Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 18 серпня 2020, 02:06
12720
38

КАШТРУ: «Беру на себе відповідальність за поразку. Але ми пройшли далеко»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про фіаско в півфіналі ЛЄ від «Інтера»

| Оновлено 18 серпня 2020, 02:06
12720
38
КАШТРУ: «Беру на себе відповідальність за поразку. Але ми пройшли далеко»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на післяматчевій прес-конференції розповів про поразку в півфіналі Ліги Європи від «Інтера» (0:5):

– Луїш, чому «Шахтар» відмовився від своєї гри і набагато більше був в обороні, ніж в атаці?

– Так, ви маєте рацію, нам не вдавалося показувати атакуючу гру через складний пресинг «Інтера». Суперник повністю закривав наш початок атаки, обрізав все лінії передач на півзахисників, довгий пас також виходив з величезною складністю. Було дуже важко зв'язати гру, перехід від воріт за центр поля на половину супротивника. У першому таймі був напівмоменти у Маркоса Антоніо, а також другий у Мораеса – на жаль, обидва не були реалізовані. А «Інтер» до перерви реалізував один із двох своїх моментів. І було дуже складно пройти першу лінію пресингу, організованого у нашій лінії оборони.

У другому таймі у нас була відмінна можливість зрівняти рахунок, можна було забивати. На жаль, потім «Інтер» оформив другий м'яч, і наша команда ментально, психологічно вже не змогла добре на це зреагувати. Як підсумок, рахунок ставав все об'ємніше. Негативний день для нас. Ми пройшли досить хороший шлях в Лізі Європи, але ця поразка, звичайно, запам'ятається. Залишається привітати переможця – «Інтер», який провів чудову гру, і дивитися далі – вперед.

– Другий гол вирішив дуже багато, і пропущений він був після стандарту. Якщо ви вже дивилися відео або можете і так згадати епізод: що неправильно робили ваші підопічні при кутовому?

– Це сталося, тому що ми не змогли закрити дальню стійку. Звичайно, ми завжди вивчаємо суперника до матчу, намагаємося знайти всі сильні і слабкі сторони, розбираємо і атаку, і оборону. Знали, що у «Інтера» при подачі кутових гравець часто забігає на дальню, а там – одна з найнебезпечніших зон при стандартних положеннях. Ми не змогли це проконтролювати. Як ви правильно підмітили, даний момент дійсно став вирішальним. Після нього ми вже практично не змогли знову включитися в гру. Якщо до другого голу матч був ще більш-менш збалансованим між двома командами, то після – ми повинні визнати, що «Інтер» пішов вперед і взяв свою перевагу в цьому поєдинку.

Також скористаюся моментом і скажу, що в цей півфінал ми дійшли не просто так – ми змогли сюди дійти. Звичайно, я беру всю відповідальність за поразку «Шахтаря» на себе. Але не варто забувати шлях, який ми пройшли в сезоні. Поразка ні в якому разі не повинна змусити нас забути всі ті матчі. І ми прекрасно знаємо, що в багатьох єврокубкових поєдинках ми були дуже компетентні, показували відмінну гру і результати. Зараз нам потрібно проаналізувати, як і завжди, зрозуміти, якими були наші помилки, виправити їх і дивитися вперед.

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dinamo-fan
Интер показал отличный прессинг по всему полю, но они так играют всегда. Шахтер должен был готовиться как выходить из под начального прессинга и полностью провалил свою задачу. Нельзя винить одного Пятова в ошибке. При таком прессинге нельзя играть через вратаря, но у Шахтера не нашлось игрока, способного отдавать длинные точные передачи через поле и отрезать прессингующую группу соперника.
Во втором мяче полностью вина Матвиенко. Такое впечатление, что он просто имитировал борьбу за мяч. Он даже ног от земли не оторвал, чтобы побороться за верховую передачу и получите.
Дальше Шахтер просто опустил руки и защита начала распадаться, а бразильцы вообще пропали с поля.
Следует отметить беззубую игру Шахтера в атаке. Передачи ради передач, без обострения, а когда дело доходило до навеса в штрафную, там один низкорослый Мораес должен был как то бороться против 4-5 защитников Интера. Эта была установка на игру от Каштру?
В общем провальный матч, провальная тактика, неспособность выходить из под прессинга - можно идти в отпуск. Сказывается отсутствие реальной конкуренции во внутреннем чемпионате. Лишь Динамо пытается прессинговать против Шахтера по всему полю, а все остальные команды предпочитают встречать горняков только за средней линии.
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Hyperion
Вратаря менять не нужно. Он показал психологическую устойчивость. Даже при счете 0-5. )
Орест Орищишин
Інтер дав Шахтарю мастер-клас і подяка Конте за супер-гру. Він великий стратег і загнав Шахтар в "стойло" де вони не могли перейти середину поля , два удари за матч. А також показав що Шахтар не вміє пресенгувати і показав як пресенгує Інтер.
pricolist
Каштру отличный тренер на наигрывание молодежи, он пройдет спокойно "Вольфсбург", "Базель", но серьезные цели не способен выполнить.
euro2012_za_2012euro
Каштру замены делал по "михайличенковски" с недобором 2 из 5.
Осталось и на доп. время и на серию пенальти.
tolyan
А как же днк Шахтера ,где оно было
Мирослав Пецух
А где пропал Палкин.(мы будем в финале сто процентов),но вчера играли как будто сонные,стыдно было смотреть.Интер вчера показал,что интер не команда первой лиги,а команда чемпионату италии.Обращаюсь к палкину:никогда не говорите наперед,ведь это уже не первое такое поражение.На моей памяти динамо ни одного раза не проигрывало с таким кричащим счетом.А после всего задумайтесь прежде что писать.Пока у меня все...
tima fialko
"Суперник повністю закривав наш початок атаки"...А хіба ти не знав цього перед грою?Це був матч в якому особливо яскраво був видний тактичний прорахунок тренера.
Андрей-
как можно было не выпустить такого игрока как тете?он бы пригодился
DieZorge
Полностью готовы к интеру....не словом а делом)
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Поручик Ржевский
Ни левый фланг - Матвиенко с Тайсоном, ни правый фланг - Марлос с Додо ни разу не добежали до бровки. Тогда надо тактику менять и Коноплянку с первых минут выпускать - он умеет и до бровки добегать, и в центр смещаться. И ударить издалека умеет. Его можно было уже привести к нормальной физухе за то время, что он в Шахтёре. Без забеганий такую команду, как Интер, где задняя линия 4-6 человек, не обыграть...
Полкоманды можно менять и убыстрять игру, но игроки подготовлены только на игры ЧУкра, где не страшны потери и перехваты - соперники не используют моменты...
DKTheBest2
Подивіться на оцінки команді. Я розумію, коли гру провалює один-два гравці, але щоби вся команда повністю?
Alex86 1
Как-то странно всегда берут отвественность на себя, но никто что-то в отставку ради приличия не подает, в чем смысл тогда?
Брус Вылез
Я один не врубаюсь что подразумевается под взятием на себя ответственности? В чём это выражено кроме слов? По-моему, это буквально означает что тренер должен подать в отставку, не? Ноль тактической гибкости, ментальная неготовность играть на таком уровне - это не повод для отставки?
Cтapый Xaнтep
Таааааааак.. Не завжди наші можливості відповідають нашим бажанням...
А бажання поперлися попереду паровоза і, блін, втрапили підколеса...
Ну що ж, мабуть карта не так лягла, про що я вчора і попереджав...
Vladimir Shevchenko
Топим за Интер,.. теперь
Barsa2019
Обосрались конечно вчора, Интер в порядке, а в общем : спасибо за сезон, мистер!