Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 30 вересня 2020, 21:58
20882
307

Найкращий в Динамо - Бущан. Чому йому не довіряють у збірній?

Оглядач Sport.ua вражений грою Георгія проти «Гента» і рекомендує Андрію Шевченку зробити висновки

| Оновлено 30 вересня 2020, 21:58
20882
307
Найкращий в Динамо - Бущан. Чому йому не довіряють у збірній?
ФК Динамо Київ. Георгій Бущан

Не обов'язково потрібно бути фахівцем авторитетних порталів GoalPoint і InStat, щоб назвати воротаря «біло-синіх» Георгія Бущана абсолютно найкращим гравцем матчу «Динамо» - «Гент» (3:0). Кіпер команди Луческу реально рятував своїх товаришів і в першому таймі, і особливо в другому. В еквіваленті чисел це виглядає наступним чином: Бущан здійснив 12 сейвів у грі, при цьому парирував п'ять ударів з близької відстані. Якщо бути точніше - ударів в упор. Саме Жорі потрібно сказати спасибі не тільки за те, що в графі «пропущені м'ячі» в матчі-відповіді з «буйволами» виявився приємний нуль, а й за те, що залишався єдиним футболістом команди господарів, який тримав концентрацію до самого фінального свистка, дозволивши здобути впевнену підсумкову перемогу.

Бущан став найкращим гравцем матчу з Гентом за версією InStat

В принципі, така впевнена, а місцями і феєрична гра Бущана навряд чи для когось стала одкровенням. У всякому разі, в нинішньому сезоні. Пригадуєте це: «дайте Жорі Бущану відіграти пару сезонів, і чудак буде всі статуетки «найкращого» в Україні забирати»? Це про свого колегу сказав не так давно Артур Рудько, колишній партнер Бущана по «Динамо». Схоже, Жорі знадобилося менше пари сезонів, щоб вийти на дуже високий рівень. Вочевидь, в минулому сезоні 26-річний воротар просто «набивав руку». Виходило не дуже, а місцями і взагалі хріново. Зате зараз поперло. Навряд чи нинішня форма Бущана безпосередньо залежить від приходу в колектив Мірчі Луческу, проте напевно і Георгію передалася частинка впевненості і дисципліни від нового київського Містера. На даному етапі Георгій Бущан - беззаперечний перший номер «Динамо». І амбітному, але дуже нестабільному Денису Бойку з цим потрібно просто змиритися.

До речі, в нинішньому сезоні Бущан зіграв на високому рівні не тільки в матчі-відповіді з «найбільш українською командою Бельгії». Власне, він і в Генті відстояв на пристойному рівні, хоча в підсумку і помилився результативно на виході. Так, гра на виходах все ще залишається його ахіллесовою п'ятою, але це біда всього нашого воротарського цеху, так би мовити проблема комплексна, яку не вирішиш навіть за пару сезонів. А ось в «рамці» Бущан часом творить справжні чудеса.

Але зараз не будемо особливо заглиблюватися в нюанси матчастини. Продовжуючи тему геройств Бущана в нинішньому сезоні, можна відзначити, що абсолютно у всіх важливих поєдинках він виглядав майже бездоганно. Ігри проти «Десни», «Шахтаря», АЗ і «Гента» (дві) - це свого роду портфоліо динамівського голкіпера. Опріч вищезгаданої відмінної гри на «стрічці», не можна не відзначити і його впевненість. Я б сказав - спокійну впевненість. Ця особливість вигідно відрізняє Бущана від Бойка, який лютим виглядом часом лякає не тільки чужих, але й своїх. Ця особливість «ріднить», чи що, нинішнього першого номера «Динамо» з нинішнім першим номером «Шахтаря» і збірної України Пятовим. З тією лише різницею, що Андрій все так же продовжує завжди залишатися «врівноваженим», але ось рятує ворота все рідше.

На жаль, але в відрізку після карантинної паузи можна назвати відразу кілька важливих поєдинків, в яких Пятов не тільки не рятував, а й відверто «привозив». «Інтер», «Динамо», обидва матчі збірної - проти Швейцарії та Іспанії - у всіх цих випадках Пятов здійснював результативні помилки, часом неприпустимі і незрозумілі. Не хочеться зайвий раз акцентувати увагу на настільки заїждженому факту, як вік, але доводиться: Андрію вже 36-ть, і яким би досвідченим і впевненим він не був, виїжджати тільки за рахунок цього інструментарію буде все складніше і складніше. З роками реакція все ж «притупляється», і нічого з цим не поробиш: «поклик природи», як сказав би гравець «Тоттенхема» Дайєр.

Однак головний тренер збірної України Андрій Шевченко продовжує, причому наполегливо, робити ставку саме на Пятова. Такій ретельності і вірі можна поаплодувати. Але, разом з тим, має бути і об'єктивність. Боже упаси, якщо ви подумали, що в даному випадку ставиться під сумнів професіоналізм Пятова: в зв'язку з цим Бущану, та й усім нинішнім українським голкіперам до статусу і рівня Андрія потрібно працювати, працювати і ще раз працювати. Але тут справа в тому, що на даний момент є воротар, який просто сильніший. І цей воротар - Георгій Бущан. Не Євген Волинець, який чудово почувається під час пробиття пенальті, не безумно талановитий, але без ігрової практики Андрій Лунін, а саме перший номер «Динамо».

Шлях до основи столичної команди для Бущана був непростим. Але він його з честю подолав, так само по-чесному вигравши конкуренцію. Дуже хотілося б, щоб і в першій збірній країни в цьому сенсі теж все було «по часнику». Андрій Миколайович, вам, безумовно, видніше, адже, крім усього іншого, вам ще й за результат відповідати. Але кому, як не вам, давати шанс гравцям, які його заслужили. Бущан же його, як ніхто інший, заслужив. Дайте йому шанс в жовтневих матчах збірної, і він, як мені здається, вчепиться за нього зубами. А якщо раптом ні - можна з чистою совістю повертатися до перевірених варіантів з двома Андріями.

Тільки не ігноруйте гідних. Адже це з тієї ж опери, що краще відпустити сотню винних, ніж посадити одного невинного.

 
Оцініть матеріал
(123)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 307
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олександр Жарчинський
я би не перебільшував.так,звісно,де хто скаже сейв.але де хто,що мяч в нього потрапив...а ще кидається в очі як часто він не фіксує м"яч...сирий ще для №1 в збірній.думаю у того ж Луніна шансів більше
Mac_Gyver
При такой качественной игре Бущана Лунин окажется вторым не только в Реале, но и в СбУ.
Вадим Трикоз
Не понимаю феерии по поводу Бущана. Да, хорошо отыграл вчера, неплохой вратарь, но справедливости ради стоит заметить что все удары вчера пришли прямо в него. Прям каких-то сейвов у него не было вчера. В первой игре пустил мяч не уверенно сыграв на выходе, вчера был точно такой же эпизод да повезло больше, а вчера отбил лишь то, что летело непосредственно в него. Пусть набивает шишки и все у него еще впереди!
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SEMIRAMID
Ладненько. Буду закругляться. Дел других хватает - более важных, чем с донецкой шантропой разговоры вести, у которых своих мозгов нет, а чужих им не вставить!
erty
Группа Рината Ахметова SCM продала принадлежащую ей сеть автозаправочных станций «Параллель».
вопрос-к чему бы это?Чует мое сердце, что мы накануне грандиозного шухера ...(с)
kazanova.donzhuan
Привет всем.. Русские кацапы вас порвет США и Турция и Азербайджан и Украина и Казахстан вы Русские кацапы и свинтросы кацап зубами не цап, Россия это говно ...
erty
один матч не показатель,будет и дальше так играть может и третьим вратарем поехать!
erty
нск-наш( похоже на "крым наш)
колос опустил
соль для ванны
попрыгать
ничего не забыл?это господа тролинг,как его дрюг-даун заверяет!
Alex323
Старий пердун Maks7777 знову взбзднув.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
erty
Сброду динамовскому, которое здесь отписалось и отпишется----- делаю----- не постирать эмаль с зубов
так и услышали,что делает написавший?
BaZia
Дело не в Бущане, а в трусливом Шевченке который боится поставить кого то другого вместо Пятова. Хочется сказать словами из известного к/ф "Кто же его посадит? Ответ памятник".
Если Лунину, молодому дарованию не дать ни одного матча сыграть, на секундочку Реал Мадрид абы кого не возьмёт, то явно что то не так.
bullyUA
На сегодняшний день Бущан явно лучше Пятова, но работы у него над собой еще непочатый край. Тренер Бущана Михайлов хорошо работал на выходах и никогда не отбивал мяч перед собой. Пусть этому подучит Бущана.
SEMIRAMID
Несколько странный вопрос в названии статьи? Ведь в сборной на воротах стоит дерево с автографами сепаратистов на границе с ДНР - Пятов из Шлака, которому доверяет "великий" тренер Андрей Шевченко - дружок гнили Павелко! А ПАДЛОвелко - поклонник Шахтера! В итоге Украина имеет: 0:2 от Исландии, 1:4 от Словакии, 0:4 от Испании!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pike1
пока что Бущан еще ничего не заслужил, рано! Вчера он біл крут, но один раз мяч с рук так віскользнул что чуть в ворота не залетел)
porkuyn1955
Понятно желание автора видеть молодежь в сборной. Но А. Лунин имеет уже намного больше опыта и играет стабильно. Почему его игнорирует главный тренер - вопрос ?! При том что А.Пятов все чаще допускает "ляпы" А бущан еще очень сырой для сборной, тем более на выходах практически не играет, какк слову и Бойко. Не понятно, почему этот недостаток не устраняет тренер вратарей Динамо Михайлов ? Может потому, что и сам плохо играл на выходах ? Кстати и у Пятова тоже здесь проблемы. Так, что правы мои колеги - Бущану нужно набираться опыта. Мне, например, очень будет тревожно за его игру в групповом турнире ЛЧ, Тьху ! Что бы не наврочить......