Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 жовтня 2020, 12:56
7262
93

Десна і Шахтар в Чернігові не виявили сильнішого

Команди продовжують сусідити в турнірній таблиці

| Оновлено 05 жовтня 2020, 12:56
7262
93
Десна і Шахтар в Чернігові не виявили сильнішого
shakhtar.com

Кілька днів тому «Шахтар» дізнався своїх суперників по груповому етапу Ліги чемпіонів, тому кожен матч чемпіонату України тепер повинен розглядатися тренерським штабом ще і як підготовка до старту в цьому престижному турнірі. Тим більше, що суперники там дісталися дуже серйозні. Для «Десни» єврокубковий сезон вже завершився, так що підопічні Олександра Рябоконя цілком можуть зосередитися тільки на іграх Прем'єр-Ліги і Кубку країни.

У стартовому складі гостей з різних причин ми не побачили Сергія Кривцова і Тараса Степаненка. Також стало відомо, що майже на два місяці вибув зі строю через травму Євген Коноплянка. Втім, і у «Десни» не змогли взяти участь у матчі через хворобу відразу кілька основних футболістів, включаючи воротаря Євгена Паста, Максима Імерекова і Андрія Гітченка. Плюс були відсутні Юхим Конопля та Михайло Мудрик, які знаходяться в оренді в чернігівському клубі, але належать «Шахтарю». Довелося наставникам команд вносити певні корективи в розстановку гравців.

Вже на 4-й хвилині гірники відкрили рахунок у цьому поєдинку. Після подачі кутового Жуніор Мораес пробив головою по воротах, м'яч потрапив в Павла Полегенька і відскочив до Віктора Коваленка. Той сповна скористався своїм шансом, направивши м'яч точно у сітку метрів з шести. До речі, це був другий гол Коваленка у другому матчі поспіль в чемпіонаті України.

«Десна» майже відразу відповіла непоганим виконанням стандарту поблизу воріт суперників. Зі штрафного м'яч був поданий до штрафного майданчика гостей, де вище за всіх вистрибнув Йонас Тамм, пробивши головою в дальній кут. Але м'яч пролетів поруч зі штангою. Трохи пізніше реакцію Андрія Пятова дальнім ударом перевірив Владислав Калитвинцев, голкіпер виявився на місці і забрав м'яч у руки.

А потім господарі поля зрівняли рахунок, хоча передувала йому на 16-й хвилині небезпечна атака «Шахтаря». Віктор Корнієнко зумів прорватися по лівому флангу і зробив простріл у воротарський майданчик. Ігор Литовка відбив м'яч перед собою, проте до нього ніхто з гірників не встиг. І тут же послідувала контратака «Десни», причому за своїм правим флангом, де якраз не було Корнієнка. Олексій Гуцуляк пробіг з м'ячем майже до лицьової лінії і видав відмінну передачу в центр штрафного майданчика на Андрія Мостового, який лівою ногою пробив з ходу в праву від воротаря «дев'ятку».

Не встигли глядачі на трибунах порадіти цьому голу, як на 26-й хвилині «Десна» вдруге досягла успіху. І знову гольовий пас зробив Олексій Гуцуляк, але тепер вже з лівого флангу. А завершив комбінацію теж лівою ногою і в той же верхній кут воріт Андрій Тотовицький.

Але і цього чернігівським футболістам здалося мало. За дві хвилини автор другого забитого м'яча вивів один на один з Андрієм Пятовим свого партнера Пилипа Будківського. Нападник «Десни» вирішив пробити по центру і м'яч, потрапивши в груди голкіперу, вилетів на кутовий.

«Шахтар» був явно збентежений таким розвитком подій, тому якийсь час йому був потрібен, щоб повернутися у гру. І тільки на 34-й хвилині Жуніор Мораес, вирвавшись на оперативний простір, приблизно з лінії штрафного пробив у дальній кут, але Ігор Литовка зумів зреагувати на цей удар і відвів загрозу.

До кінця тайму гості заробили два перспективних штрафних удари біля воріт «Десни», але ні Тайсону, ні Алану Патрику пробити точно не вдалося.

На самому початку другого тайму замість Марлоса і Алана Патрика на поле вийшли Манор Соломон і Тарас Степаненко. А незабаром Луїш Каштру ще випустив з лавки запасних Тете і Фернандо. Завдяки цьому «Шахтар» на деякий час перехопив ініціативу, ставши діяти швидше в атаці. В результаті, біля воріт «Десни» почали виникати гострі моменти. Так, на 59-й хвилині Віктор Коваленко зі штрафного непогано обвів «стінку», але трохи не влучив у ворота. А на 70-й хвилині Тайсон завдав удару в лівий нижній кут, але Ігор Литовка зіграв надійно.

Втім і господарі поля не відсиджувалися тільки в обороні. На 65-й хвилині Пилип Будковський втік у контратаку і, прибігши до штрафного майданчика гостей, пробив поруч зі штангою. Ще через хвилину Андрій Тотовицький бив з близької відстані, але самовіддано кинувся під м'яч Давид Хочолава і відвів загрозу.

На 76-й хвилині ще один хороший момент вразити ціль мав Тайсон. Передачу зліва йому віддавав Манор Соломон, однак бразилець з вигідного положення головою пробив повз ворота. І все ж гірникам вдалося зрівняти рахунок, причому спорудили його гравці, що вийшли на заміну. На 79-й хвилині Тете відмінним пасом вивів до воріт суперників Дентіньо, який вийшов на поле декількома хвилинами раніше, і джокер Луїша Каштру чітко реалізував цей момент.

«Шахтар» продовжував шукати можливість, щоб вирвати перемогу. На 81-й хвилині Манор Соломон обвідним ударом ледь не спрямував м'яч у правий від себе нижній кут воріт. І «Десна» була не проти, щоб забити ще. Але рахунок на табло більше не змінився. Нічия 2:2.

Украинская Премьер-лига. 5-й тур.

«Десна» – «Шахтар» – 2:2

 Андрій Мостовий (17), Андрій Тотовицький (26) - Віктор Коваленко (4), Дентіньо (79).

 Олексій Гуцуляк (83), Ігор Литовка (90+3).

«Десна»: Ігор Литовка - Андрій Мостовий, Віталій Єрмаков, Йоонас Тамм, Павло Полегенько - Андрій Тотовицький, Владислав Калитвинцев (Сергій Старенький, 86), Владислав Огиря, Андрій Домбровський, Олексій Гуцуляк (Артур Западня, 90 + 2) - Пилип Будковський (Максим Дегтярьов, 81).

«Шахтар»: - Андрій Пятов - Давид Хочолава, Додо, Віктор Корнієнко, Микола Матвієнко - Майкон (Тете, 58), Алан Патрік (Тарас Степаненко, 46), Тайсон, Віктор Коваленко (Дентіньо, 77), Марлос (Манор Соломон, 46 ) - Жуніор Мораес (Фернандо, 58).
 

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 93
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Браво, Десна! Навіть продаж Філіпова не послабив команду
maxno
3 ничья шахтёра это круто !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
K_Sarioglo@i.ua
Шахтеру надо срочно искать усиления в защите. С такой защитой Интер и Реал их на запчасти разберут.
Андрей-
похоже на то что наш чемпионат значительно вырос
Интересный Паца
Тут можна сказать одно:
1) Тренера и/или некоторых игроков из Шахтёра надо менять
Или
2) Наш чемпионат стал намного сильнее, чем раньше
Andrey Glory
- Абсолютно равная игра равных соперников. Тут тот самый случай когда ни кто не заслужил победы.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Очень слабая игра в исполнении Шахтера. Защищаться не могут даже против Десны. Что будет в лиге чемпионов? Десна хороша, красивый футбол. Видно что играют на все 100%. Шахтер владел мячем, но толку? С Интером в полуфинале Шахтер также владел мячем...
Сергей Двореченец
. Шахтар знову провів бліду гру. До 75-ї хвилини грав стоячи, усі паси в ноги, руху не має, оборона як завжди лажає. Ничія цілком заслужена для обох команд, тільки не знаю, вітати з нею когось, чи ні...
Серж. Петренко
Прикольно. Шахтар розірвав Вольфсбург, як Тузік ганчірку. Вольфсбург спокійно і впевнено розібрав Десну на гайки. І після цього Шахтар з Десною грають нічийку, причому Десна ще й перемагала по ходу матчу, а Шахтар врятувався від поразки.
Як же ж так?
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Отлично готовы наши команды к лч!
vados1991
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fifadinamo
В чемпионате Италии тоже играет Шахтер, по итальянски Кротоне
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vytas Meskauskas
Жалко Десна продала своих лидеров перед Европой, могли в ЛЕ проходить и заработать намного больше денег и оставить лидеров.
fifadinamo
А еще из интересного Кротоне проиграли Сассуоло 1-4 и уверено занимают последнюю строчку, интересно как они сыграют с Интером
Surkisbravo!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
stopor2016
Перечитуйте Олексу Десняка - "Десна перейша терикони"!
nicksaf
Десна -- не одноклассник ШД, вот поэтому и ничья.