Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 вересня 2020, 23:14
3002
6

Микола МАТВІЄНКО: «Мій трансфер? Це ж ви пишете все!»

Захисник «Шахтаря» – про трансферні чутки

| Оновлено 14 вересня 2020, 23:14
3002
6
Микола МАТВІЄНКО: «Мій трансфер? Це ж ви пишете все!»
ФК Шахтар. Микола Матвієнко

24-річний захисник донецького «Шахтаря» і збірної України Микола Матвієнко поділився думкою про поразку від Іспанії (0:4) в Лізі націй, оцінив рівень конкуренції в національній команді, а також прокоментував трансферні чутки, згідно з якими його хоче підписати цілий ряд англійських клубів. Слова Матвієнка наводить кореспондент Sport.ua Сергій Циба.

– Проти Іспанії, очевидно, ви перестали грати задовго до початку поєдинку.
– Я думаю, кожен повинен для себе зрозуміти, що всі особистості, має бути якась повага до себе. Не хочеться програвати весь час в чотири м'ячі. Взагалі не хочеться програвати! Завдання - показувати саме наш футбол.

Одинично можна виграти якийсь матч - відсидітися в обороні і сподіватися на удачу, на того ж Пятова, що він все зловить. Але так весь час не буде. Нам потрібно поставити свою гру, щоб потім суперник під нас підлаштовувався, а не ми під нього.

У матчі з іспанцями ми намагалися не відходити від нашої гри. Так, не вийшло, але ми не станемо відходити і далі. Будемо працювати, щоб в результаті залишитися в Лізі націй А, щоб до Євро підійти в максимальній готовності і битися на рівних з усіма.

– Наскільки висока конкуренція в збірній? І наскільки центральні захисники готові зіграти на інших позиціях?
У збірній конкуренція завжди є, і вона зашкалює, тому що кожен футболіст мріє про цей виклик і ніхто не хоче втрачати свій шанс. Мотивація там величезна, всі б'ються.

Щодо мого універсалізму - мені вже 1000 таких питань задавали, набридло на них відповідати. Куди поставлять, там і буду грати. Якщо поставити, наприклад, Тараса Степаненка в центр захисту, він перші хвилини буде ніяково себе почувати, але потім, з часом, думаю, не гірше вийде, ніж у якогось захисника.

– Якщо порівнювати груповий етап Ліги чемпіонів і цю ж стадію Ліги націй, в чому відмінність і де важче?
– Думаю, це залежить від конкретної гри. Ще й складно порівнювати клуб, в якому ти тренуєшся кожен день, є завдання на весь сезон, напрацьовані схеми, зі збірною. Там ти збираєшся на тиждень раз на місяць. Це зовсім різні речі. Різні турніри, різні завдання.

– Наскільки такий складних графік в клубі позначається на ваших кондиціях? На прикладі Іспанії і Ліги націй.
– Коли приїжджаєш до збірної, відразу треба відключитися від клубних справ і забути про них. Є тільки збірна України. Такі реалії у нас зараз. Не було великої відпустки у нас. Але в Європі, наприклад, немає зимової перерви. У нас є зимова, тому нам гріх скаржитися. Такі реалії.

– Чи не відволікають вас від ігор за Шахтар і збірну всякі чутки про перехід в зарубіжні клуби?
– Це ж ви пишете все! Що я можу сказати? Новини ці виходять щодня. У 95% випадків я сам здивований, що погодився то туди перейти, то туди. Є розмови, таких розмов по кожному футболістові по 10 на день. Але це всього лише розмови. Коли якась конкретика буде, ви відразу дізнаєтеся і першими про це напишете.

– Після поразки від Іспанії Зінченко хотів сказати, як Мілевський: «Ви ще б***ь до Києва приїдете». Хочеться у вас запитати, що можна підготувати іспанцям і як взяти реванш?
– Я ще такий план не розробляв. Але, думаю, Андрій Миколайович Шевченко вже стурбований цим питанням і весь тренерський штаб. Як тільки ми приїдемо в розташування збірної, він спробує запровадити ці ідеї нам, а ми спробуємо схопити якісь технічні напрацювання. Думаю, у нас все вийде.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію
Футбол | 26 квітня 2024, 23:21 10
Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію

Про це повідомив відомий інсайдер Фабріціо Романо

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Артур Артур
Правильно сказав, журналюги 90% новин вигадують не злізаючи з унітаза. Хто ноги розсунув перед ким, чия жінка футболіста гола і т.д. . Все це подається як спортивні новини. Бездарі не знають що писати і вигадують ще і з помилками. Тільки щоб відкрили іхню сторінку і капнуло бабло
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Пха, Колюня ну ты даyн. Хватило и первого абзаца, для того, чтобы этого понять. Да с испанцами вы старались играть в свою игру, угу оно видно было, мяч держали, разыгрывали комбинации именно вы, а не испанцы, не сидели в обороне тоже не вы, а испанцы Сразу видно, крот слепой