Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 02 жовтня 2020, 12:15
5859
5

Еліна Світоліна - Катерина Александрова. Прогноз і анонс матчу

Перша ракетка України vs перша ракетка Росії

| Оновлено 02 жовтня 2020, 12:15
5859
5
Еліна Світоліна - Катерина Александрова. Прогноз і анонс матчу
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

У п'ятницю, 2 жовтня, перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) зіграє поєдинок третього кола на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу. У матчі 1/16 фіналу українка буде змагатися проти першої ракетки Росії Катерини Александрової (№31 WTA). Матч відбудеться першим запуском на корті імені Сюзанн Ленглен і почнеться о 12:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток €63,000 призових і 110 очок до рейтингу WTA в додаток до €126,000, які вже зароблені. У минулому році обидві тенісистки завершили боротьбу в третьому колі, тому очки підуть в залік лише переможниці. Та, що програє, ніяк не зможе поліпшити своє становище.
 
Суперниця
 
Александрова всього на два місяці молодша за Світоліну і останні роки потихеньку прогресує у світовому рейтингу. У 2016 році вона була ще за межами першої сотні, три роки по тому - завершила в топ-40. На даний момент її найкращий результат - 25-е місце в лютому нинішнього сезону.


Jimmie48 Photography. Катерина Александрова
 
До речі, починала сезон вона дуже непогано. В кінці минулого календарного року втретє за чотири роки Катерина виграла 125-тисячник в Ліможі, пізніше був здобутий перший повноцінний титул WTA в Шеньчжені. Що стосується виступів на турнірах Великого Шолома, то далі третього кола росіянка поки не заходила. Цьогоріч в Австралії вона без шансів програла Петрі Квітовій, на черзі ще один іспит проти топової тенісистки. Раніше Александрова двічі перемагала дівчат з десятки, але обидві перемоги були з ослабленими опонентками: проти Альони Остапенко, яка починала круте піке в 2018-му і проти Сімони Халеп з травмованою спиною у вересні 2019-го.

Шлях на турнірі
Стадія  Світоліна  Александрова
1-е коло    Грачова (7-6 6-4) №89 WTA  Інгліс (6-3 6-3) №124 WTA
2-е коло  Сарасуа (6-3 0-6 6-2) №178 WTA  Шарма (6-3 6-3) №134 WTA

Статистика на турнірі

   Світоліна   Александрова
матчі 2 2
середній рейтинг суперниць 133.5 129
середній час матчу 1:36 1:12
витрачено секунд на одне очко 40 38
виграно очок на подачі, % 52.4 64.9
ейси/гейм 0.07 0.03
подвійні помилки/гейм 0.07 0.22
% першої подачі 61.9 59.65
виграно очок на першій подачі, % 60.4 69.1
виграно очок на другій подачі, % 39.3 58.7
виграно очок на прийомі, % 52.1 51.4
реалізовано брейкпойнтів, % 61.9 75.0
виходів до сітки/гейм 0.74 0.47
очки, виграні біля сітки, % 61.7 64.7
віннерси/гейм 0.61 1.33
невимушені помилки/гейм 1.39 1.08

Перспективи в рейтингу
 
Після вильоту Кароліни Плішкової в українки з'явилася відмінна можливість піднятися трішки вище. Для того щоб випередити чешку, потрібно вийти до 1/4 фіналу, також є шанс стати третьою, обійшовши Осаку. Але для цього буде потрібен вже фінал, фантазувати в таку далечінь поки не будемо.
 
Також не варто забувати, що на хвості висять Софія Кенін і Кікі Бертенс. Поки що в перспективи обох на Ролан Гаррос віриться з великими труднощами, але вибувати через це в третьому колі точно не потрібно.
 
У Александрової боротьба за топ-30 набагато щільніша, на даному етапі щось аналізувати поки рано і не дуже цікаво.
 
Прогноз
 
Стиль Александрової підходить для більш швидких покриттів. У неї гарна подача і акцент на атаку, на власну активність. І форхенд, і бекхенд працюють відмінно, але на грунті вона поки почуває себе не дуже в своїй тарілці. У Римі її розібрала Рибакіна, в Страсбурзі - переграла Синякова. Після відновлення сезону у росіянки на землі всього чотири перемоги: три над австралійками другого ешелону і одна над Младенович ще в Палермо. До речі, тоді Катерину у другому колі вибила Леся Цуренко. Не дуже вражаюче резюме перед виходом на Світоліну.
 
Але і Еліна поки демонструє вкрай загадкову гру. Їй постійно не вистачає стабільності, але перемоги все ж здобуваються. Єдиний програш був від топової грунтовички Вондроушової, яка, до слова, на Ролан Гаррос зачохлила ракетку ще в першому колі.
 
Для Світоліної в хорошій формі Александрова на кортах Парижа - суперниця цілком прохідна, але для перемоги потрібно грати на хорошому рівні. Як було в матчі з Кузнєцовою, наприклад. Світлана навіть в 35 на глині ​​набагато більш небезпечна опонентка, ніж співвітчизниця, яка на 10 років молодша і свіжіша.
 
Прогноз: перемога Світоліної у двох сетах
 
  • 1,37
  • 3,36
Сделать ставку
 
  • 1,33
  • 3,4
Сделать ставку
 
  • 1,33
  • 3,3
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Disiny7
Сложно что-то прогнозировать. Все зависит от самой Элины. Надеюсь завтра Эля встанет с правильной ноги, потому как таких рагуль как Александрова нужно обыгрывать с закрытыми глазами.
Удачи
Stanislav Matusevych
Багато що залежить від самої Еліни. У нормальному стані вона повинна обігрувати Александрову, але так, як вона грає зараз... За ідеєю, дуже повільне покриття повинно бути на руку Еліні, але її захисна гра кудись поділася, дуже не вистачає швидкості пересування кортом. До м'ячів вона постійно не доходить. А проти атакуючої мордорки треба б якісно захищатися. Та, хоч і грає більше в стилі Даяни, але куди завгодно бити з порожнього місця не буде, м'яч у грі тримає непогано. Оскільки Еліна особливо ритм змінювати не любить, то, крім захисту, потрібно суперницю підтискати, не давати атакувати зі зручних положень.
Буки дають велику перевагу Еліні, з чим я погодитися не можу. За її нинішньої гри шанси приблизно рівні.
vital
Еліні побажання ж звісно що перемоги завтра.
П.с. В одиночному розряду РГ продовжує виступати етнічна українка Надя Подороска з Аргентини. Ну і про Остапенко - українці по татові не забуваймо.
Хай дівчата зроблять переможний хет-трик у 3-му колі.
dudigo78
Сьогодні в Парижі цілий день дощ, і станом на зараз там злива. Якщо не дадуть зіграти на критому корті, то цілком можливо сьогодні не зіграють. А це найгірше цілий день бути в стані очікування
Kanarejka
Звичайно Еліна переможе!! Вот у Халеп сьогодні складніше завдання...