Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Перемога над Сіміоном – останній крок Берінчика до великих боїв

Лев Кравців - про багатостраждальну кар'єру Дениса, який ось-ось отримає те, чого чекав

Перемога над Сіміоном – останній крок Берінчика до великих боїв
K2 Promotion. Денис Берінчик

Денис Беринчик переходив у професіонали, як одна з головних надій боксу України. Все-таки срібло на Олімпіаді, де в фіналі він програв досвідченому кубинцеві, маючи травму руки, говорили про достатній рівень для того, щоб змагатися з найкращими. Але щось пішло не так.

Денис нікуди не просунувся в професійному плані

Берінчик дебютував у професіоналах трохи пізніше за Усика і Ломаченка - в 2015 році. Тоді він підписав контракт із К2 Promotions і пішов шляхом Олександра Усика, якого сам Денис часто називає старшим братом.

Спочатку кар'єра виглядала зрозуміло: поєдинки зі слабкими суперниками, гейткіперами і середняками проводилися для того, щоб набратися досвіду. З'являлися питання лише про частоту цих самих поєдинків. Три у дебютний рік, потім два у наступному. А потім три в 2017 і знову два в 2018. При однаковому рівні опозиції.

Якби рівень суперників стрімко зростав від поєдинку до поєдинку, питань не виникало б, але тут зовсім інша ситуація. Денис просто бився з якимись нікому невідомими суперниками, незмінно перемагав, але далі не рухався. Єдиний поєдинок поза Україною - в Угорщині. Не найбільшій боксерській країні, що можна зрозуміти відразу.

У чому внутрішня причина такої байдужості до свого талановитого бійця - не ясно. З боку схоже, що все через те, що Олександр Красюк займався просуванням Олександра Усика. Нинішній супертяж тоді був всенародним улюбленцем, на якого активно збиралися зали просто тому, що це ж Усик. Потім потрапив у Суперсерію і рухався до абсолюту. А Берінчик чогось чекав.

Денис злився, заявляв під час інтерв'ю, що вже немає ні сил, ні бажання. Розповідав про те, що спілкувався з Красюком із цього приводу, просячи або відпустити його, або організувати вже хоч щось, що допоможе йому дістатися до бою за титул. Незважаючи на всю свою гучність і яскравість, Берінчик - не дурний боксер. Він розуміє, що за титул реально потрібно буде боротися, тим більше в легкій вазі. І що шанси в його випадку будуть 50 на 50. Але він хотів і хоче спробувати себе, а якщо не вийде, то так воно і буде.

Два роки тому всі чули історію від керівника К2 Promotions про те, що Денис не готовий до чемпіонських боїв. І про те, що йому потрібно для початку хоча б зібрати Палац спорту, щоб претендувати на інші бої. Як Берінчик повинен зібрати Палац спорту, з п'яти останніх поєдинків вийшовши в ринг там усього раз - загадка, на яку немає вірної відповіді.

Проблиском підвищення рівня опозиції стали останні три суперники. Це були повноцінні середняки з різними стилями і різною антропометрією. Японець Ніхіто Аракава - маленький, завзятий, що працює багато і попереду. Патріціо Лопес Морено - величезний, довгорукий, з відмінним ударом боксер. Ектор Едуардо Сармієнто чимось нагадував Морено. Проблема лише в тому, що ці три поєдинки відбулися в 2019 і 2020 роках - через п'ять років після дебюту Дениса в професіоналах.

Так, потрібен час, щоб звикнути до професійного боксу, відточити стиль, набратися досвіду. Так, це справа не одного року. Але п'ять років, серйозно? Лише зараз у Дениса є другорядний пояс і місце в топ-5 рейтингу. Чи заслуговував він більшого? У плані боксу ми вже цього не взнаємо, тому що Денис - домашній боксер, який боксує з середняками, а що було б, вийди він раніше на більш серйозних суперників, вже не дізнається ніхто. У плані шоу - звичайно. Так себе не представляє в українському боксі ніхто. Ці виходи розірвали б зали Великобританії ще тоді.

У суперниках знову незрозуміло хто? І так, і ні

Румунові Віорелю Сіміону 38 років. Не найбільш сприятливий вік для легковаговика, особливо, коли проти тебе срібний призер Олімпіади, який молодше на 6 років. Він нижчий за Дениса на п'ять сантиметрів, але має приблизно такий же розмах рук. Різниця в коефіцієнтах разюча: 1.01 проти 18. Беринчик є більш ніж явним фаворитом поєдинку.

Вимальовується картина, схожа на ту, що була в поєдинку проти Ніхіто Аракави - невеликий суперник, який далекий від рівних шансів на перемогу. Так-то воно так, але Сіміон - досвідчений боєць. Він бився з Шакуром Стівенсоном, Скоттом Квіггом і Лі Селбі. Таких імен у послужному списку Берінчика немає і близько.

З іншого боку, таких результатів у послужному списку Дениса теж немає: Стівенсону він влетів нокаутом у першому раунді, Квіггу програв одноголосним рішенням суддів, як і Селбі у 2013 році. Три топи - три поразки. Статистика, відверто кажучи, не дуже.

Віорель - завзятий, напористий і працездатний боксер. Він завжди зайнятий десь там попереду в атаці, завжди йде вперед і б'є. Дуже непогано працює по корпусу, часто завершує свої комбінації з акцентом на тулуб. Це буде робити і в поєдинку з Берінчиком - щоб уповільнити молодого і різкого суперника, щоб збити дихання і змусити зупинятися.

Саме останнє Берінчику потрібно робити в останню чергу. Єгор Голуб - новий тренер Дениса - розповів, що весь табір наполягав на тому, щоб українець не рубався і не бився в рингу, а показував клас. Як тільки Денис вимикає емоції, включаючи голову і навички - суперники мучаться з ним. Це було добре видно у всіх трьох останніх поєдинках. Рубка ж призводить до необґрунтовано пропущених ударів і небезпечних моментів не на користь Берінчика.

Сіміону потрібно саме це. Здоров'ям він Дениса не візьме, функціоналки йому не вистачить працювати всі дванадцять раундів проти грамотного Берінчика. А ось бити по корпусу, провокувати на емоції, змушувати застоюватися і рубатися - його шлях до рівного поєдинку і шансу виграти достроково. Удар там є, особливо націлений на печінку. Тому розраховувати, що Денис зовсім не відчує суперника, не варто.

Цей поєдинок - реальний шанс Берінчика нарешті дістатися до чемпіонських боїв. Буде він у К2 або піде до друга Усика - поки загадка, але поразка зараз - це кінець. Занадто багато часу Денис витратив, щоб увійти до топ-5. Ще одного такого періоду у нього просто немає. Потрібно виходити і яскраво розбивати суперника. А потім їхати до Великобританії бити Селбі, стаючи обов'язковим претендентом на пояс.

Бо якщо не зараз, то можна завершувати і йти займатися своїми кав'ярнями.

Поєдинок Денис Берінчик - Віорел Сіміон відбудеться в четвер, 8 жовтня, в Лісниках. Початок бою о 21:30. У прямій трансляції бій покаже сервіс Megogo.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
johndow
Боюсь, его конец карьеры совпал с подписью контракта с К2. За пять лет ни одного повышения уровня оппозиции - как бил мешков, так и бьет...
Barsa2019
Поражение сейчас - это конец? Ты серьезно, авторишка? Очередной середняк (теперь старый цыган)в соперниках у Дениса, топчется на месте. Тот случай, когда ждешь выхода боксера больше чем самого боя