Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 вересня 2020, 00:06
11590
35

Динамо – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Суперники, що українізуються та омолоджуються

| Оновлено 12 вересня 2020, 00:06
11590
35
Динамо – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
facebook.com/fcdynamoua

Центральним, без будь-яких застережень, матчем відкриється другий тур УПЛ. Вивіска поєдинку говорить сама за себе, та й до того ж тільки в цій парі зустрінуться суперники, що стартували в новому сезоні з перемог. Дуже скоро на команди чекають єврокубкові баталії, але зараз - час помірятися силами в чемпіонаті.

Мірча Луческу повернувся в добре знайомі змагання максимально успішно: тріумф у Суперкубку та розгром у Прем'єр-лізі повинні подарувати оптимізм навіть найбільш скептично налаштованим уболівальникам «Динамо». Втім, до примирення ще далеко, і за свіжими повідомленнями румунських ЗМІ, тренер побоюється за своє життя в Києві. Місцева преса пише, що Луческу не хоче мати справу з ультрас «Динамо», тому вважав за краще жити на околиці міста, де знаходиться тренувальна база клубу.

У «Десни» з тренером, навпаки, абсолютна гармонія. Олександр Рябоконь, який працює в Чернігові вже понад вісім років, цього літа навіть потрапив до двадцятки найбільш відданих клубам фахівців всього світу. За такий термін наставник вивів команду в найсильніший дивізіон з Другої ліги, отримавши право вперше в історії зіграти в Лізі Європи. За підсумками сезону Рябоконь претендував на звання «Найкращий тренер УПЛ», поступившись ним Віктору Скрипнику, і якраз із перемоги над командою Скрипника «Десна» розпочала новий чемпіонат.

Тріумф проти «Зорі» навряд чи назвеш сенсаційним, але і ступінь його важливості також не можна недооцінювати. Тим більше, «Десна» програла перший тайм, забивши три м'ячі у відповідь - у другому. Відзначаємо рішення тренера випустити після перерви Пилипа Будківського, який в результаті заробив пенальті і забив своїй колишній команді один з м'ячів. В черговий раз відзначився голом один з найрезультативніших гравців УПЛ Олександр Філіппов, який без промахів виконав вже четвертий поспіль 11-метровий. Варто сказати і про дебют в «Десні» 19-річного вихованця «Шахтаря» Михайла Мудрика, якому довірили «понюхати пороху» справжніх боїв в новій команді. У п'ятницю можливий дебют і нападника Максима Дегтярьова, який не так давно проходив оглядини в «Динамо».

У киян також триває стратегія побудови української команди з акцентом на молодь, що красномовно підтвердив стартовий тур. Повернувшись до клубу, Владислав Супряга, який відіграв минулий сезон за «Дніпро-1» і отримав звання «Найкращий молодий гравець Прем'єр-ліги», відзначився в першому ж матчі. Продовжили забивати вже визнані лідери киян Віталій Буяльський та Віктор Циганков, який цього разу вийшов на заміну - як і свій п'ятничний візаві, Мірча Луческу записав до свого активу результативну заміну. Відзначаємо і дебют в «Динамо» Богдана Лєднєва, який також повернувся до клубу.

Минулого тижня тривалу паузу «Десна» заповнила спарингами з «Поліссям» і «молодіжкою» «Шахтаря». Змішані склади виставив Олександр Рябоконь, і в підсумку чернігівська команда награла 0:0 із колективом Першої ліги та з рахунком 5:1 розгромила «гірників». Не можна не відзначити дубль у ворота «Шахтаря» U-21 якраз вихованця «гірників» Іллі Шевцова, запрошеного в «Десну» на перспективу. «Динамо» в той же день зіграло контрольну зустріч з «Колосом», вигравши мінімально: автором єдиного точного удару став Артем Кравець, який повернувся до клубу. З огляду на відсутність цілого ряду «збірників», Мірча Луческу експериментував ще більше, перевіривши в справі всіх виконавців. Не обійшлося і без неприємностей - вже в першому таймі спарингу розрив ахіллового сухожилля трапився у Микити Бурди, якому в екстреному порядку була зроблена операція.

У недовгій історії взаємин команд невелика перевага - за «Динамо». Але в двох попередніх зустрічах року кияни не перемагали «Десну», та й на «Олімпійському» чернігівський колектив програв тільки один з трьох своїх матчів, так що буде цікаво!

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Сирота, Кендзьора, Тимчик, Сидорчук, Шапаренко, Родрігес, Де Пена, Буяльський, Супряга.

«Десна»: Паст, Мостовий, Тамм, Гітченко, Імереков, Домбровський, Огиря, Калитвинцев, Тотовицький, Конопля, Філіппов.

 
  • 1.43
  • 4.8
  • 6.5
Зробити ставку
 
  • 1.42
  • 5.00
  • 6.80
Зробити ставку
 
  • 1.44
  • 4.80
  • 6.60
Зробити ставку

11 вересня, п'ятниця

«Динамо» — «Десна»
Київ. НСК «Олімпійський». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ДИНАМО — ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Крепкий оппонент для дк, как раз увидим что там по состоянию накануне еврокубковых матчей, а то удивило что сурок вообще не дал усиления лучу несмотря на аппетит участия в лч возможного
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
erty
Олег Гавриш: Для Ахметова, как для бизнесмена, вопрос с Донбассом уже закрыт. Может у него еще есть к Донбассу какое-то человеческое отношение, и он как-то поучаствует, построит какой-то проект, чтобы задобрить население. Но с точки зрения бизнеса, он полностью построен на территории Украины. Мало того, он получает активы за рубежом.(с)
ренатка слил даунбас,плювал он на него
erty
Олег Гавриш: Я думаю, что влияние Ахметова на Донбасса значительно преувеличено. На Донбассе произошла оккупация, там поставили своих людей, отобрали активы. Даже если Ахметов захочет, он не сможет этого сделать. И у него есть некие активы в России, которые работают. Плюс, я не думаю, что настолько вхож к Путину или нынешнему руководству России, кто курирует Донбасс, чтобы эти вопросы решить.
На мой взгляд, Ахметов нашел каким образом ему возместить эти убытки. Да, по сути, он махнул рукой, это списанные потери и никто на них всерьез не смотрит. Насколько я знаю, о влиянии Ахметова на Донбассе говорить не приходится.(с)
для ренатки даунбас фсе!
axylinam
Динамо выиграет и забьёт минимум два мяча
vados1991
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ingvar8888
2-1 якось так має бути...
Хочу подивитись на Динамо імені Мірча!!!....
nabo39
https://youtu.be/qu9URpuA-Hw - 36 удалений в одном матче
mayakovskiy1
За Десну. Очень хорошая и симпатичная команда. Ну и конечно хочется посмотреть на смешной цыганоболид)) С тем учетом что Шахта пропускает, дырявки имеют уникальную возможность хоть на пару недель обойти ШД в чемпионате.
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ukraine
Хочеться щоб Луческу виграв, а ДК програло.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил