Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 вересня 2020, 07:05
3059
7

Друга нічия поспіль. Десна втратила очки в матчі з Інгульцем

Блискучий удар Ніки Січінави дозволив клубу з Петрового розжитися другим балом в УПЛ

| Оновлено 20 вересня 2020, 07:05
3059
7
Друга нічия поспіль. Десна втратила очки в матчі з Інгульцем
ФК Інгулець

19 вересня став справжнім святом у Кропивницькому. По-перше, це - День міста. По-друге, сюди повернувся великий футбол. Поки стадіон в Петровому проходить сертифікацію, на місцевій «Зірці» свої домашні матчі проводитиме дебютант української Прем'єр-ліги «Інгулець». І першу в еліті домашню зустріч «козаки» проводили проти учасника Ліги Європи, «Десни».

Чернігівському клубу вже в четвер проводити поєдинок 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Тож матч проти «Інгульця» автоматично ставав генеральною репетицією перед зустріччю з «Вольфсбургом».

Але перший тайм підопічні Олександра Рябоконя навряд чи можуть занести собі в актив. Гості начебто і володіли ініціативою, частіше виконували стандарти, проте користі з цього витягти не змогли. «Інгулець» небезпечно огризався і взагалі виглядав нітрохи не гірше за суперника. І найкрасивіший момент створили господарі - Січінава бив у падінні через себе, але не влучив у ворота. А де не вистачало майстерності, на перший план виходила самовіддача. Про градус гри говорить хоча б той факт, що ще до перерви головний арбітр 6 разів діставав з кишені жовту картку, причому 4 «гірчичники» отримали футболісти «Десни».

У перерві наставник чернігівської команди напевно серйозно поговорив в роздягальні з гравцями. І провів потрійну заміну, яка дуже швидко довела правоту Рябоконя.

Після подачі з кутового Будківський, який вийшов на заміну, п'ятою продовжив політ м'яча - і той по хитромудрій траєкторії полетів під дальню штангу. Ймовірно, гол відбувся б і так, але для вірності Гітченко (який, до слова, святкував ювілей - 200-й поєдинок в УПЛ) з півметра підправив м'яч у сітку - 0:1.

Втім, вели в рахунку гості недовго. Січінава, мабуть, вирішив не йти з поля без красивого голу. Грузинський форвард отримав м'яч біля кута штрафного, втік від захисника і потужно пробив у ближню дев'ятку - воротар був безсилий! 1:1, а вже через кілька хвилин він ледь не став антигероєм. Після подачі кутового Ніка вибивав м'яч головою і влучив у штангу власних воріт.

«Десна» не зменшувала оберти: на 70-й хвилині за кутовими, наприклад, перевага гостей стала десятикратною (10:1)! А за жовтими картками «Інгулець» наздогнав суперника (4:4). Сергій Лавриненко тільки після цього почав випускати на поле свіжих гравців. І господарі в результаті перейшли на класичну гру на контратаках, збудувавши біля власних воріт ешелоновану оборону.

«Десна» посилила тиск - хоча, здавалося б, куди вже більше (у другому таймі володіння м'ячем склало 27:73% на користь гостей). «Інгулець» стійко відбивався. А хвилин за 10 до фінального свистка на рівному місці підвернув ногу Гуцуляк, і за «Десну» в УПЛ дебютував Ілля Шевцов. Він міг забити практично першим дотиком - після чергового кутового 20-річний нападник виграв повітря і непогано пробив головою, проте воротар зумів відбити непростий удар. На 2-й компенсованій хвилині Шевцов отримав другий шанс, однак під його удар метрів з семи кинувся Ковальов, а після добивання Будківського м'яч влучив у Балана і просвистів над поперечиною. У підсумку за повної переваги (за ударами в площину рахунок 3:8, за проведеними атаками - 24:43) «Десна» не змогла вирвати перемогу.

1:1 - «козаки» вистояли і заробили другу нічию в еліті. «Інгулець» набрав 2 очки і знаходиться на 10-му місці в турнірній таблиці. У наступному турі команда їде в гості до ще одного учасника єврокубків, «Колоса». У «Десни» 5 балів і третя сходинка. У 4-му турі чернігівська команда приймає «Рух».

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Інгулець» – «Десна» - 1:1

 Січінава, 57 – Гітченко, 49

 Синьогуб, 14, Січінава, 17, Кучеренко, 47, Щедрий, 65 – Хльобас, 3, Огиря, 10, Калітвінцев, 35, Конопля, 44

«Інгулець»: Кринський – Синьогуб, Ковальов, Павлов, Балан – Кучеренко – Щедрий (Бартулович, 83), Запорожець, Лупашко, Коваленко (Мкомола, 72) – Січінава (Мішуренко, 86).

«Десна»: Паст – Западня (Картушов, 46), Єрмаков, Гітченко, Конопля – Гуцуляк (Шевцов, 79), Хльобас (Домбровський, 46), Огиря, Калітвінцев – Тотовицький – Дегтярьов (Будківський, 46).

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Удари (у площину): 7 (3) – 13 (8)
Кутові: 1 – 14
Оффсайди: 2 – 2.

ІНГУЛЕЦЬ-ДЕСНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Demon
Молодцы обе команды!!! Ингульцу-респект!!! Не стушевались. Десна-без переживаний, отдохните, наберитесь сил и задавите немецких волков!!! Украина за вас!!!
BekXan
Ингулец не подарок.И эту команду не так уже и просто обыграть.
romanchik.8409
Филлипов 40% Десны был
Al Zolo
окончательно убедился что в Германии у Десны нет шансов
Maslyaspor
Інгулець зробив те що не змогло Динамо ( Забили гол . А Десна це команда яка по ходу єдине що вміє грати на відбій .