) - 68

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 6
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.