Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 11 жовтня 2020, 15:52
30819
24

ШЕВЧЕНКО: «Якщо втримаємося у Дивізіоні A – це буде чудовий результат»

Головний тренер збірної України пояснив причини поразки від Німеччини

| Оновлено 11 жовтня 2020, 15:52
30819
24
ШЕВЧЕНКО: «Якщо втримаємося у Дивізіоні A – це буде чудовий результат»
УАФ. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко дав прес-конференцію після матчу Ліги націй проти збірної Німеччини (1:2):

– Найбільш позитивний момент сьогоднішнього матчу – це те, що глядачі повернулися на трибуни. Футбол з уболівальниками і без них – це зовсім різні речі. Нам дуже приємно, що вболівальникам дали можливість повернутися на трибуни. Найголовніше, щоб все відбувалося в рамках існуючих вимог. А підтримка уболівальників для нас, повторюся, дуже важлива, ми чули, як нас підтримували.

Що стосується гри, то мені була дуже приємна реакція команди на поразку від Франції. 1:7 – це занадто, і ми багато говорили з хлопцями про це. І я задоволений правильною їхньою реакцією. Сьогодні вони повністю виконали установку на матч. Ми трохи змінили модель нашої гри, у нас просто немає іншого вибору, зважаючи на те, з якими командами ми зараз граємо. Тим більше, ми зараз позбавлені нашого повного складу. Сьогодні на поле вийшли фактично дебютанти: на такому рівні в офіційних матчах багато хто грав перший раз. І ці хлопці себе проявили дуже добре.

– Чого ви чекаєте від збірної України в цій Лізі націй?

– Я ще перед початком сезону озвучив наші цілі. Ця Ліга націй для мене – підготовка команди на наступний рік, на відбірковий цикл ЧС-2022 і фінальну частину Євро-2020. Якщо ми зможемо затриматися в дивізіоні А, виступаючи в такій групі, то це стане чудовим результатом.

Треба враховувати рівень наших суперників, наші травми і COVID, який пройшовся по українських командах. Все це дуже сильно впливає на якість нашої гри. У нас немає такої обойми виконавців, як у Німеччини та Іспанії. Якщо у нас випадає 1–2 людини, то нам вже складно щось змінити. А про що говорити, якщо випадає відразу 10 гравців? Повторюся: я свідомо залучив молодих хлопців. Ми створюємо конкуренцію. Може, в найближчому майбутньому хтось із цих хлопців займе місце в основному складі збірної України.

– Могли б ви ділитися з нами даними, які ви отримуєте за підсумками матчів збірної України?

– Такі дані – не секрет. Статистика за підсумками матчів є у відкритих джерелах. У нас, звичайно, є своя специфіка, але я не можу на прес-конференціях затримуватися годинами (сміється).

Можу сказати одне. Якщо взяти статистику за інтенсивністю і швидкісною роботою, то наші найкращі клуби, «Динамо» і «Шахтар», абсолютно не можуть зрівнятися з топ-чемпіонатами Європи. А це важливий критерій. Нам потрібен сильний чемпіонат, щоб футболісти грали на зовсім іншому рівні, на зовсім інших швидкостях. Це відіграє велике значення в сучасному футболі.

– Чи згодні ви з тим, що Бущан сьогодні був одним з кращих в складі збірної України, незважаючи на прикру помилку, яка призвела до другого голу в наші ворота?

– Ми завжди підтримуємо тих футболістів, які помиляються. Від помилок ніхто не застрахований. Бущана ми підтримали, він дуже добре впорався, а після помилки навіть додав. Всі помиляються. Я задоволений тим, що хлопці прислухалися до тієї тактики, яку ми вибрали на цей матч.

Збірна Німеччини – така команда, яка на полі може робити все. Якщо вона хоче прискоритися, то у неї для цього є швидкі футболісти попереду. А ще в її складі є Тоні Кроос – футболіст просто феноменальний, він грає майже без втрат. Сьогодні нам потрібно було балансувати, діяти з великою кількістю переміщень і пресингу. Все це хлопцями виконувалися. А пояснити таке за один день непросто. Хлопці проявили в цьому плані себе молодцем.

– Чи є у вас варіанти інших побудов ліній оборони і півзахисту на матч з Іспанією, з огляду на те, яка обойма футболістів є зараз у вашому розпорядженні?

– Подивимося, як відновляться хлопці. У Коваленко судома – є питання щодо його стану. Подивимося, як Сидорчук буде себе почувати.

– Чи буде команда проходити тест на коронавірус до матчу з Іспанією? Якщо так, то в разі виявлення заражених футболістів, чи будете ви кого-то довикликати в збірну?

– Тест ми будемо проходити однозначно. Такий зараз регламент. Але довикликати ми нікого не плануємо. Найголовніше зараз – відновити хлопців. Сьогодні ми витратили дуже багато сил, а лава у нас коротка. Викликати ж футболістів просто для кількості я не бачу сенсу. Ми викликаємо тільки тих хлопців, в яких бачимо шанс, у яких є необхідні характеристики. Так що будемо працювати з тими, хто є.

 

Події матчу

77’
ГОЛ ! З пенальті забив Руслан Малиновський (Україна).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Леон Горетцка (Німеччина).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Маттіас Ґінтер (Німеччина).
Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa2019
Згоден, головне - Швейцарії не програти.
Орест Орищишин
Ми побачили хороший футбол, бажання і самовіддачу і це радую . Все вирішиться у Швейцарії чи бути нам у групі А. Бажаю успіхів збірній України
Alex323
Залишилося небагато.
Не програти Швейцарії в матчі-відповіді
Nikas
Если мы дома не прессенгуем, то что мы будем делать на выезде? Зачем такие игры вобще нужны под 20% владения, чтоб проиграть 1-2 и гордиться этим? Такая тактика ни к чему хорошему не приведет, с этой Германией можно было спокойно играть пример дала Швейцария сыгравшая 1-1 и весь второй тайм атаковала немцев. Где тактика на чужой половине поля, отбиватся весь мачт теперь будем?
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Артур Смайл
Если Швейцария с дуру вдруг не выиграет у кого-то из пары Германия/Испания, то нам достаточно будет не проиграть им. Именно к этому матчу сборная должна подойти во всеоружии, поэтому может даже лучше, что такой форс мажор случился на игры с немцами и испанцами, а не перед Швейцарией.
Назар Пундяк
Щоб не програвати вдома, треба просто грати у Львові!! Ось і весь секрет
Alex323
REALIST не спіши робити висновки.
Ти лиш назвав себе реалістом, насправді ти песиміст.
У тебе стакан наполовину порожній.
Sunrise
"Если взять статистику по интенсивности и скоростной работе, то наши лучшие клубы, «Динамо» и «Шахтер», совершенно не могут сравниться с топ-чемпионатами Европы." - это очень любопытно.
Но смею предположить что именно по интенсивности Динамо и Шахтёр не лучшие наши клубы. Заря точно лучше в этом компоненте. А вот на статистику скоростной работы интересно было бы глянуть.
миша врубель
НУЖНО НЕ ИМЯ УЗБОРНУ ВИЗИВАТЬ А НОРМАЛЬНИХ И ФИЗИЧЕСЬКИХ ИГРАКОВ
миша врубель
ЕСЛИ ЛИГШООНЕРИ У НИХ НЕТ ФИЗИЧЕСЬКОЙ ИГРИ ТО НЕСТОИТ ВЫЗИВАТЬ У ЗБОРНУ
миша врубель
НУЖНО В ПЕРВОМ ТАЙМЕ НЕ РВАТЬ ПОПРОБЫВАТЬ СИГРАТЬ ВОВТОРОМ ТАЙМЕ ПО СИЛЬНЕЙ ЗДЕЛАТЬ СЮРПРИЗ ИСПАНЦАМ ОНИ ЗНАЮ ШТО НАША КОМАНДА КАЖДИЙ ВТОРИЙ МАТЧЬ УМИРАЕТ НАПОЛЕ
миша врубель
ШТОБИ НЕ ПРОИГРАТЬ ИСПАНЦАМ ЗАВТРА ПОТГОТОВИТЬ ПОБОЛШЕ КИЕВЛЯН И ВИПУСТИТЬ НАПОЛЕ И БУДЕТЬ РЕЗУЛЬТАТНО НУЖНО ШТОБ ЛУЧЕСКО БИЛ РЯДОМ И ЗШЕВОЙ
Юрий Тютюшев
А мы на большее и не рассчитываем))) главное проигрывать достойно лидерам( и брать очки там где должны)
Олександр Фурманов
И опять о главном никто не говорит. В сборной нет ни одного защитника и слабые вратари,включая больных и здоровых. Оставим в покое французов,там 1:7 и комментировать нечего. Но счёт 1:2 как бы подразумевает равную игру с разницей в один мяч.А на самом деле? Все беззубые атаки нашей сборной плоды несвойственных немцам ошибок. Завершения никакого. А у нашей штрафной и даже вратарской полное раздолье для немцев,которые могли налупить не меньше французов,но несколько раз спасал Бущан, а в основном били в него или над ним и мимо ворот.Ну и чтобы не забывали об уровне вратаря - второй гол в наши ворота. Об игре Ярмоленко говорить вообще нечего. Ему даже в родном Чернигове делать нечего и уже давно "Все ребята очень старались..." А вот немцы не очень старались и часто ошибались,но они умеют играть в футбол, а наши не умеют и старание ничего поправить нельзя. Когда будет разбор статистики станет очевидным разница в классе. Что нашей сборной делать в этой группе? Это называется лезть со свинным рыло в калашный ряд, но у нас и свинного рыла даже нет.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Леня Кукуев
А Ракицкого вызвать не судьба?! шо гиднисть не позволяет?
a-ip
Шевченко без амбиций .Слабое звено. Он проиграл. Уже вперед.