Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Динамо Київ
29.09.2020 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:1 3 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 30 вересня 2020, 17:06
34055
293

Динамо впевнено розібралося з Гентом і вийшло в груповий етап ЛЧ

Київський клуб знову буде виступати в груповому турнірі Ліги чемпіонів

| Оновлено 30 вересня 2020, 17:06
34055
293
Динамо впевнено розібралося з Гентом і вийшло в груповий етап ЛЧ
twitter.com/DynamoKyiv

Три останні сезони «Динамо» незмінно пролітало повз Лігу чемпіонів, обмежуючись участю в іншій, менш престижній Лізі - Європи. Лише з четвертої спроби «біло-синім» вдалося потрапити в головний континентальний турнір. І зробили вони це під керівництвом не «динамівського серця», а колишньої головної тренерської легенди «Шахтаря». Авжеж, дійсно, можна забирати пам'ятник Мірчі Луческу з тренувальної бази «гірників» і встановлювати в Конча-Заспі.

Диспозиція київської команди напередодні матчу-відповіді проти «Гента» була вельми комфортною: гостьова, нехай і не дуже впевнена за рахунком, але переконлива по суті перемога, а тому гарний настрій, і по-справжньому кризовий опонент. До того ж, Мірча Луческу нарешті отримав можливість варіювати складом, чого не скажеш про його візаві - Віма Де Деккера.

Однак київський Містер склад вирішив не варіювати: на повторний поєдинок проти віце-чемпіона Бельгії вийшли абсолютно ті ж гравці, що грали і в першому матчі. А ось тренер «буйволів» подібною стабільністю похвалитися апріорі не міг: замість трьох українських легіонерів, які відіграли в першій зустрічі, в Києві він задіяв тільки одного - Ігоря Пластуна (Роман Яремчук травмований, Роман Безус дискваліфікований).

Дебют зустрічі - стійке відчуття дежавю. Кияни, як і в першому матчі, заволоділи ініціативою і швидко відкрили рахунок. І знову, як і в Генті, творцями першого гола стали Буяльський і Супряга. Тільки в цей раз забивав Віталій з передачі Влада. Забивав класно, до речі.

І майже відразу Шапаренко міг збільшувати розрив в рахунку, але після його удару Руфа виручила штанга, а Караваєв, який зіграв на добиванні, в площину воріт не поцілив.

Ситуація повторилася і з подальшим ходом подій. Після забитого м'яча динамівці помітно зменшили оберти і могли пропустити. Але Бущан в ближньому бою переграв Букарі. Хоча момент дуже неприємний, адже виник на рівному місці, після простої помилки нашого захисту.

Але захист «Гента» відповідав взаємністю. Не без допомоги оборони бельгійського клубу динамівці забили другий гол. І знову, як і в першому моменті із забитим м'ячем, не кращим чином зіграв наш Пластун. Після флангового прострілу Жерсона м'яч потрапив спочатку в голову колишньому гравцеві «Оболоні», а потім в руку. Суддя призначив пенальті, який чітко реалізував Де Пена.

Але і на цьому біди «Гента» не закінчилися. На лівому крилі атаки проявляв активність Супряга, якого в межах штрафного майданчика збив... ні, цього разу не Пластун, а капітан команди Нгаду-Нгаджуі. Марчиняк без вагань знову вказав на «точку». До м'яча в цей раз підійшов Родрігеш. Але пробити люксембуржцю так і не вдалося: арбітри ВАР ретельно розглянули епізод і знайшли в діях Супряги «кримінал»: динамівський форвард в момент прийому м'яча знаходився в міліметровому офсайді. Шкода, адже можна було «виносити» бельгійського віце-чемпіона вже після першого тайму.

Хоча і так гріх скаржитися: кияни виграють з відмінним доробком, створюють моменти при першій же активізації в атаці. Але іноді, коли наша команда віддавала ініціативу супернику, той намагався всерйоз загострювати ситуацію. Один раз навіть вдалося. Але гнівити Бога нема за що: перший тайм - майже повністю в скарбничку «Динамо».

Початок другого тайму - туди ж. І знову не обійшлося без дежавю. Марчиняк втретє вказав на «точку» в ворота «Гента». І знову гості не дуже люб'язно обійшлися з Супрягою (в цей раз Фортуна, який виявився не таким вже й фартовим). ВАР дав добро, і з другої спроби Родрігеш таки пробив. Поганенько, але головне, що забив. 3:0, разом 5:1, без шансів для суперника. Потрібно просто довести гру до кінця, продовжувати грати, адже гра дається.

І динамівці продовжили грати. Суперник був майже деморалізований, його можна і потрібно було добивати. Але господарі знову вирішили віддати ініціативу. І «Гент» мав чудову нагоду відквитати один м'яч після подвійного удару від Пластуна, але вище всяких похвал зіграв Бущан. Луческу відреагував оперативно, вирішивши освіжити атаку: вийшли Циганков і Вербич.

Поява вчорашніх лідерів «Динамо» стабілізувала гру. Матч перетворився в відрізки з позиційними атаками обох команд. Найгостріше в такому перетягуванні «каната» були гості. Але Бущан в цей вечір явно встав з правильної ноги.

Так, в час, що залишався, гості були ближче до першого забитого м'яча, ніж до четвертого пропущеного. Але саме зараз це така дрібниця. Адже головне, що «Динамо» впевнено перемогло і вийшло в груповий етап ЛЧ. Сміливо можна святкувати. А розбирати наші помилки можна і трохи пізніше.

Ліга чемпіонів. Плей-оф. Матч-відповідь.

«Динамо» - «Гент» - 3:0 (перший матч - 2:1)

Віталій Буяльський (10), Карлос Де Пена (36, пенальті), Жерсон Родрігес (49, пенальті)

Алессіо Кастро-Монтес (28), Ігор Пластун (42), Нуріу Фортуна (49)

«Динамо»: Георгій Бущан, Олександр Караваєв, Віталій Миколенко, Ілля Забарний, Томаш Кендзьора, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко (Олександр Андрієвський, 77), Карлос Де Пена (Беньямін Вербич, 59), Владислав Супряга, Жерсон Родрігес (Віктор Циганков, 60)

«Гент»: Даві Руф, Нуріу Фортуна, Майкл Нгаду-Нгаджуі, Ігор Пластун, Алессіо Кастро-Монтес (Джордан Ботак, 65), Ніклас Дорш, Еліша Овусу (Сулайман Маррех, 54), Андерсон Ньянгбо, Тім Кляйндінст, Осман Букарі, Лоран Депуатр (Маттіс Самуаз, 74)

Арбітр: Шимон Марчіняк (Польща)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ГЕНТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 03:30 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 293
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ukraine_Kiev_Fan
Поздравляю всех! У Динамо появляется рисунок игры. Все заметили, что выход на поле Вербича и Циганкова не усил атаку? Потому что другая молодежь забегала!
Михаил Степанов
непривычно видеть как Динамо ИГРАЕТ, не тужится, не мучается, а ИГРАЕТ
ya_3
Болельщиков ДИНАМО - с заслуженной победой и выходом в групповой этап ЛЧ!
Болеем за всех наших!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Roger
Поздравляю всех болельщиков Динамо Киев с выходом родной команды в Лигу Чемпионов. Будет очень интересно наблюдать за битвами ДК с лучшими командами Европы.
И конечно же отдельные поздравления Сереге Реброву и его Ференцварошу, очень рад за него и за его подопечных, заслужили.
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
От Украины ДВА клуба в групповом этапе ЛЧ-2021 !!!
Слава Шахтеру ! Динамо слава !
Футбол в квадрате
Наконец то два наши клуба в групповом этапе ЛЧ! Динамо с победой и с возвращением в элиту! С нетерпением ждем жребий...
gajvir
Нарешті!!!!! Слів немає, одні емоції. Вболівальники Динамо, Ви найкращі!!! Гуляємо!
Oleksandr Frenkel
А стоило всего лишь нанять настоящего тренера, а не очередное бесталанное «динамовское сердце». С Лигой Чемпионов тебя, Киев
Юра Вареник
Бущан вообще непробиваемый! Тащил все что летело
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
bravo Mircea, все супер пока что
Юра Вареник
Ребров красава!
Поручик Ржевский
Луч молодец. Имел сжатые сроки, но выполнил задачу на отлично:
расставил грамотно игроков, тех, что имел, и немного подтянул подстраховку и выход из обороны.
Вроде, те же самые игроки, что у Хацкевича и Михайличенко, но сыграли совсем по иному.
Динамо тех лет вылетало от Янг Бойз, Аякса и Брюгге. Не буду говорить про Аякс, но с Лучём Янг Бойз и Брюгге, думаю, прошли бы. А с Аяксом могли бы хотя бы пободаться, а не потерянными ходить и не знать, что делать.
Итак, хорошие новости - 2 украинские команды в ЛЧ. Более дальше.
Но, а Игорёк получил уже первый финансовый бонус за риск, на который пошёл месяц назад.
Ukraine
Вітаю ДК
Та Україну
Гарна гра
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юра Вареник
Только Киев! Только победа!
Cityzen83
Даже не заметили бельгиейцев. Кто бы мог подумать пару месяцев назад при мегаЛесике, что Динамо в ЛЧ будет играть. Уххх Мирча ... Спасибо.