Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 18 серпня 2020, 13:12
38713
469

Провал в Дюссельдорфі. Інтер забив п'ять голів Шахтарю в півфіналі ЛЄ

«Гірники» занадто багато помилялися і зазнали великої поразки

| Оновлено 18 серпня 2020, 13:12
38713
469
Провал в Дюссельдорфі. Інтер забив п'ять голів Шахтарю в півфіналі ЛЄ
twitter.com/inter

Чергового дива у виконанні «Шахтаря» не дочекалися. У півфіналі «гірників» чекав найскладніший суперник з тих, які досі зустрічалися - «Інтер». «Шахтар» не зміг йому протиставити нічого. Команда Антоніо Конте виявилася кращою за команду Луїша Каштру практично за всіма показниками. Тому все закономірно і справедливо: у фінал йде той, хто сильніший. А «Шахтарю» ми все одно дякуємо за хороший сезон. Може, наступного разу вийде ще крутіше.

…Побачити «Інтер» - і не померти. Точніше - перемогти. Завдання для «Шахтаря» було дуже складним, але все ж здійсненним. Для його втілення, як було сказано в нашому передматчевому прогнозі, лідери команди Каштру, втім, як і всі інші гравці, повинні були провести «матч сезону». А так як з мотивацією проблем апріорі не повинно було виникнути, залишалося мінімізувати власні помилки. І нейтралізувати сильні сторони суперника. На жаль, ні з першою частиною завдання, ні з другою «Шахтар» не впорався. «Інтер» виявився нашому чемпіону не по зубах: міланці контролювали гру, діючи на чужих помилках, вміло перекривали зони і пресингували. Загалом, Конте повністю переграв тактично Каштру.

На півфінал Луїш Каштру відрядив тих же бійців, що і на матч-відповідь проти «Вольфсбурга». Власне, стартовий склад «гірників» читався, залишалося вирішити єдину загадку: кого португальський тренер поставить в пару до Кривцова: Хочолаву чи Бондаря. Вибір був зроблений на користь досвіду. Абсолютно прогнозований склад виставив і Конте. З урахуванням травми Санчеса варіативності в атаці у «синьо-чорних» не залишалося, стало бути, в допомогу до Лукаку був відправлений Мартінес. В іншому - знайомі всі особи.

Цей матч істотно відрізнявся від попередньої зустрічі «гірників» - проти «Базеля». У чвертьфіналі багато було вирішено вже в дебюті зустрічі, а в півфіналі в першій третині стартового тайму команди не завдали жодного удару по воротах. Суперники почали матч дуже обережно. Відчувалося внутрішнє напруження і небажання як робити помилки, так і загострювати гру. В результаті довгий час все зводилося до перекатування м'яча в середній лінії. У цьому «перетягуванні каната» ніхто не досяг успіху.

А далі сталося несподіване-негадане: з нічого народився гол. На жаль, але чемпіонам України не вдалося вирішити своє головне завдання на матч - уникнути необов'язкових помилок. Помилився найдосвідченіший гравець «гірників» - Пятов, який в порівняно нескладній ситуації вибив м'яч в ноги супернику. Суперник, яким виявився Барелла, миттєво оцінив ситуацію і зробив націлену передачу в центр штрафного майданчика, де Мартінес, випередивши Кривцова, пробив головою в кут, повз Пятова. Ось так, покарали за першу ж помилку. Дійсно, «Інтер» виявився суперником якісно іншого рівня, ніж попередні опоненти «гірників» по Лізі Європи.

«Шахтар» спробував швидко відповісти, але не вийшло. Італійці грамотно сушили гру, дуже якісно грали у відборі, відсуваючи фронт чужих атак ближче до центру поля. Першу осмислену атаку донеччани спорудили на 30 хвилині, але вона закінчилася лише кутовим ударом.

А далі - знову гра без воріт, яка повністю влаштовує номінальних господарів, і повністю не влаштовує номінальних гостей. Однак змінити хід подій на свою користь «Шахтар» не міг: тактично міланці діяли майже бездоганно.

За хвилину до свистка на перерву «гірники» зусиллями Маркоса Антоніо завдали першого удару в бік воріт «Інтера» - вище цілі. Ось і весь «заробіток» нашої команди в першій половині зустрічі. Яку краще забути, адже «гірникам» в цей відрізок не вдавалося майже нічого. Не набагато більше вдавалося і міланцям, але вони змогли вичавити максимум з мінімуму. Резюмуючи перший тайм, можна відзначити, що команди зіграли досить обережно, відшукуючи, в першу чергу, чужі помилки. «Інтеру» це вдалося, «гірникам» - ні. До того ж, слід зазначити в цей часовий відрізок тактичну перевагу команди Конте. Команда Каштру так і не знайшла протиотрути.

Другий тайм почався жвавіше. Спочатку міланці начудили в своєму штрафному майданчику, коли захисник вибивав м'яч, але влучив у руку власного партнера - суддя пенальті не призначив. У відповідь Мартінес, випередивши Хочолаву, класно перекидав м'яч над Пятовим, але наш воротар зіграв не менш ефектно.

Але далі - все ті ж граблі: «Шахтар» намагався атакувати, але майже всі ці атаки були позиційними, тому що суперник вміло перекривав зони і пресингував.

Каштру вирішив освіжити гру: замість Патріка вийшов Соломон. Ізраїльтянин, по ідеї, повинен був додати «Шахтарю» швидкості і креативу. І майже відразу ж заміна почала приносити плоди: Манор навісив точно на Мораеса, і той прицільно пробив головою, але Ханданович парирував. Цей удар на 61-й хвилині став першим для донеччан влучанням в площину воріт.

«Інтер» відповів по-царськи. Розіграш кутового у команди Конте вийшов дивовижним: подача точно на голову Д'Амброзіо, наші захисники не розібралися, наш воротар не врятував - і вже 2:0 на користь «Інтера». Вечір явно перестав бути томним. А після того, як віце-чемпіони Італії забили третій і тут же четвертий голи, в обох випадках використавши чужий огріх (не пощастило Степаненку і Коноплянці), стало ясно, що в фіналі нам не грати. На жаль, але «Інтер» виявився банально сильнішим, на голову сильнішим за «Шахтар».

Після четвертого пропущеного м'яча донеччани просто опустили руки. І були покарані ще раз настирливим Лукаку. У цей момент подумалося - аби не повторилося те, що сталося в грі «Барса» - «Баварія». Але ж могло, та, на наше щастя, шостий гол Пятов не пропустив, хоча суперники були набагато ближче до ще одного забитого м'яча, чим «гірники» - до першого.

Хоча від цього навряд чи легше: «Шахтар» завершує свій єврокубковий похід на мінорній ноті - 0:5 від «Інтера». І не скажеш, що не справедливо...

Ліга Європи. Півфінал.

«Інтер» - «Шахтар» - 5:0

Лаутаро Мартінес (19, 74), Даніло Д'Амброзіо (64), Ромелу Лукаку (78, 84)

Тайсон (58)

«Інтер»: Самір Ханданович, Алессандро Бастоні, Стефан де Врей, Дієго Годін, Ешлі Янг (Крістіано Бірагі, 66), Даніло Д'Амброзіо (Віктор Мозес, 81), Роберто Гальярдіні, Марсело Брозович (Стефано Сенсі, 85), Ніколо Барелла, Лаутаро Мартінес (Крістіан Еріксен, 81), Ромелу Лукаку (Себастьяно Еспозіто, 85)

«Шахтар»: Андрій Пятов, Сергій Кривцов, Додо, Микола Матвієнко, Давид Хочолава, Тарас Степаненко, Маркос Антоніо, Тайсон, Алан Патрік (Манор Соломон, 59), Ромеро Марлос (Євген Коноплянка, 75), Жуніор Мораес

Арбітр: Шимон Марциняк (Польща)

Стадіон «Еспріт-Арена» (Дюссельдорф, Німеччина)

ІНТЕР - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Коментарі 469
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Киев
Когда я смотрел вторую половину второго тайма, неожиданно зашла мама, и я быстро переключил на п0рно.
Футбол в квадрате
Спасибо Шахтеру за евросезон и за важные очки в таблицу кефов! Но, Пятову пора задуматься о заслуженной пенсии, Хочолаву нахер с площади на трансфер, ну и звездного баночника куда то в аренду сослать!
euro2012_za_2012euro
Шахтёр набирает +1 балл в рейтинге=85.
Опережая Боруссию Д и Тоттенхэм по доп. показателям.
И занимает рекордное 12 место!!!
Спасибо за сезон !!!
yuriy_kent
С такой защитой играть в полуфинале это уже достижение. А Мораеш лишь в чемпионате Украины хорош. Марлоса хватает только на один тайм. Интер сбалансированная и атлетичная команда, которая играет на ошибках соперника. Им не пришлось ничего выдумывать. Очень слабая игра Шахтера. Никакого усиления не видать и снова в группе лиги чемпионов разгром от очередного гранда.
Mac_Gyver
Облукакались
bzzzzz
Интер слишком жесткий, защита бетонная, никогда еще не видел ШД таким безпомощным. Конте реально гений, еще по Челси было видно что знает как выстроить оборону.
serge_kr
Лучше Интеру в полуфинале проиграть чем от Лугано тряпкой по морде получить
Artyom Ilchenko
Какие шесть голов, если пять
Sergey Kovalyov
А вообще, впервые украинская команда дошла в еврокубках до августа
dima.krot
СПАСИБО ШАХТЕРУ ЗА СЕЗОН 19/20
Саша Яковенко
Ещё две недели назад писал что признаком того, что Шахтёр не выиграет ЛЕ в игре через вратаря. Это происходит оттого, что не умеют выходить из под высокого прессинга. Пока беки перепасовываются с Пятовым, большая половина команды стоит и смотрит, чем там дело закончится. А потом вынос в борьбу наугад и проигрыш силовой борьбы в центре поля, потому как бразильцы низкорослые.
Первый удар в створ на 62 минуте. Это конечно же "сильно".
Кстати, вот эта игра через вратаря - болезнь многих-многих лет и поколений футболистов Шахтёра. Как только попадается атлетичная команда умеющая прессинговать впереди, всё, можно сушить вёсла. Групповой этап ЛЧ это показывает ежегодно.
wladimir_skidan
Шахтер спасибо за сезон. Увы Интер сильнее
turist86
"Йожеф САБО: «Таких гравців немає ані в Реалі, ані в Ман Сіті»
Звісно, немає, бо кому вони там потрібні?
Andrey Kuzma
Нужно просто перестать пропускать
Dmitriy Svistak
Рівень ЧУКри дався в знаки.
FanatUA
Испугались и перегорели до матча и во время. Интер тактически был готов больше. Шахтер боялся играть в свой футбол , Интер изучил их от А до Я
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Rzechpospolita
Приду домой. Закрою дверь.
Оставлю обувь у дверей.
Залезу в ванну. Кран открою.
И просто смою этот день.
Завтра новый день новая история! Все большие победы впереди!!!
Удачи Шахтёру в новом сезоне! И Вообще желаю всем Украинским клубам удачи в новом еврокубковом сезоне!
Динамо попасть в группу Л.Ч!
Десне и Колосу попасть в группу Л.Е.
Всем добра✌️
SeM077
Один 36-ти річний хлопчик не знає як правильно м'яч винести, інший 30-ти річний хлопчик не вміє м'яч прийняти й обробити, а ще один 30-ти річний хлопчик, який вийшов на заміну не знає що поперечні паси не рекомендують робити, особливо біля штрафного. По матчу тактична перемога Конте, переграв повністю Каштру. Але в "діжці дьогтю є ложка меду") ДЯКУЄМО за чудові емоції і очки в рейтинг Шахтарю. Це було дійсно незабутньо.