Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 жовтня 2020, 01:02
8112
15

Луїш КАШТРУ: «Ми ризикували всім. Поставили Коваленко нападаючим»

Головний тренер «Шахтаря» підбив підсумок матчу 5-го туру УПЛ з «Десною»

| Оновлено 05 жовтня 2020, 01:02
8112
15
Луїш КАШТРУ: «Ми ризикували всім. Поставили Коваленко нападаючим»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру підвів підсумок матчу 5-го туру УПЛ з «Десною» (2:2):

- Команда, особливо в другому таймі, дійсно показала характер і гналася за тим результатом, якого ми хотіли. Не завжди найкращим чином, але оскільки ми вже програвали після поганого першого тайму... Ми дуже добре розпочали і забили гол. Але потім зробили деякі помилки, що дозволило «Десні» заробити перевагу. Складний момент. Мабуть, команда зв'язала минулий сезон з цим: через три дні після півфіналу Ліги Європи ми вже грали матч чемпіонату, 1-й тур, дуже втомленими психологічно після минулого сезону. І це не дозволило нам зайти в чемпіонат найкращим чином. Знаю, що у тих команд, які грали в півфіналі і фіналі Ліги Європи і Ліги чемпіонів, був період як мінімум в сім днів, коли вони могли відпочити. Ми цього, на жаль, не змогли зробити - одразу ж розпочали чемпіонат.

Психологічний фактор від цього страждає. Ми вже три рази зіграли внічию на виїзді: із «Зорею», «Рухом» і «Десною». Дві з трьох - команди Ліги Європи. Нам дійсно було складно з ними. Цього року чемпіонат дуже непростий. Два головні претенденти на титул - як «Динамо», так і ми - сьогодні зіграли внічию. Це означає, що чемпіонат буде дуже конкурентним, дуже складним. І календар, який попереду, зробить цей чемпіонат ще складніше, щільніше. У наших збірників зараз буде три матчі, а після цієї паузи у «Шахтаря» за два тижні буде відразу п'ять поєдинків. Не знаю, як це описати, але цей чемпіонат - дещо, до чого ми не так звикли. Але нам доведеться звикнути. Незважаючи на характер, який ми показали, сьогодні був поганий футбол з нашого боку.

- Це не перший поєдинок сезону, де ваша команда відчуває певні проблеми в оборонній фазі - в опорній зоні і ззаду. Чи помічаєте ви в цьому якусь тенденцію?

- Ні. Обидва голи «Десни»: суперник обвів трьох наших футболістів, після чого команда може забивати гол. Дійсно, ми зараз переживаємо не найкращий момент при обороні. Для футболу нормально те, що я зараз скажу: так, я беру на себе цю відповідальність. Всі знають, що тренер бере на себе відповідальність, коли таке відбувається. Але ми зробили помилки, які ненормальні, атипові для нас. Ми буквально даруємо супернику можливості забивати такі голи. Це не наше, це - не ми. Ми відпрацьовували ці нюанси весь цей час, і я думав, що сьогодні ми будемо в цьому краще. Незважаючи на те, що хлопці чудово працювали кожен день на тренуваннях, ми не змогли додати сьогодні в нашій обороні.

У другому таймі ми ризикували всім. Поставили Дентіньо і Фернандо нападниками, Тайсона - на позицію атакуючого півзахисника, плюс два вінгера, а потім ще Вітю Коваленко форвардом. В обороні у нас залишилася лише лінія з трьох футболістів. У ній знаходився Додо, який проводив чудові атаки на правому фланзі. Ми ризикували всім. Характер команди міг би привести нас до перемоги, але ми сьогодні грали і досягли цієї нічиєї не найкращим чином. Було велике бажання, але мало якостей.

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»
Футбол | 24 квітня 2024, 12:47 9
Журналіст: «Якщо Евертон вилетить, то інший клуб АПЛ захоче Миколенка»

Енді Брассел оцінив виступи українських легіонерів в цьому сезоні АПЛ

Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков
Футбол | 23 квітня 2024, 18:42 18
Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков

На думку аналітиків, варто очікувати переходу Судакова в «Наполі»

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lenares85
У Шахтера вторая рука в 2 х играх а пеналя не дают фантастика
andre_lui
Критикуют Колос, другие команды...но уровень боления у нас ниже намного чем уровень футбола Каштру прав, играть действительно тяжело, а будет еще тяжелее, правда Шахтер наберет форму. Чемпионат радует. Вот в Англии Вилла выносит Ливер и нормально. Мы, конечнр, еще не Англия, но такие матчи это в том числе хорошо. Это другой опыт чемпионата, а значит и еврокубки будут у наших команд. У Динамо 100 побед в ЛЧ, а ЛЧ нету. Может одна из главных причин, что уровень оппозиции внутри не тот был. 2-3 матча за сезон и все...
UKRAINE FAN
А может пора что то менять ? И начинать играть с начала и до конца ? А не рассказывать как в очередной раз вы галопом побежали спасать матч?
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
В этом сезоне Шахтеру трудно будет бороться за шестое место. Догнать сельскую команду Коваливку Шахтеру сейчас не по силам.
BaZia
Не в обиду фанам Шахтера, но пока КоВаленко не покинет клуб ШД не сможет прогресировать на полную. Со всем уважением к фанам и клубу
mayakovskiy1
Все будет хорошо. Спады бывают у всех. Тем более нормальных сборов из-за ЛЕ я так понимаю не было.
По факту из 5 матчей было 2 самых сложных выезда сезона. К Заре и Десне. То есть дальше календарь будет проще и очки придут. Главное сосредоточится на ЛЧ и что-то делать с защитой
Vlad Boych
Кроты не перестают радовать