Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 30 вересня 2020, 07:33
18170
14

Бельгійські ЗМІ: «Пластун нашкодив. Гент зазнав безславного краху»

Sport.ua представляє огляд бельгійської преси після перемоги київського «Динамо» над «Гентом» (3:0)

| Оновлено 30 вересня 2020, 07:33
18170
14
Бельгійські ЗМІ: «Пластун нашкодив. Гент зазнав безславного краху»
Voetbalkrant.com

У матчі-відповіді 4-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів київське «Динамо» вдома розгромило бельгійський «Гент» з рахунком 3:0. Поєдинок не залишився без уваги бельгійських ЗМІ — «буйволам» добряче дісталося від преси.

«Без Ліги чемпіонів для  «Гента»: слабкі «буйволи» з голою дупою в Києві», — не соромиться в заголовку Nieuwsblad.be.

«У груповому етапі Ліги чемпіонів в цьому сезоні буде всього один бельгійський учасник. Знекровлений «Гент» не зміг протистояти київському «Динамо». Після 1:2 в першому матчі, в Києві «Гент» програв 0:3. Тринькання гольових моментів було настільки безглуздим, що здавалося прокляттям.

Якщо матч в Бельгії «Гент» почав нерішуче, побоюючись, то в другому поєдинку Де Декер зібрав ультра-атакувальну групу. Як і раніше без Кумса і Чакветадзе — останнього навіть не виявилося на лаві запасних. Інший підхід, однак, дав той самий результат, що і в першому матчі: пропущений гол лише через дев'ять хвилин гри. Супряга відірвався від захисника і прострілив, Буяльський пробив п'ятою — 1:0.

Рахунок про це не говорить, але «Динамо» могло по-справжньому потрясти «Гент». Бельгійський клуб продовжує ледь шкутильгати, нагадуючи сумну і п'яну версію яскравої команди минулого сезону. «Гент» змінився до невпізнання. Шапаренко влучив у штангу, тому завдання «Гента» залишилося тим самим — забити двічі. «Динамо» також помилялося. Забарний втратив м'яч, Депуатр опинився в штрафній, але замість того, щоб взяти ініціативу на себе, віддав м'яч Букарі, який пробив в Бущана.

Наступний уривок матчу також викликав дежавю. Знову Ігор Пластун нашкодив своїй команді. Футболіст невдало зіграв рукою в своїй штрафній після прострілу Родрігеша. Насправді, пенальті не було, але де Пена його реалізував — 2:0.

Сумнівне рішення польського рефері Марчиняка, відомого своїми картками і пенальті. Другий пенальті після того, як Нгаду торкнувся стопи Супряги, був скасований після перегляду VAR. Відразу після перерви поляк втретє вказав на «точку». Нуріу і Супряга бігли поруч, але саме падіння українця переконало поляка. Родрігеш зробив рахунок 3:0, відправивши м'яч повз Руфа.

«Гент» повинен був забивати. Але удача відвернулася від «буйволів». Кляйндінст з близької відстані пробив у Бущана, добивання Пластуна воротар відбив ногами. Трохи пізніше нещасний український захисник зазнав чергової невдачі. Пластун у розпачі дивився в небо рідного Києва. Рахунок все-таки став 3:1, але гол був скасований через офсайд. Схоже, що «Гент» повинен сподіватися на божественне втручання, тому що інакше ніж прокляттям те, що відбувається, не назвеш. Прокляття Джесса Торупа (тренував «Гент» з 2018-го по 2020-й роки — прим. ред.)? Карма може бути жахливою. Цьому «Генту» зовсім нічого робити в Лізі чемпіонів», — пише Nieuwsblad.be.

«Гент не зміг пробитися у груповий етап Ліги чемпіонів після поразки від «Динамо» в Києві», — лаконічний заголовок від Voetbalkrant.com.

«Гент» не пройшов кваліфікацію у груповий етап Ліги чемпіонів. У матчі-відповіді 4-го кваліфікаційного раунду бельгійці програли київському «Динамо» з рахунком 0:3. У підсумку, «Гент» зіграє в груповому етапі Ліги Європи.

«Гент» прибув до Києва з певним завданням, але вже через десять хвилин «буйволи» отримали серйозний щиглик по носі. Супряга зумів переправити м'яч Буяльському, і той п'ятою відправив його в сітку.

Тільки після цього бельгійський клуб зумів увійти в гру і створити декілька моментів. Найкращий шанс був у Букарі, але пробити Бущана він так і не зміг.

За десять хвилин до кінця першого тайму гра була закінчена. Пластун зіграв рукою, і київське «Динамо» реалізувало пенальті. Де Пена вдарив вдало — 2:0.

Не минуло й п'яти хвилин, як арбітр знову вказав на «точку» після помилки Нгаду. Але в справу втрутився VAR, який зафіксував офсайд у Супряги. Перший тайм закінчився з рахунком 2:0.

Але другий пенальті все-таки відбувся відразу після перерви. Нуріу сфолив на Супрязі, і Родрігеш реалізував пенальті. 3:0, матч, по суті, був завершений.

«Гент» намагався забити, але голкіпер «Динамо» Бущан провів відмінний матч. Кляйндінст буде погано спати цієї ночі, адже він не реалізував кілька дуже хороших моментів.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 3:0 на користь «Динамо». На цьому пригоди «буйволів» в Лізі чемпіонів закінчилися. Київське «Динамо» вийшло до групового етапу турніру», — пише про матч Voetbalkrant.com.

«Гент» терпить безславний крах в Києві через діряву оборону», — говорить заголовок видання VoetbalNieuws.be.

«Перед «Гентом» стояло практично нездійсненне завдання в Києві, адже для виходу у груповий етап Ліги чемпіонів команді потрібно було надолужити поразку 1:2. На жаль, «Генту» не вдалося провернути такий трюк — «буйволи» програли в Україні з рахунком 0:3. Знову «Гент» підвела гра в обороні, змусивши команду вилетіти до Ліги Європи.

Про вихід в Лігу чемпіонів можна було забути вже через десять хвилин матчу. У першій же небезпечній українській атаці відзначився Буяльський. Приблизно через 15 хвилин рахунок міг стати 2:0, але Шапаренко влучив у стійку.

Тоді «Гент» вирішив протягнути Києву руку допомоги. Букарі упустив свій шанс, а Пластун привіз пенальті, незграбно направивши м'яч головою в свою руку. Де Пена з радістю скористався подарунком. Не минуло й хвилини, як арбітр знову вказав на «точку» після фолу Нгаду. Однак після довгих консультацій з VAR пенальті був скасований через офсайд. На перерву «Гент» пішов за рахунку 2:0 на користь «Динамо».

Однак після перерви цей рахунок протримався недовго — київське «Динамо» отримало право ще на один пенальті. Нуріу порушив правила на Супрязі, а Родрігеш легко обіграв Руфа. В «Динамо» були задоволені рахунком, і українці прибрали ногу з педалі газу. «Гент» не скористався кількома відмінними моментами, але зберегти честь було вже неможливо», — розповідає про матч VoetbalNieuws.be.

В цілому, бельгійські видання визнають справедливість перемоги «Динамо», хоч і нарікають на проблеми «Гента» в обороні і численні невикористані моменти. Підсумкова думка бельгійської преси одностайна — такому «Генту» нічого робити в Лізі чемпіонів.

У матеріалі використані фото Nieuwsblad.be і Voetbalkrant.com.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
Пластун одинаково опасен как возле своих ворот, так и возле чужих
В первых турах Бельгии чуть ли не все голы в матчах Гента состоялись при его участии – и забитые, и пропущенные.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
onco-clown
Я ржал с Пластуна, когда смотрел игру: два раза бил в упор - не забил, не фортануло; но когда таки забил зафиксировали офсайд))) вот это лють)
euro2012_za_2012euro
Вывод из этих статеек - всех украинцев на выход?
А ведь до поединков с Динамо в один голос пели, что ничего на свете лучше нету и что украинец с бельгийцем братья навек !
Servicant
С приходом Луческу в Шахтёр закончилась эра Динамо, с приходом Луческу в Динамо закончится эра Шахтёра?
Artyom_I
Только украинские команды выигрывают с помощью судей. Бельгийские команды всегда выигрывают чисто
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил