Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2020, 08:44
6656
32

Луїш КАШТРУ: «Вітаю президента, що ми зараз можемо грати в Києві»

Головний тренер «Шахтаря» оцінив перемогу над «Колосом» на старті чемпіонату

| Оновлено 22 серпня 2020, 08:44
6656
32
Луїш КАШТРУ: «Вітаю президента, що ми зараз можемо грати в Києві»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру оцінив перемогу над «Колосом» (3:1) на старті нового чемпіонату, розповів про своє бачення ротації і поділився думкою про нереалізовані пенальті:

– Чому не проводилася ротація в лініях півзахисту й атаки, враховуючи щільний графік?

– У нас не буде великої кількості матчів. Календар не такий щільний. Попереду гра з «Динамо» – і ми зупиняємося. Зрозуміли, що потрібно додати впевненості команді. Крім фізичної, технічної і тактичної складових мене також змушує переживати психологічна. Було дуже важливо додати впевненості всім хлопцям, які грали в півфіналі, і ми випустили їх з абсолютно чистою совістю, розуміючи, що ще є час до наступного матчу.

– «Шахтар» входить в сезон без паузи. Це плюс чи мінус?

– Так, дуже складно. Звичайно, це не добре для нас, абсолютно не було часу для відпочинку. Після півфіналу відпочили один день, а вже через два граємо в наступному сезоні. Дивно, але цей новий час. Прекрасно розуміємо, що зараз так потрібно. І якщо так, то ми знаходимося тут, продовжуємо працювати, ми – професіонали. Знаємо, що іноді життя не дає нам того, що ми хочемо, не дає належного відпочинку. Дуже важливо підходити до матчів з такими ж амбіціями і віддачею, як ми це робили в минулому сезоні.

– У вас не було спокуси дати відпочити перед матчем за Суперкубок лідерам команди – Мораесу, Марлосу, Патріку, Тайсону?

– Відпочинок перед Суперкубком? Послухайте, якби ми були в Англії, напевно, померли б, ні? Якби ми були в більш складних чемпіонатах, напевно, було б жахливо. Гравці готові, і вони сьогодні добре себе показали. Як я вже сказав, після півфіналу психологічна складова змушувала мене переживати. Це була ненормальна для нас поразка. Хлопці добре себе показали, створювали моменти, досягли перемоги 3:1. Ми помилилися? Ні, не помилилися. Воротар суперника відбив два відмінних пенальті. Наша команда добре себе показала. Навіщо відпочивати? Зараз ми трохи відпочинемо і підготуємося до «Динамо».

– Поділіться думкою про незабиті пенальті.

– Воротар дуже добре себе проявив і зробив два чудових сейви: на пенальті як Тайсона, так і Марлоса. Відмінний голкіпер. Важкий суперник. Прекрасно пам'ятаю, що в двох останніх матчах з «Колосом» ми перемогли з рахунком 1:0 і 2:0, причому другий м'яч нам вдалося забити лише на 90+4-й хвилині. Дуже складна, добре організована команда, яка змогла пробитися в Лігу Європи. Тому ми знали, що чекає важкий матч. Було дуже важливо пройти через це з якісною грою, що ми і зробили. Вітаю своїх гравців.

– Домашні матчі «Шахтар» тепер проводить в Києві на НСК «Олімпійський» і витрачає менше часу на дорогу. Які плюси ви в цьому бачите?

– До речі, скористаюся можливістю, щоб привітати адміністрацію, пана президента з тим, що змогли домовитися про те, що ми зараз можемо грати в Києві. Дійсно було дуже багато перельотів протягом минулого сезону. Всі ці години в сумі можна поміняти на відпочинок і підготовку. У нас і так дуже перенасичений сезон: Кубок, Ліга чемпіонів, чемпіонат. Закінчився минулий сезон – через кілька днів розпочався новий. Це дозволить більше відпочивати. Тому для нас, звичайно, це вирішальний фактор, щоб бути більш підготовленими.

– Сьогодні в основі вийшов Трубін. Як ви прокоментуєте його появу на полі? Чи пов'язано це з останнім матчем з «Інтером»?

– Всі хлопці, що знаходяться в розташуванні «Шахтаря», готові виходити на поле і грати, коли тренер розуміє, що вони повинні грати. Це те, що зробив Трубін. Я дав йому можливість, він добре себе показав. Вітаю команду з сьогоднішнім матчем!

 
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
лучше за судей поблагодари...
Yeti
Янукович тоже когда-то поздравлял себя с тем, что он теперь в Киеве главный. Закончилось не очень. Ахметов тоже может поздравлять себя с тем, что и королевский дворец купил во Франции за 200 лямов баксов, а теперь и Олимпийский арендовал. Это тоже плохо закончится. Лучше бы вам где-нибудь в другом городе играть. Хотя это не твои заботы, тренер.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Hemingway
"Шахтар входить в сезон без паузи."
Коронавірусна пауза в два місяці не рахується з відпочинок?
Игорь Петров
Кстати по-поводу реконструкции Олимпийского, вы помните кто его в конечном счёте довёл до ума? Оранжевый министр спорта из команды Ющенко , пан Павленко на всю страну плакался, что не успеют к первенству Европы подготовить арену, т к не успевают изготовить 18 метровые опоры, поддерживающие крышу, а доставить их в Киев тем более, так как отсутствует техническая возможность ( транспорт) для перевозки грузов таких габаритов. После этого куратором строительства стал Борис Колесников и о чудо, все успели и изготовить, и перевезти , и установить. Просто есть люди, которые умеют созидать, а есть, просто поболтать. Кстати , табло на стадионе тоже заслуга Бориса, когда объявили тендер на покупку ( чем дешевле, тем лучше) он настоял на том, чтобы было дороже, но гораздо качественнее, его слова "... Почему Украина должна позориться преобретает на главную арену страны дешевую электронику..."
APOCALYPSE APOCALYPSE
Хочется, чтобы Донбасс уже РФ отпустила обратно в Украину и чтобы Шахтер играл на Донбасс Арене. Было бы круто, как в старые времена!
DK1961
Верю: наступят другие времена и вас в шею погонят из моего родного Киева хотя бы в Мариуполь, где вы и прописаны. Ну и живите там, а не скупайте полКиева, и не занимайте по хамски Олимпийский, на котором всегда играло Динамо
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sahka1981
22 августа 2020 08:11
2
Мирослав СТУПАР: "Пенальти на Марлосе? Скорее фолил игрок "Шахтера". Имеем скандал"
Мирослав Ступар говорит об ошибке Игоря Пасхала при назначении третьего пенальти в ворота "Колоса", но с пониманием относится к ситуации. Точнее, понимает характер и природу ошибок судьи. И жалеет, что на поединке не работала система видеоповторов.
- Я бы не сказал, что это были простые моменты для судейства и Пасхал ошибался грубо. Эпизоды с первым и третьим пенальти – тонкие, нуждающиеся в значительной концентрации, а Игорь, возможно, был не столь сконцентрирован, как нужно для такого матча.
Ко второму пенальти вопросов нет – фол и желтая карточка Задоя. В эпизоде с третьим пенальти Ореховский пытался выбить мяч из-под ног оппонента и все же первым коснулся мяча. Марлос пытался сыграть с пользой для себя, но встретил не мяч, а ногу Ореховского. Акценты расставил один из повторов. Благодаря ему видно, что там скорее фолил игрок "Шахтера". А вот в эпизоде с Патриком и Петровым (первый пенальти) ситуация тонкая. Кирилл не делал подножку сопернику, но его левая нога была выставлена в сторону. Я бы сказал, что Петров не избежал контакта и не пытался этого сделать, а Патрик наткнулся на ногу – дискуссионный момент, - сказал Мирослав Иванович.
И тут же задал другой вопрос: а почему на матче на работал ВАР? Понятно, что обучение, но разве учить новичков должны на таких играх? Почему не на матчах U-21? Согласно статистике, "Колос" – одна из тех команд, в матчах с участием которых чаще всего возникают сложные для судейства эпизоды.
- У нас были плохие повторы, но даже благодаря им мы разобрались. Уверен, что было бы легче и Пасхалу, если бы у него была возможность воспользоваться ВАР. И то, что такой возможности в таком сложном матче не было – вина Лучи и УАФ. Готовиться к сезону нужно было заранее. А так имеем скандал, - резюмировал эксперт.
kino
В минулому сезоні, я коментував, згадаєте моє слово, що однокаліточні будуть грати на Олімпійському. І був замінусований самими однокаліточними донецькими фуфлижниками.
Myroslav90
Шахта останнім часом молодці, тянуть на всіх фронтах де можна, вже львівські фанати допатріочилися своїми криками Геть кротів, попри то що в ммісцевий бюджет йшла оренда і не маленька, обслуговування стадіону було все за шахтарями, єврокубки у Льввові.....жаль, атмосфера на стадіоні була прекрасна під єврокубкових матчів....нічо тепер домовилися із Суркісом, і будуть там...а тут краще думати за вандлів, любителів полярних сов, фаєрів печальних банерів і масок...надіюся більше їх не пустять ні на одну гру, хоч безпечніше буде на трибунах і більше людей піде на гру, ну і совам зможуть приділи час
Игорь Петров
На данном этапе смысла в ротации состава нет, начинают матч ветераны, а затем выходит на замену молодежь и делает результат, как например сегодня Тете, второй гол после его прорыва и передачи на Мораеса, третий после сольного прохода и обыгрыша трёх соперников забил сам.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vipfishman2
Ничего, тварь, скоро ты ощутишь все «прелести» игры в Киеве... Киев - не Львов и не Харьков... сбежите ещё быстрее .. вот только куда бежать будете? Остался только Мариуполь🤣🤣
Алексей Романенко
КиевНаш!!!