Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 серпня 2020, 18:20
3846
5

Шахтар - Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гірникам доведеться швидко перелаштовуватись з Ліги Європи на українську Прем'єр-Лігу

| Оновлено 21 серпня 2020, 18:20
3846
5
Шахтар - Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Шанувальники футболу нашої країни напевно хотіли, щоб цей матч був перенесений на резервний день, як це припускали укладачі календаря сезону 2020-2021 років. Але, на жаль, болюча поразка  «Шахтаря» від «Інтера» 0:5 в півфіналі Ліги Європи у Німеччині перекреслила ці надії як вболівальників, так і самих футболістів, не дозволивши гірникам продовжити боротьбу за почесний трофей. Тепер підопічним Луїша Каштру залишається варіант швидко перелаштуватися на національний чемпіонат, щоб забути про ту невдачу і розпочати свій новий похід за золотими медалями.

Зараз важко припустити, чи вийде у «Шахтаря» такий же переможний марш, яким вони прокрокували в попередньому чемпіонаті України. Тоді, нагадаємо, донецький клуб практично не помітив своїх конкурентів, забезпечивши собі перемогу в турнірі за п'ять турів до його закінчення і випередивши в підсумку найближчого переслідувача на рекордні 23 очки. Ось тільки навряд чи суперники дозволять гірникам знову бути на голову сильнішими за них. Щось підказує, що в цьому сезоні чемпіону буде складніше здобувати очки, тим більше є команди, які вже мають досвід надання йому гідного опору. До їхнього числа, безумовно, відноситься «Колос».

Тільки у першій очній зустрічі минулого сезону підопічні Руслана Костишина, тоді ще дебютанти Прем'єр-Ліги, явно знітилися перед титулованим опонентом і розгромно програли йому в гостях 0:6. Проте потім футболісти із Ковалівки зуміли показати своє бажання дати справжній бій «Шахтарю», двічі поступившись йому лише з мінімальним рахунком 3:4 і 0:1, а в передостанньому турі 0:2, коли гірники забили другий гол вже на четвертій компенсованій хвилині.

До речі, у «Колоса» в порівнянні з «Шахтарем», склад якого з кінця липня практично не змінився, відбулися деякі перестановки. Так, клуб покинули захисники Євген Єфремов, що відправився грати у Литву, і Вадим Парамонов. А на їхнє місце прийшли досвідчений 31-річний гравець оборони Євген Новак (він останнім часом виступав у македонському «Вардарі»), 23-річний півзахисник Микита Кравченко (в минулому сезоні грав за донецький «Олімпік») і ще один футболіст середини поля 21-річний камерунець Альваро Нгамба. Також ковалівцам вдалося продовжити оренду Євгена Смирного і підписати повноцінний контракт з Олегом Кожушком.

Цікаво, що з відпустки «Колос» вийшов тільки 11 серпня, пізніше за всі інші команди української Прем'єр-Ліги і встиг провести лише невеликий шестиденний збір в Полтавській області. Але, з огляду на те, що міжсезоння у нас було всього три тижні, навряд чи гравці примудрилися розгубити свою форму. До того ж, клубу із Ковалівки незабаром належить дебютувати у кваліфікації до Ліги Європи.

Є ще один момент, на який хотілося б звернути увагу. В майбутньому сезоні «Шахтар» має намір проводити всі свої домашні матчі не у Харкові, як це було кілька останніх років, а у Києві на НСК «Олімпійський». Втім, поки ігри проходять без глядачів, це навряд чи буде мати особливе значення. Тим більше, що і «Колос», завершуючи минулий сезон поєдинком з «Динамо», вибрав у якості свого поля саме цю арену. Пам'ятайте як завершився той матч? 2:0 на користь «Колоса». А ще саме на НСК «Олімпійський» ковалівський клуб виграв матч плей-оф у «Маріуполя» 1:0 за право виступати в європейському кубковому турнірі.

І про арбітра. Судити матч «Шахтар» - «Колос» буде Ігор Пасхал з Херсона. За його арбітражу гірники три останні матчі з чотирьох в минулому сезоні виграли у «Дніпра-1» 2:0, «Карпат» 3:0 і «Олександрії» 3:2, а в одному програли «Ворсклі» 0:1. У «Колоса» зустріч з цим суддею запам'яталася з негативним відтінком - поразка 1:5 від «Десни».

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Бондар, Сіпріано, Маркос Антоніо, Степаненко, Алан Патрік, Тайсон, Соломон, Жуніор Мораєс
«Колос»: Волинець, Зозуля, Гавриш, Максименко, Чорноморець, Мілько, Богданов, Смирний, Антюх, Морозко, Лисенко

 
  • 1.14
  • 8.10
  • 20.0
Сделать ставку
 
  • 1.13
  • 8.70
  • 19.5
Сделать ставку
 
  • 1.16
  • 7.70
  • 17.0
Сделать ставку

21 серпня, п'ятниця

«Шахтар» — «Колос»
Київ. Стадіон НСК «Олімпійський». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua — 2:1

 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років
Футбол | 26 квітня 2024, 13:15 1
Кроки Ароки – широкі. Що треба знати про відкриття Прімейри останніх років

Олексій Рижков – про португальський клуб, який останнім часом пристойно прогресує

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
Колосу в предверии матчей квалифайраундов ЛЕ такие игры на вес золота. Костышину успехов в прогрессе клуба, но думаю Шахтер завтра проблем не испытает
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил