Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 вересня 2020, 09:42
28061
182

Перша осічка Луческу. Десна в Києві відстояла нічию в матчі з Динамо

Кияни не зуміли на своєму полі обіграти чернігівський клуб

| Оновлено 12 вересня 2020, 09:42
28061
182
Перша осічка Луческу. Десна в Києві відстояла нічию в матчі з Динамо
ФК Динамо Київ

Матч на НСК «Олімпійський» між київським «Динамо» і чернігівською «Десною» став не тільки першим в чемпіонаті УПЛ після паузи на матчі національних збірних, а й центральним у другому турі. Для господарів поля це був останній іспит перед стартом у кваліфікації Ліги чемпіонів, але перемагати потрібно на всіх фронтах, а кадрова ситуація сильно ускладнює життя команді Мірчі Луческу.

Бурда в недавньому спарингу з «Колосом» отримав розрив ахіллового сухожилля і вибув на півроку, так що Містеру довелося піти на експеримент і в центрі оборони випустити номінальних крайніх захисників - Кендзьору і Миколенка. Також повернувся до стартового складу Циганков, праворуч в нападі він замінив Жерсона Родрігеша. 

В свою чергу, візаві румунського фахівця, Олександр Рябоконь, випустив практично той же склад, що грав в першому турі проти «Зорі». Тренер «Десни» зробив тільки дві правки: замість травмованого Імерекова вийшов Картушов, а Тотовицького замінив Будківський.

На початку матчу «Динамо» набагато більше володіло м'ячем, але попри це перший гольовий момент створила «Десна». На 14-й хвилині Калитвинцев з правого флангу навісив на Картущова, той скинув в центр штрафного на Будківского, але Пилип із забійної позиції відправив м'яч у штангу ударом в один дотик. Здавалося, що гостям банально не пощастило, але в кінці тайму вдача була вже на їхньому боці.

На 35-й хвилині за «Динамо» дебютував 18-річний захисник Ілля Забарний. Але сталося це після форс-мажору: Олександр Тимчик травмувався і не зміг продовжувати гру.

За 5 хвилин до кінця першої половини гри, «Динамо» почало штурмувати ворота Паста. Спочатку Кендзьора головою пробив у штангу. Через хвилину Мостовий ледь не зрізав м'яч у свої ворота після навісу зі штрафного від Циганкова, але воротар «Десни» підстрахував. А в наступному епізоді, після навісу з кутового, Де Пені вдався неймовірний удар в один дотик з-за меж штрафного майданчика, і лише каркас воріт завадив уругвайцю відкрити рахунок голом-шедевром.

Наступна можливість забити була у «Динамо» на 60-й хвилині. Циганков увірвався в штрафну суперника, класно пробив з кута, але Паст продемонстрував блискучу реакцію і відбив м'яч. Кияни продовжили атаку, пішов навіс в штрафну, і Буяльський головою пробив поруч зі штангою воріт суперника.

«Динамо» контролювало гру, але час ішов, а на табло продовжували світитися нудні 0:0. Нічийний результат явно влаштовував «Десну», яка більше намагалася не пропустити, ніж забити самій. В кінці поєдинку «сіверяни» і зовсім за кожної зручної нагоди тягнули час, грали на відбій, просто виносячи м'яч подалі зі свого штрафного. І ця тактика принесла потрібний результат: команда Рябоконя відвезла дорогоцінне очко до Чернігова.

Для Мірчі Луческу це перша втрата очок на посаді головного тренера «Динамо». Киянам не вдалося підійти до матчу з нідерландським АЗ в гарному настрої. Тепер необхідно встигнути відновитися, адже відповідної гри на цій стадії кваліфікації не буде, права на помилку просто немає.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Динамо» - «Десна» - 0:0

Ілля Забарний (66) - Владислав Калитвинцев (55), Андрій Домбровський (63), Андрій Гітченко (73)

«Динамо»: Георгій Бущан, Олександр Караваєв (Беньямін Вербич, 64), Віталій Миколенко, Томаш Кендзьора, Олександр Тимчик (Ілля Забарний, 35), Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Карлос Де Пена, Віктор Циганков (Жерсон Родрігес, 64), Віталій Буяльський, Владислав Супряга (Фран Соль, 80)

«Десна»: Євген Паст, Йоонас Тамм, Владислав Огиря, Андрій Домбровський, Владислав Калитвинцев, Єгор Картушов (Олексій Гуцуляк, 67), Андрій Гітченко, Андрій Мостовий, Юхим Конопля, Філіп Будківський (Андрій Тотовицький, 75), Олександр Філіппов (Віталій Єрмаков, 67)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Лунін. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу Манчестер Сіті – Реал
Футбол | 18 квітня 2024, 01:29 9
Не Лунін. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу Манчестер Сіті – Реал

Нагороду отримав Федеріко Вальверде, королівський клуб вибив «містян» у серії пенальті

Манчестер Сіті – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
Футбол | 17 квітня 2024, 20:00 16
Манчестер Сіті – Реал. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Чи є межа в ажіотажу навколо цього протистояння?

Коментарі 182
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maslyaspor
Як по мені ,то хай тут буде нічия ,а з АЗ все буде тіп-топ. І всі штанги та поперечки вигнуться в правильний бік )
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Miroslav1981
Повезло Десне с тренером.. ДК нужно подтянуть реализацию создающихся голевых моментов.. все будет хорошо.
Ilya
Что можно сказать по игре.
Будкивский мог забивать 2 в начале и делать игру более интересной. В конце первого тайме, ДК тоже могли забить.
Первый тайм - равный.
Второй тайм, Дк больше давило,но без явных моментов. Десна играла от обороны.
На победу не наиграл никто, счет заслуженный.
ДК надеяться , что Тымчик без серьезной травмы, а то с АЗ будут проблемы.
Супряга 3 млн и это красная цена, он сырой, причем очень.
Витя сдал, причина мне не ясна. Родригеш играет только на кураже? А когда команде нужен прессинг, он пешком идет, очень расхлябанно.
pavel85
Динамо только с Шахтером везёт,три удара ,три гола.Десне три удара -три штанги.Карма?!
bolelschik
Луческу хотел обойтись малой кровью накануне ЛЧ, тем более игроки со сборной пришли, еще и голландцы смотрят. Только во вторник станет все ясно
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pricolist
У меня дежавю, где-то я подобное уже видел. Сперва победа в Суперкубке, а потом веселье в чемпионате
K_Sarioglo@i.ua
Молодці Десна, реально незручний суперник для Динамо, сподіваюся вони це ще раз доведуть у матчі-відповіді!
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Ну что вы хотели, это Десна, фаворит на бронзу в этом сезоне
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Это великое динамо уже вернулось или еще стоит подождать? А как пели "эксперты" после супер кубка. Как будто до этого динамо его не выигрывало два года подряд!
lgpaladin
привет Лужному
Sunrise
Тем кто пишет о силе АЗ и его равности с Аяксом хорошо бы добавлять что они полгода не играли официальных игр! И перед игрой с Динамо у них такая лишь одна состоялась - довольно неубедительная с Викторией. И вспоминать сейчас о победах над Аяксом как-то ни о чём по-моему.
Соперника надо уважать, но не надо рассказывать о какой-то грозности там. Команда среднего уровня. Динамо в лучшем тонусе, играет дома и является фаворитом. Плохо только что Тымчик вылетел(((
wladimir_skidan
И Тымчику выздоровления
wladimir_skidan
Глянул обзор. Да моментов у ДК побольше. Особенно удар Де Пены особенно хорош. Но с другой стороны и Десна могла к 20 минуте пару забить и вообще полностью в оборону сесть. Похоже фанам ДК надо во вторник закупать валидол и другие успокоительные средства.
Дмитрий Украинский
Суркисы не усиливают команду и не покупают игроков даже за 10 миллионов. Такой командой не то что в ЛЧ выходить, а такой командой даже в ЛЕ нечего ловить! В ЛЧ даже самые слабые команды с игроками намного дороже Динамовских, а я уже молчу за топов у которых игроки по 50 миллионов... в АЗ игроки дороже Динамовских, а город там 100 000 население маленький, а команда дороже ДК. Суркисы дулю получат и не выйдет команда не в ЛЧ, а потом и вылетит из ЛЕ на ранней стадии! не хотят вкладывать в клуб, то и не получат вершков! Что посеешь, то и пожнешь!
Invulnerable
Нормальний матч ничья не катастрофическая может мислями об АЗ сейчас...