Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 11 жовтня 2020, 19:48
80739
297

Дали бій, але програли. Збірна України в Києві поступилася Німеччині

Команда Андрія Шевченка не зуміла відібрати очки у Бундестім

| Оновлено 11 жовтня 2020, 19:48
80739
297
Дали бій, але програли. Збірна України в Києві поступилася Німеччині
twitter.com

Після двох нищівних поразок від Іспанії 0:4 в Лізі Націй і від Франції 1:7 в контрольному матчі українських шанувальників футболу, перш за все, цікавили питання: чи зуміє наша команда відійти від таких чутливих ударів і які висновки зробив тренерський штаб на чолі з Андрієм Шевченком із цих невдач? Звичайно ж, багато хто із нас сподівалися на позитивні відповіді, тим більше, що поєдинок проходив у Києві на НСК «Олімпійський» в присутності глядачів, які, з відомих причин, заповнили одну третину стадіону.

Що стосується стартового складу збірної України, то, у порівнянні з грою в Парижі, з перших хвилин на поле вийшли п'ятеро футболістів. Це воротар Бущан, центральні захисники Забарний і Миколенко, а також двоє досвідчених гравців середньої лінії Маліновський і Ярмоленко. Місця крайніх захисників зайняли Караваєв та Соболь, в півзахисті також розташувалися Сидорчук, Коваленко і Циганков, а на вістря атаки був висунутий Яремчук.

У Німеччини склад був практично бойовий. Та й до того ж, підопічні Йоахима Льова були серйозно мотивовані тим, що в двох стартових іграх Ліги Націй вони не зуміли досягти перемог. Як, втім, і в товариському матчі зі збірною Туреччини у себе вдома три дні тому, що завершився внічию 3:3 і в якому вони пропустили третій гол у свої ворота вже у компенсований арбітром час.

Господарі поля постаралися активно розпочати гру, ось тільки в стартовий період до завершального удару справа у них не доходила. А ось німецькі футболісти вже на 5-й хвилині вивели на ударну позицію Гнабрі. Той пробив з ходу приблизно з лінії штрафного майданчика, але Бущан був на місці і відбив м'яч у поле.

Поступово збірна Німеччини заволоділа ігровою перевагою і взяла м'яч під свій контроль. На 14-й хвилині Клостерманн робив навіс в район воротарського майданчика, але м'яч зрізався і полетів прямо під поперечину. Добре що Бущан був уважний, вдало зігравши на лінії воріт. Втім, вже за шість хвилин і він не зміг допомогти команді, коли після розіграшу кутового гості забили гол. Рюдігер отримав передачу поблизу лінії штрафного майданчика, змістився вправо, і, зблизившись з воротами, зробив простріл. Гнабрі трохи підкоригував цю передачу і Гинтер з близької відстані з-під Караваєва вразив ціль.

Буквально тут же автор забитого м'яча ледь не привіз гол вже у власні ворота. Він помилився, виконуючи пас своєму партнеру, м'яч перехопив Яремчук і сильно пробив по воротах, але трохи вище поперечини. На жаль, це був тільки епізод. Німецька команда продовжувала володіти перевагою і час від часу загрожувати воротам українців.

Так, на 27-й хвилині Дракслер пробив з-за меж штрафного майданчика, але прямо в нашого воротаря. А на 31-й і на 34-й хвилинах українцям треба дякувати Бущану, який відбив два дуже небезпечні удари у виконанні Кімміха і Гнабрі. Особливо вражаючим був останній сейв воротаря в епізоді, коли суперник бив головою впритул з близької відстані.

Незадовго до перерви Кроос в одній з численних атак збірної Німеччини непогано пробив, але поруч з лівим верхнім кутом воріт. А потім Горецка головою атакував метрів з восьми, проте на шляху м'яча опинився Бущан.

Другий тайм розпочався з грубої помилки голкіпера збірної України, який на 49-й хвилині в простій ситуації після прострілу справа від Клостерманна, впустив м'яч з рук прямо на голову Горецка і той забив другий гол у ворота нашої команда. Щоправда за дві хвилини Бущан в черговий раз виручив партнерів від ще одного пропущеного м'яча, коли парирував небезпечний удар метрів з дев'яти від Дракслера. Як і на 57-й хвилині, після удару Клостерманна з лінії воротарського майданчика.

І тільки під кінець ігрової години на 60-й хвилині українцям нарешті вдалося провести першу по-справжньому швидку і небезпечну контратаку. Розігнав її Маліновський, а завершував Циганков. Але удар у останнього вийшов несильним і Нойєр зумів ліквідувати загрозу.

Німеччина продовжувала атакувати великими силами і створювати моменти біля воріт господарів поля, а наші футболісти намагалися грати на контратаках. І одна з них на 76-й хвилині призвела до того, що Зюле у своєму штрафному майданчику збив Яремчука. Пенальті! До точки підійшов Маліновський і точно спрямував м'яч у лівий від себе кут воріт.

З'явилася надія на те, що можна буде врятувати цей матч, але німецькі футболісти, розуміючи це, знову відсунули гру від своїх воріт, а на 82-й хвилині Гнабрі мав хороший момент для того, щоб забити третій гол у ворота Бущана. Однак воротар нашої команди і в цьому епізоді виручив партнерів.

Вже у компенсований арбітром час Шапаренко і Марлос, які вийшли на заміну, били по воротах гостей з дальніх дистанцій, але безуспішно.

В підсумку поразка збірної України 1:2, але за неї вже не так соромно як за дві попередні. Хотілося б вірити в те, що і з Іспанією українці зіграють також гідно, як і сьогодні.

Ліга націй. Група А4. 3-й тур.

Україна - Німеччина - 1:2

Руслан Маліновський (77, пенальті) - Маттіс Гінтер (20), Леон Горецька (49)

Руслан Маліновський (41) - Тоні Кроос (53), Маттіс Гінтер (84)

Україна: Георгій Бущан, Едуард Соболь, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Олександр Караваєв, Сергій Сидорчук (Євген Макаренко, 84), Руслан Маліновський, Роман Яремчук, Андрій Ярмоленко (Ромеро Марлос, 69), Віктор Коваленко, Віктор Циганков (Олександр Зубков, 69).

Німеччина: Мануель Нойер, Марсель Хальстенберг, Маттіс Гінтер, Ніклас Зюле, Антоніо Рюдігер, Лукас Клостерманн (Емре Джан, 90), Йосуа Кімміх, Тоні Кроос, Леон Горецька, Юліан Дракслер (Тімо Вернер, 80), Серж Гнабрі (Кай Хаверц, 93).

Арбітр: Орель Грінфілд (Ізраїль)

НСК Олімпійський (Київ)

УКРАЇНА - НІМЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(153)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 297
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
футфан
За рахунок не соромно, Шеві догану за те що раніше Ярмолу не зняв. Чекаємо повернення ключових гравців
pricolist
Сегодня похвалить стоит Коваленко, Циганкова и Бущана, как не странно. Вратарь привез гол, без сомнений, но и сделал парочку великолепных сейвов. А Ярмоленко нужно задуматься над своей игрой, Марлос вышел на замену и был мегаполезным.
Максим Максимов
Конечно, Ярмола просто помер на поле....
Elblanko
шапаренко і марлос мали грати зі старту.
avtv5555
Сегодня за сборную не стыдно, но с такой защитой на Евро делать нечего.
Trasher311987
Жалко. Несмотря ни на что Жора лучший.
pavel85
Наблюдал специально за Марлосом ,каждая его атака собирала на себе по 3-4 защитника ,пару раз у него забрали с нарушениями ,как ни крути ,он дал спокойствие ,более точные пасы,игра стала преобритать какой-то смысл для нас.Нужно было дать ему больше времени.
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
GREEN DAY belokon
Кстати, отличный матч у Забарного, дай Бог будет отличный цз в пару к Матвиенку, вместо Кривцова.
Не ошибался, и местами действовал уверенно,не по возрасту. А ему всего 18
serge_kr
Зубков с Марлосом хорошо вошли в игру и намного ярче выглядели Циганкова с Ярмолой
Taykitanin
Ярмоленко тормоз атак. Хочу видеть статистику матча до замены и после по ударам, атакам. Отмазка счет не катит, немцы не играли по счету до финального свистка.
Орест Орищишин
Гра непогана, команда старалась але клас збірної Німечини взяв гору. За таку поразку не соромно. Бажаю успіху з Іспанією
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
maxno
Достойная игра с такими кадровыми проблемами очень достойно молодцы видно что бились !!!!!!!
Александр Киев
Как были близки к ничьей и второму месту! Но и третье место после трех туров в такой группе - это неплохой результат.
Elblanko
сидор не сподобався, ярмо ВЗАГАЛІ ніачьом. рус красава. і як на мою думку, дуже не вистачало флангових захисників....
Тарас Чубак
Сподобалось як вийшла трійка Марлос Зубков Шапаренко, усі покращили гру на своїх позиціях, хоча Циганков теж не був прям поганий, а от Ярмола....без слів просто, запоров стільки перспективних атак. Ще хочеться Бущана полаяти, але ж стільки мертвих м'ячів витягнув, ну чому неможна так і без ляпів!!? А от Яремчук і особливо Малиновський це найсильніші гравці, які були у цьому складі
coba777
Прочитав усі коменти і прозрів, це ж не політичний сайт, а звідки стільки лайна. Не розумію. Наші хлопці молодці. З німцями такий рахунок не всі можуть собі дозволити.
UZminaj
Ну сьогодні уже не соромно за ігру