Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 серпня 2020, 14:22
49444
227

Побиття гранда. Баварія знищила Барселону на шляху до півфіналу ЛЧ

Мюнхенський клуб здобув феєричну перемогу

| Оновлено 15 серпня 2020, 14:22
49444
227
Побиття гранда. Баварія знищила Барселону на шляху до півфіналу ЛЧ
twitter.com/fcbayern

Вивіска п'ятничного чвертьфіналу приваблювала футбольну спільноту. І це незважаючи на те, що «блаугранас» в цьому сезоні виступають нестабільно. Від «Барселони» завжди чекають багато чого, адже у неї є такий персонаж, як Ліонель Мессі, здатний самотужки вирішити долю матчу. Але саме «Баварія» була фаворитом. Але хто ж знав, що настільки.

Протистояння на стадіоні «Да Луш» завершилося катастрофою для каталонського клубу. Команди почали зустріч «без розвідки» і з байдужим ставленням до оборонних дій. Більше в провальній грі захисної лінії «досягли успіху» номінальні господарі, звідси і такий плачевний для «блаугранас» результат. Мюнхенці помилки суперникам прощати не стали.

А перше загострення відбулося біля воріт «Баварії», коли Суарес ледь не зачепився за м'яч в безпосередній близькості від воріт. Відповідь мюнхенців виявилася результативною: Перішич з лівого флангу зробив ідеальну за точністю передачу на Мюллера, який обігрався з Левандовскі і завдав точного удару. Сумували каталонці недовго, організувавши свою гольову атаку. Альба від лівого кута штрафного зробив простріл на Суареса, а в епізод втрутився Алаба, який підрізав м'яч над Нойером. Ефектний гол, тільки трохи не в ті ворота.

Каталонці продовжили атакувати і ледь не забили ще. Суарес в ближньому бою не пробив голкіпера, а після навісу Мессі м'яч потрапив у штангу. Відбувся і сольний прохід аргентинця - перший і останній в поєдинку. Здавалося, «Барселона» намацала свою гру. Але ні. Мюнхенці зібралися, а «блаугранас» продовжили безладно діяти у власному штрафному майданчику. В середині тайму помилка Роберто завершилася перехопленням Гнабрі, який вивів на ударну позицію Перішича. Вінгер «Баварії» з гострого кута не схибив. Далі все той же Гнабрі, якому асистував Алькантара, збільшив перевагу своєї команди. А потім простріл Кімміха без особливого опору з боку суперників замкнув Мюллер.

Каталонці не знали, що протиставити агресивному пресингу опонентів. Ще й тер Штеген, вибиваючи м'яч на ближнього, двічі мало не поплатився за свою необачність. Але і так мюнхенці до перерви зробили заділ, завдяки якому навряд чи у когось з'явилися сумніви в їхній підсумковій перемозі. Не виникли вони, скажімо відверто, навіть, коли Суарес в другому таймі відіграв один гол. «Баварія» виглядала монолітним колективом і візуально без особливих зусиль відновила статус-кво. Девіс на лівому фланзі познущався над Семеду і виклав м'яч на ногу Кімміху, який розстріляв ворота.

Після цього «червоні» зменшили оберти, але періодично продовжували загрожувати воротам тер Штегена. У каталонців же нічого не виходило, і було помітно їхнє бажання скоріше закінчити участь в цьому кошмарі. Але не вийшло зробити і цього. В останній десятихвилинці мюнхенці почали добивати збентежених суперників, чому сприяло абсолютне потурання оборони «Барселони». Завдав результативного удару і головний голеадор «Баварії» Левандовскі, хоч на повторі і була видимість невеликого офсайду. Але арбітр, скориставшись допомогою VAR, не наважився відібрати взяття воріт у поляка. А довершив побиття каталонців Коутіньо, права на якого належать саме «Барселоні».

«Баварія» вийшла у півфінал і чекає свого суперника, який визначиться в суботу. А за оргвисновками в стані «Барселони» ми будемо спостерігати, швидше за все, вже в найближчий час.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу.

«Барселона» - «Баварія» - 2:8

Луїс Суарес (57), Давид Алаба (7, автогол) - Томас Мюллер (4, 31), Іван Перішич (21), Серж Гнабрі (27), Йосуа Кімміх (63), Роберт Левандовскі (82), Філіппе Коутіньйо (85, 89)

Луїс Суарес (54), Жорді Альба (60), Артуро Відаль (92) - Жером Боатенг (42), Альфонсо Девіс (52), Йосуа Кімміх (85)

«Барселона»: Марк-Андре тер Штеген, Жорді Альба, Клеман Лангле, Жерар Піке, Нелсон Семеду, Серхіо Бускетс (Ансу Фаті, 70), Роберто (Антуан Грізманн, 46), Артуро Відаль, Френкі де Йонг, Луїс Суарес, Ліонель Мессі

«Баварія»: Мануель Нойер, Жером Боатенг (Ніклас Зюле, 76), Йосуа Кімміх, Давид Алаба, Леон Горецька (Корентін Толіссо, 84), Тьяго Алькантара, Іван Перішич (Кінгслі Коман, 67), Серж Гнабрі (Філіпе Коутіньйо, 75), Альфонсо Девіс, Томас Мюллер, Роберт Левандовскі

Арбітр: Дамір Скоміна (Копер, Словенія)

Стадіон «Да Луш» (Лісабон, Португалія)

БАРСЕЛОНА - БАВАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(163)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 227
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
Очередная серия из немецкого пopно
18+ Каталонская девочка по ошибке зашла в баварский квартал
Поручик Ржевский
Пока Барса не вернёт Чигринского в команду, толку не будет. Текущие игроки, вообще, не могут обороняться...
Михаил Степанов
этот матч навсегда войдет в историю! Так же как и Германия-Бразилия 7-1
scorpio16
Как вы задолбали уже все, у нас новость Барселона и Бавария , и все равно найдутся идиоты, которые впихнут сюда ДК и ШД, в комментарии зайдешь , такое чувство,что играли не немцы с испанцами в 1/4 а мы
Алексей Ильин
8 даже украинские клубы не пропускали, "лучший в истории" в печали)
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kot-7
Мда, Дэвису 19 лет, Канадец епт, че творит чертяка)))
дмитрий маринич
извините,много текста.вот вы доброжелатели и хейтеры динамо/шахтера,чего вы своими выскзываниями пытаетесь добиться,что кто курче?хорошо.был период когда ТОЛЬКО одно Динамо тащило нас в еврокубках,сейчас из-за руководства суркиса Динамо явно уступает Шахтеру в :1.менеджменте.2 мастерстве футболистов.3правильном управлении клуба.4трансферной политике.да были поражения и провалы как у шахтера(группа с Апоел Порту Зенит) так и у Динамо(последний рзыгрыш Ле).при том уровень проиграных матчей последних сезонов нельзя сравнивать.вы пишите что Шахтер проиграл Баварии0:7в 1/8 финала Лч.а где Динамо было в ето время???ваша ненависть к друг другу такая бесмысленная и такая глупая что я прям не знаю.да внутри ЧУ ето оправдано и логично,но на евроарене мы не испания что барсаvsреал могут ненавидеть друг друга.мы взаимосвязанные.без Динамо не было б Шахтера как и наоборот.и стоит признать(ето в первую очередь относитьсяко всем болелам Динамо на етом сайте)Шахтер сейчас на голову выше нас как ето не прискорбно признавать,и ненавидеть его нет никагого повода ибо он стимул к возрождению Динамо Киев.будтье адекватны.(с) болельщик Динмо Киев с 1998 года
Istm
це побиття не поступається півфіналу в Бразилії у 2014
D.Lanskoy
Вот все ругают Барсу, но я такой игры, как сегодня у Баварии, давно не видел. Это просто великолепно, хотя я не большой фанат этого клуба! Я очень впечатлён! МанСити, если продукт, будет нереально сложно пройти такую Баварию.
turist86
У футбол грають всі, а перемагають НІМЦІ
K_Sarioglo@i.ua
Бавария просто БОГИ! Они обязаны эту ЛЧ брать. Мне уже даже интересно, не будут ли завтра МанСити с Лионом пытаться не выиграть, а проиграть чтобы немцы и их так не унизили.
Барса...ну что можно сказать. Сегодня это была дворовая команда, которой показали мастер-класс.
bzzzzz
То что Барса дно, было уже давно понятно, но Бавария реально слишком жесткая. Они даже в индивидуальном плане все переигрывали
euro2012_za_2012euro
С этими 2:8 может только сравниться 0:4 и 0:3 от Динамо и от Баварии.
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергій Якимчук
Зовсім не виню тренера Барси.
Бо тоді треба було почати коментар словами, що знову поганий тренер не дав розкритися і зіграти "аргентинському генію".
Але, на місті тренера Сетьєна я би замінив Мессі ще в першому таймі, коли Мессі черговий раз з бігу перейшов на ходьбу по полю.
А на місці президента Бартоломеу я би взагалі ще два роки назад продав цю аргентинську зв(П)єзду коли вона ще щось там коштувала... бо Мессі це чемодан без ручки, який ще серйозно портить клімат в команді.
Поручик Ржевский
А Гризмана хоть кто-то заметил?
Играли в команде 2 человека: Де Йонг и Суарес. Ну, ещё Тер-Штеген вынимал мячи из сетки...
Сергей Двореченец
Жорстка порнуха - торгова марка Німеччині!!
D.Lanskoy
Зато Месси в очередной раз продемонстрировал, какой он блестящий лидер, что Барсы, что сборной, как может взять игру на себя в трудную ситуацию и вытянуть на себе матч. Дайте ему еще один Золотой Мяч, ведь он просто лучший.
Юрий Карпенко
Игроки Барсы: мы проиграли 8:2 Баварии, как так мы же ещё ждём угловой от Ливерпуля)